Koji motor za samaru odgovara

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

ZILE verovatno ovaj novi 1.6 motor iz Samare 2 moze da stane u ove nase stare, nisam siguran ali trebalo bi da moze. E sad nabavka takvog motora... :evil:
Sledeci auto Priora coupe.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

xxx wrote:E i da pitam ija nesto zar ne pase od golfa 2 motor u Samaru?
MOze ako ces sve da izvadih shto stoji ispod haube pa da nabudzis nosace a menjach morash golfov jer spojnicka nije ista (da bi se preko reducir ploce spojili motor od G i L menjach) , is hto kaze Pedjo nek ti taj neko ubudzi ako moze ! :kez
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

samara1500

Post by samara1500 »

Ma to za Golfa su samo nagađanja, motori samo liče na prvi pogled a u stvari se dosta razlikuju. Nije Samarin motor u osnovi ni loš ni slab (1.5) ali mu je aljkavo rešeno napajanje gorivom, prvenstveno karburator (isti kao na 1.3). Mogao bi se ubudžiti neki Weber sa malo širim grlima, radili su to neki (videh na net-u) ali treba izbunariti dobar polovan karb a nešto mi se ne da raditi prepravku usisne grane pa da posle ispadne da karb ne valja. Pitao sam i jednog druga koji radi s auto-delovima da mi nabavi nov, ali to ide jako teško a i da se nađe bilo bi bar 150€...
:sad:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

xxx

Post by xxx »

Ma ja to pito onako bezveze za golfa posto sam cuo da moze, a sto se tice samarinog motora ja sam sa svojim prezadovoljan i kao sto sam vec pisao ne planiram da ga menjam dok ne naguram 300k sa njim bez generalne( nadam se da cu uspeti), a i ako budem menjao nekad motor stavio bi opet ladin 8)

Post Reply