cudni problemi sa plinom

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

cudni problemi sa plinom

Post by Spartanac86 »

Evo opet smo uradili jednu polu-generalku, menjana je cak i bregasta i motor sad extra radi na benzin, medjutim na plin ima nekih zezancija:

Prvo je ler gas bio preveliki, pa sam ga smanjio. A onda posle 5 minuta kad probam da upalim, nece jer je ler gas prenizak! Pojacam ler gas i sve izgleda normalno, krenem da vozim, medjutim nakon malo voznje ler gas opet sam od sebe postane previsok (i to ne malo, visi za 1000 obrt nego sto treba, dakle na 2000!), smanjim ga (izadjem, otvorim haubu... :D ), nastavim da vozim kad onda opet prenizak i ugasi se na semaforu! :x

Plin je ugradjen pre oko 8.000 i od tada nista na TNG uredjaju nije radjeno. Treba li nesto da se menja nakon ove kilometraze?

Ili ja nisam dobro nastelovao?
Ima dva srafa, jedan za ler gas, i drugi na racvi za obe cevi jedan sraf za smesu. Kako se steluje?

Pozdrav

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

da ne bude zabune, ler gas sam stelovao naravno na isparivacu, ne na karburatoru

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

hmmm mozda te zeza poluga za gas... tj zaglavljuje :D okini gas nogom tj. pretisni i naglo pusti da bi se gas vratio do kraja... kazem mozda je to u pitanju, a ti probaj pa napisi :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

probao vec, nije to.

evo bio sam sad ponovo da se provozam, ista stvar kako sam opisao :lol:

na hladan motor je prvih 1-2 minuta nizak do normalan ler gas, kako se motor priblizi radnoj temperaturi ler gas se popne do 1600-1800. Izadjem i smanjim ga na 1000. Pritisnem par puta gas, sve normalno. Vozim malo i stanem na semafor, ler skroz opadne i ugasi se. I ne moze se vise upaliti bez dodavanja gasa. Izadjem i pojacam...i tako u krug :x

drris66

Post by drris66 »

I meni je se to desavalo pre nekoliko meseci! A onda, ko nekim chudom, jednog dana samo od sebe je prestalo! :? Taman kada sam se spremao da potrazim pomoc!
Od tada vise nije zezalo!
MENI JE RUSKA TEHNIKA SKROZ GREAT!

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

bio danas i do servisa gde su stelovali plin. nastelovase i oni isto ko sto bi i ja nastelovao, i ista prica, opet se rastelova nakon pola kilometra.

ma cak nece stabilno ni da radi kad vucem saug. inace meni je saug ustvari samo vezan na sajlu papucice gasa, pa kad izvucem saug = kao da sam malo pritisnuo gas. i sad on se gusi na leru, ja izvucem do pola, ler dodje na vrednost kako treba i vozim tako, na sledecem semaforu opet se gusi, ja izvucem do kraja i dobijem normalan ler. vozim dalje, stanem opet, kad ono sad ler dodje na 2000 i mora ga opet regulisem na saug! :x

djape1977

Post by djape1977 »

ili ti zaglavljuje nesto u sistemu poluge gasa ili fali oprugica na karburatru koja vraca gas
j***** auto bez kardana

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Imao sam isti problem zimus i resio se sam od sebe :)
BA3 21013 / LADA 1200s

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

djape1977 wrote:ili ti zaglavljuje nesto u sistemu poluge gasa ili fali oprugica na karburatru koja vraca gas
hmm ali onda bi se isto desavalo i na benzinu, a ne samo na plin?

Pera

Post by Pera »

Malo se kasnije ukljucujem,koji isparivac imas i koliko je star?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Lovato, presao jedno 8.000

kotor2

Post by kotor2 »

Prvo ta ler saf nesluzi za stelovenje ler gasa.Njime se odredjuje elasticnost mebrane u isparivacu to jest njeno ugibenje i sam tim oslobadjane plina srazmerno broju obrtaja odnosno pod pritisku ili da kazemo usisu na usisnoj grani.Ono na sta ja sumnjam u tvom slucaju je fals vazduh.Stim u vezi proveri karburator i kuciste filtera.I opisi nam kako ti stelujes plinski uredjaj o dnosno rad motora na plin.

grujicb

Post by grujicb »

kotor2 wrote:Prvo ta ler saf nesluzi za stelovenje ler gasa.Njime se odredjuje elasticnost mebrane u isparivacu to jest njeno ugibenje i sam tim oslobadjane plina srazmerno broju obrtaja odnosno pod pritisku ili da kazemo usisu na usisnoj grani.Ono na sta ja sumnjam u tvom slucaju je fals vazduh.Stim u vezi proveri karburator i kuciste filtera.I opisi nam kako ti stelujes plinski uredjaj o dnosno rad motora na plin.
Da li bi se na benzin u tom slucaju gasio pri dodavanju gasa (radi na leru normalno ) a na plinu dizao broj obrtaja u mestu na 2000 a u voznji imao detonacije oko 2500 obrtaja?

capriccio

Post by capriccio »

Na isparivaču imaš još jedan sraf koji stoji dole,a služi kao filter,na njemu se skupljaju opiljci od plina.Odvij ga,izbaci svu prljavštinu i opet zavij,pa javi ima li razlike.
Ako ubijesh sve moje demone,mozhda sa njima umru i svi moji andjeli

Post Reply