Sredjivanje 2105 - sva pitanja

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
stalker92
Site Admin
Site Admin
Automobil: '81 Ford Taunus TC3

Sredjivanje 2105 - sva pitanja

Post by stalker92 »

Posle duzeg mozganja,i posto u decembru krecem na casove voznje. odlucio sam da ipak sredjujem svoju Ladu. Prvo sto ce se raditi jeste limarija (kosevi, patos i sve ostalo je kao novo, nigde nema ni trunke trulezi), posto je ulubljen blatobran i vozacka vrata, i farbanje jer je boja jako ofucana. Boju sam mislio mozda neku tamno zelenu (kao british racing green) ili tamno plavu.

Naravno, ne planiram da se zaustavim na tome, vec bih u nekoj daljoj buducnosti (citaj: zavisno od finansijske situacije) hteo da poput djape-a ubacim jaci Fiatov motor. Postavlja se pitanje, sta bi to povuklo jos od prepravki sto se tice, upravljanja, kocnica,vesanja, ojacavanja sasije...? :?

Bilo bi lepo da ako neko zna sta i kako moze da se uradi da napise, da znam koje delove da pocnem polako da prikupljam... :) Zaboravio sam da navedem, nisam potpuni duduk za mehaniku i automobile, kao klinac sam dane i dane provodio sa pokojnim caletom automehanicarem u garazi, sve dok nisam morao da se batalim toga zbog problema sa alergijom. :( To znaci da bi vecinu stvari radio sam (osim farbanja i limarije),slobodnog vremena bar imam, a ako negde zapnem cimnuo bi nekog od prijatelja automehanicara za pomoc.

Sto se tice spoljasnjosti ne bih nikakve spojlere niti bilo sta slicno, nego fabricki, mozda eventualno branici od 2107, neke lepe felnice, mozda tamnjenje stakala, farovi sa izbeljenim migavcima, neke lepse stopaljke, toga u Ukrajini bar ima za Lade :kez

U enterijeru su ubacena sedista od 2107. Tabla je sva ispucala, i trebala bi da se menja. Ima li neko ideju od cega bi moglo da se ubaci? Ja sam negde na internetu vidjao da su pakovali od Golfa 2. Onda bi mozda mogli neki drugi retrovizori i elektricni podizaci stakala/ Sto se enterijera tice to bi bilo to, mozda neeki MP3/CD sa USB ulazom i to je to. I mozda oplate za vrata od 2107, nekako su mi lepse od onih plasticnih na 2105... :?

Inace, planiram da polako pocnem sa radovima i auto bude dogodine u ovo vreme cakum-pakum-vakum. :twisted:

Nadam se da cete mi bar malo pomoci u ovome i unapred se zahvaljujem! 8)

Takodje ako neko ima slike zanimljivih Lada neka ih postuje ovde.
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Sto se izmena tice zbog Fiatovog motora to ce morati Djape da ti objasni mada mi se cini da neke velike izmene on nije radio. Doduse on je ubacivao i fiatov menjac koliko se secam pa je sirio tunel i za`ebava se sa tim, super je ispalo na kraju.

Sto se table tice pasuje od Golf 2 cini mi se bez prepravki sme sto mozda rupe za srafove nisu na istom mestu ali to je najmanji problem probusiti iovako se ne vide. Sirina odgovara knap (imao sam i ja tu ludu ideju al posto cu ovu moju da prodajem iduce godine ... odustao sam od bilo kakvog ulaganja osim plina).
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

nadji ko ce kvalitetno da ti odradi limariju. to je najosnovnije i bez toga i ne pokusavaj. sve ostalo je uzalud ako ti auto ponovo otrune posle godinu dve
j***** auto bez kardana

stalker92
Site Admin
Site Admin
Automobil: '81 Ford Taunus TC3

Post by stalker92 »

Da, slazem se, od toga sam mislio i da krenem, pa dalje radim polako kako budem imao para. Sto se limarije tice, trebalo bi zameniti levi blatobran i suvozacka vrata (mozda bi se moglo i izgitovati, ali mi stavljanje novog deluje kao bolja opcija), i kompletno ofarbati auto (mislio sam da stavim neku metalik boju). Zanima me da li bi trebalo nesto dodatno raditi na limariji (sirenje rubova, ojacavanje...)? :? Posto mi glupo da na auto farbanom pre mesec dana posle krenem nesto da radim... I zanima me koliko bi me to otprilike kostalo, sa tim da bi rastavio sve sam i dovezao gotov.
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650

Post Reply