Juba, Bagdadski snajper
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Juba, Bagdadski snajper
Јуба је надимак кога су мултинационалне снаге у Ираку дале наводном припаднику ирачког покрета отпора, за којег се претпоставља да је одличан снајпериста, и који је до сада ранио или убио преко 100 америчких војника. Јубина дејства су углавном ограничена на јужни Багдад. Увек испаљује само један хитац и оставља врло мало трагова, како би избегао заробљавање. Његове мете су искључиво војници коалиције.
Његово постојање није потврђено ни у једном званичном америчком војном извештају. Међу америчким војницима уврежило се мишљење да је ове нападе извео један човек што је довело до стварања легенде о Јуби. После сваке акције, на месту са којег је пуцано пронађена је једна празна чаура и порука на арапском језику на којој пише: „Оно што је отето у крви, не може се повратити без крви“. У потпису „Багдадски снајпериста“. Још увек се не зна да ли Јуба стварно постоји или се ради о више ирачких снајпериста припадника тзв. Багдадске снајперске дивизије који својим акцијама намерно стварају мит о њему.
У новембру 2005. године побуњеничка група под називом Исламска Армија у Ираку пустила је у јавност видео снимак на којем се виде амерички војници који падају на земљу и који су наводно усмрћени хицима које је испалио Јуба.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1344218556
Његово постојање није потврђено ни у једном званичном америчком војном извештају. Међу америчким војницима уврежило се мишљење да је ове нападе извео један човек што је довело до стварања легенде о Јуби. После сваке акције, на месту са којег је пуцано пронађена је једна празна чаура и порука на арапском језику на којој пише: „Оно што је отето у крви, не може се повратити без крви“. У потпису „Багдадски снајпериста“. Још увек се не зна да ли Јуба стварно постоји или се ради о више ирачких снајпериста припадника тзв. Багдадске снајперске дивизије који својим акцијама намерно стварају мит о њему.
У новембру 2005. године побуњеничка група под називом Исламска Армија у Ираку пустила је у јавност видео снимак на којем се виде амерички војници који падају на земљу и који су наводно усмрћени хицима које је испалио Јуба.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1344218556
samo se vi lozite ali ja sam tu crnu strelu vukao na ledjima pola vojnog roka. teska je 14 kg bez municije, sa rap-om oko 20kg. kad treba sa njom da se popnes na neku vrsku cuku 100 puta usput pozelis da imas m76. lagan kao pero a jednako efikasan do 800m

svako gadjanje preko te daljine je vise lutrija jer treba toliko razlicitih faktora uzeti u obzir da ne mozes da zamislis. cak je i rotracija Zemlje faktor!
btw, cela prica o snajperisti je totalni bulshit, namenjen da jadnu i bednu arapsku decu napali i navuce da se pridruze ekstremistima da bi ih iskoristili kao topovsko meso ili bombase samoubice.

svako gadjanje preko te daljine je vise lutrija jer treba toliko razlicitih faktora uzeti u obzir da ne mozes da zamislis. cak je i rotracija Zemlje faktor!
btw, cela prica o snajperisti je totalni bulshit, namenjen da jadnu i bednu arapsku decu napali i navuce da se pridruze ekstremistima da bi ih iskoristili kao topovsko meso ili bombase samoubice.
j***** auto bez kardana
e to je tako u vojsci. danas u nasim elitnim jedinicama kao snajperista imas dva momka koji ti vuku sve sto treba i gde treba. moj kum radi u najelitnijoj jedinici koju ima nasa drzava i prosao je posebne obuke za snajper. neverovatno kakvo stanje psiholoske stabilnosti moras imati za tako nesto...evo samo jedan primer: postavljene su mete koje se dizu kad neki tamo drkadzija iz tople sobe pritisne dugme, a ti se moras prvo neopazen pribliziti i onda gledati kroz optiku kad ce se podici meta... e sad, mozda se podigne odmah, a mozda za 4 sata.. i tako cekas, i cekas..po vetru, hladnoci...cekas... i meta se podigne, stoji samo 5 sekundi...to su tvojih 5 sekundi koje iskoristis ili ne...
ti ljudi su nesto posebno, onaj lik sa kosova sto sam ga spominjao je bio u bazi sa vojskom i policijom, ali nisakim se nije druzio niti nesto mnogo razgovarao. nisu cak znali ni ko je ni odakle je. ujutru ustane i krene polako kao da ide na posao, kad se vrati sredi oruzje i kulira...
ti ljudi su nesto posebno, onaj lik sa kosova sto sam ga spominjao je bio u bazi sa vojskom i policijom, ali nisakim se nije druzio niti nesto mnogo razgovarao. nisu cak znali ni ko je ni odakle je. ujutru ustane i krene polako kao da ide na posao, kad se vrati sredi oruzje i kulira...
