niva se gasi i gasi

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

hm...nemam plin niti cu ga ugradjivati...znaci sa ovom novom pumpom se vozim vec dva dana i sve stima vuce ko blesava ide ko metak...pa sad vidjecemo sta ce se dalje desavati...
Jel tako...tako jee

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

prosto ne mogu da vjerujem...al problemje opet tu...gledao sam pumpu...radi...stavljena prije 6 dana...presao oko 200km...al ja ne kontam sta je...jer cim je ugasim...sacekam 2-3 min uplaim vozim dalje do sledecg puta...pocinje me nervirati :evil: ....da li je moguce da onaj mali klip sto ide iz pumpe u motor moze napraviti takav problem...
Jel tako...tako jee

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Da li si stavio iste dihtunge (podloške izmedju pumpe i bloka) koji su bili?
Njihova funkcija osim dihtunga je podešavanje amplitude rada malog klipa ...
Možda je tu problem?

thief

Post by thief »

hm...jedan od silnih majstora rece da stavim tanji te sam tako i uradio...ajd vidjecu da stavim debljinu koja je i bila pa da vidimo kako ce se ponasati...hvala na savjetu...

:)
Jel tako...tako jee

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

moj teca je imao problem na jugu 45 da mu se razlemila neka zica u bobini, pa se slicno ponasao... mozda vredi proveriti :?

thief

Post by thief »

provjereno...ocisceno...novi kabal stavljen...danas sam uzeo nove dihtunge koji dodju izmedju benzinske pumpe i motora kod dijela gdje je bakelit i onaj klip, sutra cu to da zamjenim pa cemo vidjeti sta dalje...javim se pozdrav svima...
Jel tako...tako jee

Nivoljub

Post by Nivoljub »

@thief Već se brinem, ... šta si uradio?

thief

Post by thief »

nisam jos stavio nove dihtunge jer vidi ovako...u nedelju prije 4 dana skinem kabal koji ide na bobinu...e sad gore na vrhu bobina korozirala skroz...uzmem fino skinem je i sve ocistim...i vratim na mjesto ...spojim kablove sve vratim kako treba i od tada vozim bez problema...nesmjem puno da pricam da nema problema...bojim se LADA ce me cuti i opet ce da zajebava... :lol: ...eto sad za sad necu vise nista da diram pa cemo vidjetei dokle ce da traje...
Jel tako...tako jee

Dare

Post by Dare »

Elektrici treba posvetiti punu paznju, i sve redom. Evo sta sam ja propatio zbog sitnice

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Dare pa ti si vidovit :D

Dare

Post by Dare »

Nivoljub wrote:Dare pa ti si vidovit :D
U kom smislu? :?

thief

Post by thief »

Dare wrote:Elektrici treba posvetiti punu paznju, i sve redom. Evo sta sam ja propatio zbog sitnice
ih dare al si se ti namucio sa yugom....i rijesi li problem ta kapa i svjecice...jer kod mene je nova kapa i svjecice, ruku nisam mjenjao...eto za sad kao sto rekoh otkad sam ocistio gornji ulaz na bobini gdje dolazi kabl sa razvodnika nemam problem, e sad lada je to i ja joj ne vjerujem, prije ili kasnije pocece opet da zeza, e sad samo da rijesim jos jednu dilemu imam bosna svijecice gledao sam ih i dobro su izgledale, suhe, malo prljave nista zabrinjavajuce, koje si stavio u ladu, mislim na marku...koje predlazes...eto javim se dokle sam i sta sam stigao sa rjesavanjem mog problema
Jel tako...tako jee

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Šta se tiče svijećica ja sam imao dobra iskustva
sa NGK (prije ovih) i Brisk (sada).
Zazor isto treba pripaziti:
karburator 0.7-0.8 mm
injektorka: 1-1.13 mm

Zadnji put sam mijenjao svijećice kad su stare imale oko 25 000 km i nema neke razlike jedino šta malo življe upali.
Znači ništa od 20 konja više
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

za ladu samo ngk,ac delco ili champion svećice (nekima su se prve a nekima druge pokazale najbolje)...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Dare wrote:moj teca je imao problem na jugu 45 da mu se razlemila neka zica u bobini, pa se slicno ponasao... mozda vredi proveriti :?
Pa evo, otkrio si kvar (i to na daljinu)! [/img]

Post Reply