Citroen Berlingo 1.4MPI

Moderator: lengenda

sale89bre

Post by sale89bre »

E ovaj je bio posten... Auto je vozen u Italiji i presao je 145.000km(digitalna kilometraza)... Uradjena generalna motora pre 10.000 km tako da je auto sasvim ok...

@choksi: Ja ne bih uzeo doblo zato sto su noviji italijani vise zujalice nego sto su za duze puteve... Motori im nisu nesto preterano izdrzljivi (daleko od toga da su francuzi bolji)... Ako uzimas kola, uzmi Nemca ili Amerikanca (po meni je to extra resenja)...
npr Ford Transit ili VW Sharan... To su zveri od automobila ;)
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

@sale-nisam ljubomoran ili nista slicno ali kako znas da je posten?
145.000 presao? zar nije malo sumljivo da je bio za generalnu vec sa 135.000?
Inace digitalni kilometar sat je puno lakse vratiti nego mehanicki
Po meni je pravi delivery van VW caddy ili opel combo ili fiat doblo maxi ili tako nesto slicno jer jako ne volim francuze
Nista licno sale,samo moje iskreno misljenje ;)
BA3 21013 / LADA 1200s

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Sa srecom da se vozis. Sto se tice kilometraze, ja sam se nadao za jedno 160 - 170 000 :mrgreen:

sale89bre

Post by sale89bre »

@opel Za generalnu je i meni bilo malo sumnjivo, ali jbg... Auto ima servisnu knjizicu (na Italijanskom doduse)...

@Marko Vreme ce pokazati kako se motor ponasa... Eh kad bih bar mogao da sednem u njega i da se vozim :cry: Matori je to uzeo za sebe i ne da nikome drugom da sedne sam u kola (cak ni kevi) :lol:

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

sale89bre wrote: @choksi: Ja ne bih uzeo doblo zato sto su noviji italijani vise zujalice nego sto su za duze puteve... Motori im nisu nesto preterano izdrzljivi (daleko od toga da su francuzi bolji)...
Gluposti!
sale89bre wrote: Ako uzimas kola, uzmi Nemca ili Amerikanca (po meni je to extra resenja)...
Transit nije "Amerikanac", a i ne možeš ih porediti sa Doblom, Berlingom, Kedijem i ostalim iz te klase.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

sale89bre

Post by sale89bre »

BKS_tmo wrote:
sale89bre wrote: @choksi: Ja ne bih uzeo doblo zato sto su noviji italijani vise zujalice nego sto su za duze puteve... Motori im nisu nesto preterano izdrzljivi (daleko od toga da su francuzi bolji)...
Gluposti!
sale89bre wrote: Ako uzimas kola, uzmi Nemca ili Amerikanca (po meni je to extra resenja)...
Transit nije "Amerikanac", a i ne možeš ih porediti sa Doblom, Berlingom, Kedijem i ostalim iz te klase.
Hoces da kazes da Italijani ili Francuzi mogu da se porede sa Nemcima po motoru?
Sta je "Transit" ako nije amerikanac???
Gledaj onda VW Sharan(ne moras Transit)... To ti je otprilike isto...

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Da se ne lazemo, JTD je JTD, pogotovo ako nije obrnuo (realnih) 100.000km, pa cak i u Doblu...

Svaba jeste Svaba, ali kad uporedis cena-kvalitet za Italijana i Svabu... Za upola manje para dobijes motor koji nikako nije duplo losiji, neko bi rekao cak naprotiv...
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

sale89bre

Post by sale89bre »

kada se gleda cena-kvalitet onda jeste italijan bolji...
Ali uzmi npr da poredis JTD sa TDI ili GTD... Jedino sto me mami kod Fiatovih motora je mnogo konja i to je sve... Ali dobro... Jesam malo vise subjektivan jer vozim i Audija...

