Sporedba Lada niva 1.6 i 1.7

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Post Reply
Pikec

Sporedba Lada niva 1.6 i 1.7

Post by Pikec »

Zdravo svima. Molim vas za spodelu iskustava i mislenje koji je kvalitetniji model, onaj sa 1.6 ili onaj sa 1.7 motorom?

Pozdrav

djape1977

Post by djape1977 »

cao. ajde jedno predstavljanje cisto forme radi.

vlasnici nive ce ti reci vise i preciznije, ali nisam video citavu 1,6 godinama tako da je izbor na zalost samo jedan. inace, meni se mnogo vise svidja dizajn 1,6.
j***** auto bez kardana

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja sam vozio 1,6 iz '86. od '96. do 2002. Zatim novu 1,7 do danas. Tako da glasam za 1,7. Tisa, startnija, zabavnija za voznju, brza, lepsi enterijer i prakticniji zadnji deo... Mozda je ovo moj subjektivni utisak i ne mora da znaci da sam u pravu, jer sam iz starog seo u nov auto, a tu je glupo pricati o razlikama

Pikec

Post by Pikec »

Dugo nisam bio aktivan na forumu... :? Imao sam ladu 1.7/1998 ali posle dva potapanja u reku teskog srca sam odlucio da je bolje da je prodam :kez Na oglasima sam nasao 1.6/1991 koja izgleda sasvim dobro, ali zanima me kakvi su stariji modeli u pogledu karoiserije, menjaca, snage motora itd.... Planiram da otvorim farmu na nekoh 100 km od kuce, pa treba mi nesto za sta ne bi dao puno para, a ipak da sluzi nameni..... Da me odvede do farme i nazad.... Hvala

NenadZ

Post by NenadZ »

Ja vozim 1.6. Ako je u pitanju novac bolje ti je da kupis neku poluraspadnutu stariju Nivu i da je sredis i vozikas se mirne glave. Sto se tice prohodnosti po terenu nema nikakve razlike ali novo je novo. Karakteristike su slicne kod 1.6 i 1.7 ali je 1.6 pouzdanija, laksa za odrzavanje i nema glupave elektronike na koju svi kukaju.
moj auto u krivini kao pegla lezi
ispod haube besan pas rezi...

Pikec

Post by Pikec »

Hvala Nenade na uputstvima. Ovu koju zelim da kupim je 91 godiste i onako izgleda pristojno. pozdrav,

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Niva stara 7 godina ( moja ) koju budno pazim da ne zahrđa i bitumenizirana ko nova pa
sam pred 2 tjedna pri rutinskoj kontroli iskopao rupu veličine većeg krumpira iznad zadnjih federa ispod blatobrana.
A logika je jednostavna šta onda sa Nivom starom 14 ili 21 godinu .
Ovo : provjeriti
1.) pragove
2.)šasiju ( oni profili šta idu ispod auta)
3.)hvatišta zadnjeg ovjesa ( poluga, federa poprečne poluge)
4.) hvatišta prednjeg ovjesa ( hvatište federa i amortizera na karoseriju je kataloški dio i mogao bi se naručiti)
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

NenadZ wrote:Ja vozim 1.6. Ako je u pitanju novac bolje ti je da kupis neku poluraspadnutu stariju Nivu i da je sredis i vozikas se mirne glave. Sto se tice prohodnosti po terenu nema nikakve razlike ali novo je novo. Karakteristike su slicne kod 1.6 i 1.7 ali je 1.6 pouzdanija, laksa za odrzavanje i nema glupave elektronike na koju svi kukaju.
To sa sredjivanjem sam svojevremeno probao na 1,6 i shvatio da je nemoguce voziti se mirne glave. Niva koja je zapustena i izmaltretirana skoro da nikako ne moze da se sredi, a da to bude isplativo. Mnogi su probali, znam kako su zavrsili.

Drugo, covek pita za 1,7 , a ne za 1,7i tako da elektronika tu nije argument. Btw. na elektroniku kukaju oni sto hoce plin za 200e by NoName plinadzija...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ako su stavljene korube i imalo se pazilo onda od korozije nema ništa...moja ima 5 god i 101 hiljadu i tek ponegde ima ogrebotinicu od granja(vidljivu pod lupom) :D ...
posle vozanja od nekoliko stotina hiljada u nivama mogu da kažem da su nove(1.7 I 1.7I) izdržljivije(deblji elementi vešanja i transmisije) manje sklone neobičnim kvarovima imaju više obrtnog momenta i lase za utovar zbog spustenog zadnjeg kraja gepeka(o ovome se treba razmisljati jer za farmu treba redovno nesto vuci i tovariti) naravno na kraju price sve se svodi na koliko para toliko i muzike 1.6 je skoro 50 posto jeftinija...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

NenadZ

Post by NenadZ »

Svoju Nivu sam platio 1200 eura i ulozio sigurno preko 1000 u nju i za cetiri godine me nije nigde ostavila. Nov auto je bolji, ali izmedju polovne 1.6 i 1.7 smatram da se ne dobija mnogo vise sa 1.7 za tri puta vise para.
moj auto u krivini kao pegla lezi
ispod haube besan pas rezi...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

niko ne kaze da ce te ostaviti jednostavno samo je sam sklop 1.7 izdržljiviji(zamisli da svaki da recimo vučes pun auto robe ili prikolicu od 1500 kila) koji bi se pre slomio?
ako je dobro održavana svaka niva je skoro bezotkazni sklop,ali pitanje je koliko je održavana do tekućeg vlasnika...
http://steer.ru/archives/2006/05/10/001159.php#more
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Pikec

Post by Pikec »

Hvala svima ;) Covek je malo precenio svoj auto.... za 19 godina stari auot trazi skoro isto kao i za 1.7 nivu staru 5-6 godina..... Imam ideju i za UAZ-a 469... to je isto dobro vozilo..... Ne kazem da je u rangu nive, ali za moje potrebe moze da zavrsi cak i veci posao... Videcu sta cu. Ako imate i oko toga mislenje, stand-up and say :D Citao sam malo starji post na formu... Izneli su ljudi dosta interesantih iskustava....

Pozdrav

Post Reply