Ugradnja zadnjih pojaseva na Samari

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Burga

Ugradnja zadnjih pojaseva na Samari

Post by Burga »

Mogu li da se ugrade zadnji pojasevi na samari 1.3, troja vrata.

Ako neko zna gde to moze da se uradi u Beogradu i da li se isplati neka javi! Hvala unapred

vigmir

Post by vigmir »

Nikakav problem.Odes na bilo koji otpad i kupis zadnje pojaseve.Za ugradnju ti treba jedno 45 minuta.Rupe za ugradnju vec postoje i tvoje je samo da uvrnes srafove.Ja sam tako radio na mojoj Samari, doduse sa 5 vrata.Za cenu ne znam jer sam ja moje zadnje pojaseve dobio for free.

dexter

Post by dexter »

ja kupio polovne pojaseve za 1000RSD, ali nisu bili dugog veka. kao sto je rekao vigmir, imas sve rupe sa navojima, u prtljazniku sa strane iza koseva, na "stubu" iznad police, pored vrata (na ovim sa 5), i ispod zadnje klupe (ove su zasticene gumenim cepovima). nista komplikovano.

a evo i slikovnog uputstva:

http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... nosti.html
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

pesadinac

Post by pesadinac »

dexter wrote:ja kupio polovne pojaseve za 1000RSD, ali nisu bili dugog veka.
nisu bili dugog veka ???

Aksentije

Post by Aksentije »

dexter wrote:...
a evo i slikovnog uputstva:

http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... nosti.html
Extra sajt, vredi pogledati

dexter

Post by dexter »

@pesadinac

da pojasnim, zaglavili posle dva stavljanja, skinuo sam ih i ostao je u funkciji samo onaj u sredini, kojim inace vezujem malu. inace na zapadu imaju koristan dodatak za pojaseve kojim se vezuju deca, "skracuje" klasican pojas i on tada ne zulja detetu vrat i ne nervira ga.

btw, moja mala se od rodjenja vozi vezana u bebi sedistu a sada je vezana pojasom preko struka. jednom se sama odvezala i poletela pri naglom kocenju, srecom docekla se na moju ruku, ali naucila je lekciju i sad sama vezuje pojas. najvise me nervira kad vidim roditelje koji pustaju decu da "voze" u krilu, skacu po kolima ili stoje i vire preko prednjih sedista. da li razmisljaju o eventualnim posledicama naglih kocenja ili neceg goreg? misle da mogu da ih zadrze? cisto sumnjam. :x

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

e sad jedno verovatno glupo pitanje, a kako to da vec nemate pojaseve pozadi, jel to bila neka dodatna oprema ili sta vec, posto mislim da sam vlasnik najstarije samare na forumu (a verovatno i sire) i imam ih fabricki ugradjene????
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Darkomol

Post by Darkomol »

Na mojoj samohotki postoje fabricki pojasevi,ali kopce u cega se pojas usteka...ni od korova!ili je neko skinuo pre mene ili je prethodnom vlasniku ustrebalo za nesto drugo!I ja sada hocu to da namestim,pre novog zakona o saobracaju,jer moram da pricvrstim bebi sediste!

dexter

Post by dexter »

ja sam video vise samara bez zadnjih pojaseva, nego sa njima. kao sto se moze videti na onim slikama, sto sta nedostaje na nasim samarama, ili je to bilo "prema svecu i tropar".

samara1500

Post by samara1500 »

pesadinac wrote:nisu bili dugog veka ???
Ako su skinuti sa slupanog auta - nije čudo, jer pojasevi posle ozbiljnijeg udesa (ako su bili u upotrebi) uglavnom su za škart čak i ako rade!

PS moja Samara nema niti zadnje pojaseve niti kopče, kao ni traga da su ikad bili montirani (svi navoji su još pod fabričkom bojom)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Obicno pojaseve skinu kad se auto farba odnosno kad rade limariju, i posle ako je auto za preprodaju ZABORAVE da ih vrate nazad. Ja sam moje kopce naso ispod zadnjeg sedista, mozda i neko od vas ima tu srecu.
Sledeci auto Priora coupe.

Post Reply