djape1977

Post by djape1977 »

cisto da znas, nemci su od italijana kupili licencu za jtd motore i sad ih ugradjuju u opele.
tranzit je u originalu engleski a sad ih koliko ja znam prave u nemackoj
sto se fiatovih motora tice, mozda je to sto pricas i vazilo pre 30 godina ali sada su se stvari drasticno promenile. najnormalnije prelaze po 300-400.000km
j***** auto bez kardana

sale89bre

Post by sale89bre »

Pa i uzeo sam u obzir starija vozila zato sto je moj kum (taxista) imao svaki moguci auto i znam koje je muke imao oko vecine...
A za licencu nisam znao, tako da sam ispao glup al jbg... :oops:

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

sale89bre wrote:Jedino sto me mami kod Fiatovih motora je mnogo konja i to je sve
Da me ubijes, vozio sam se i provozao sam sve tri varijante 1,9 JTD - 85, 105 i 115 konja, ovu malu u Puntu, a ove dve vece u Stilu, nijedan od ta tri auta nije bio urnisan i svi su se motali oko 120.000 km.

Posto sam ja od onih koji nikad ne prelaze 120km/h na auto putu, meni 30 konja razlike nista nije znacilo, a u gradu razlike gotovo da nema, da li zbog nesto manje mase Punta u odnosu na Stilo ili cega vec, tek je meni utisak u voznji ova tri motora maltene isti.

Cak sam pre za motor iste zapremine, a nesto manje snage jer je 85 manje nasvirano u odnosu na 115 konja, a i odrzavanje je nesto jeftinije, dok je potrosnja tu negde. Posto se dizeli kupuju da bi se dosta prelazilo, ni nesto veca registracija nije prepreka, s obzirom na isplativost u potrosnji goriva.

I Volvo ima neki dil sa Italijanima za JTD i sad vec, Multijet.
Sto se mene tice, 1,3 Multijet je pravi odgovor na krizu, mozes da ga ugradis u sve do 4 metra duzine, a da ispuni zahtevano.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

kosta978

Post by kosta978 »

opel wrote:
Da pogadjam koliko je presao ?
Svi uvezeni automobili su presli od 80.000 da 120.000 km :?
Bice da se svima okrenuo sat XXX puta
I uvek je auto vozio neki penzioner samo nedeljom na pijacu...
I pritom prelazio 50k km godišnje :lol:
Zanimljiv auto. Dobar je kao porodičan auto, može i za transport

IlijaGM

Post by IlijaGM »

na zapadu niko ne kupuje nov auto ako ne prelazi 30000-50000km.

sale89bre

Post by sale89bre »

Eh malo da obnovim temu :)
Poceo sam da vozim ovo tj da ne izlazim iz ovog cuda...
Prva primedba koju imam je to sto u petoj na 3000 obrtaja auto ide 95 tako da i nije preterano ekonomican za neke duze puteve,a voziti 100 do mora npr nije prakticno...
Druga primedba je potrosnja... Ako uspem da se limitiram i da vozim do 2000 obrtaja onda trosi oko 7l (u 5-oj 70), do 3000 obrtaja trosi oko 8.5l, a preko 3000 ne mogu tacno da kazem ali kad sam ga cepao 160 na auto putu trosio je oko 11l :shock:

Ni kompjuter mu nije nesto preterano zadivljujuc, kad je hladan hoce da izgubi ler gas i da padnu obrtaji do 300-400 i onda sami skoce do 2000 pa se vrate. Kontrolu proklizavanja mi je upalio par puta kad sam hteo da potpisem i od tada kao da je nema... ABS prestao da radi, centralna zajebava zbog kliznih vrata...

I na kraju, samo odrzavanje je ultra skupo... Ovo cudo preporucujem onima koji nameravaju da razvoze robu ili ljude njim i nizasta vise!

Pera

Post by Pera »

Kad cuje covek par ovakvih prica onda Lada jos i ispada dobar izbor :mrgreen:

Post Reply