Upravo. Zato i ne volim da gledam ovakve stvari, to me podseca kao kada su pre neko vreme gomila ljudi imali na telefonu onaj klip kako mudzahedini nesto citaju naglas pa zakolju nekog nesrecnika, i to je sad kul imatidjape1977 wrote: btw, cela prica o snajperisti je totalni bulshit, namenjen da jadnu i bednu arapsku decu napali i navuce da se pridruze ekstremistima da bi ih iskoristili kao topovsko meso ili bombase samoubice.
Taj je imao neku porodicu, prijatelje, bas kao i ovi nesrecni vojnici, kako bi se osecao da vidis na nekom klipu nekog koga poznajes ili ne daj Boze nekog svog?
Jedva smo 10 god skrpili od zadnjeg rata (ili kako se ono bombardovanje vec zvalo), ako ne vidim ni jedan komad oruzja niti cujem ni jednu eksploziju do kraja zivota bicu srecan.
Ako sam bio previse direktan ne zamerite, bilo je sa dobrom namerom.
E pa na mene te stvari potpuno drugacije uticu,ja jesam bio jako mali za vreme ovih ratova po jugoslaviji ali ih se secam kao da je juce bilo! I sve to je na mene uticalo tako da sam dobio preveliku zelju da branim zemlju od 'agresora' bez obzira na sve. Naime ja sam jako napaljen na Vojsku i Policiju i uskoro cu da se zaposlim u slicnoj drzavnoj sluzbi (ako bog da)
BA3 21013 / LADA 1200s
Dace, samo budi uporan.... Ja sam danas došao sa dvadesetodnevne turneje - ''po šumama i gorama'' na jugu Srbije....opel wrote:Naime ja sam jako napaljen na Vojsku i Policiju i uskoro cu da se zaposlim u slicnoj drzavnoj sluzbi (ako bog da)
Pozdrav!
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]
- Komrad Sasa
Kako mene taj Juba podseca na pricu o Vasiliju Zajcevu i bitci za Staljingrad....
Crna Strela ni mene ne odusevljava ne kao koncept,vec kao alat koji nije dovoljno dobro odradjen u poredjenju sa konkurencijom,M-76 uprkos optici nije pravi snajper,vise je namenjen vojnicima u prvim borbenim linijama,koji su vrlo dobri strelci...Snajperista je,za to vreme u pozadini bojista....
Sto se tice vojske...Po meni nema nista lose u tome sto volim zemlju u kojoj sam rodjen,kakva je takva je,moja je! Bila mi je cast sto sam nosio uniformu Vojske Srbije (ugovorac),verujem da ja i blazza napamet znamo staze sa turneja koje spominje
Ali,takodje se i slazem sa Aksentijem,dabog da ove zemlja nikad vise ne videla nijednog rata.....
Crna Strela ni mene ne odusevljava ne kao koncept,vec kao alat koji nije dovoljno dobro odradjen u poredjenju sa konkurencijom,M-76 uprkos optici nije pravi snajper,vise je namenjen vojnicima u prvim borbenim linijama,koji su vrlo dobri strelci...Snajperista je,za to vreme u pozadini bojista....
Sto se tice vojske...Po meni nema nista lose u tome sto volim zemlju u kojoj sam rodjen,kakva je takva je,moja je! Bila mi je cast sto sam nosio uniformu Vojske Srbije (ugovorac),verujem da ja i blazza napamet znamo staze sa turneja koje spominje
Ali,takodje se i slazem sa Aksentijem,dabog da ove zemlja nikad vise ne videla nijednog rata.....
Sta je prvo sto strada na Kamazu?
V O Z A C !!!
V O Z A C !!!