Koje OZVUCENjE poseduje vasa LADA
Moderator: letnjikovac
Zvucnici za samaru
Koji zvucnici mogu da se uguraju u prednja vrata u Samari? Bez budzenja.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Zvucnici za samaru
10 i 13 cm koje hoceshsomile wrote:Koji zvucnici mogu da se uguraju u prednja vrata u Samari? Bez budzenja.
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Re: Zvucnici za samaru
Ja imam 10-ke i ne smetaju ni bravi ni podizacu stakla.somile wrote:Koji zvucnici mogu da se uguraju u prednja vrata u Samari? Bez budzenja.
Nista posebno. Panasonic MP3 jedinica i 4 Blaupunkt 13-ice u vratima i gepeku (popunio fabrichke rupe
)
Zanimljiva fora: U mojoj 111 sam ostavio onaj plasticni poklopac gde treba da dodje radio. Sad jednostavno zatvorim poklopac i jedinicu sakrijem od nezeljenih pogleda. Niko ne zna ni da imam radio u kolima
Zanimljiva fora: U mojoj 111 sam ostavio onaj plasticni poklopac gde treba da dodje radio. Sad jednostavno zatvorim poklopac i jedinicu sakrijem od nezeljenih pogleda. Niko ne zna ni da imam radio u kolima
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
@ sale-ako mislis da iz elipse izvuces neki bas onda se grdno varas,sto se tice sal-a ne kazm da je dobar ali nije ni puno losiji od peeonira,kenwooda,alpine...
Za 'dobar' bas ti treba minimum 30 hz a ni jedna elipsa ne svira ispod ~120 hz,a jos je i mali precnik membrane tako da nista od toga.
Jedino resenje je woofer,da svira od 30 hz i da ima barem 30 cm precnik membrane,ili to ili nista drugo
I samo da vam kazem onih 200w sto pise na elipsama ili drugim malim zvucnicima mozete da zaboravite,budite zadovoljni ako imate 2-3w RMS-a (sinusne snage)
Za 'dobar' bas ti treba minimum 30 hz a ni jedna elipsa ne svira ispod ~120 hz,a jos je i mali precnik membrane tako da nista od toga.
Jedino resenje je woofer,da svira od 30 hz i da ima barem 30 cm precnik membrane,ili to ili nista drugo
I samo da vam kazem onih 200w sto pise na elipsama ili drugim malim zvucnicima mozete da zaboravite,budite zadovoljni ako imate 2-3w RMS-a (sinusne snage)
BA3 21013 / LADA 1200s
Pa niko ti i ne obecava 200W realne snage
) S = P + jQ -> P vam je bitno (realna snaga) dok je Q zapravo reaktivna snaga i od nje nikakve koristi nemate
A ono sto pise na kutiji vam je ukupna snaga S (moduo)...
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
Nisi brate samo ja nikako da polozim OET 2 na faxu ... ebu snage pa rasturaju
)
P.S. Ono sto je definitivno jeste da na kutijama obavezno pisu W ili Wmax a to sa Watt-om nema veze vec sa VA (VoltAmper) sto je i jedinica za prividnu snagu (S).
P.S. Ono sto je definitivno jeste da na kutijama obavezno pisu W ili Wmax a to sa Watt-om nema veze vec sa VA (VoltAmper) sto je i jedinica za prividnu snagu (S).
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!