niva se gasi i gasi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
prosto ne mogu da vjerujem...al problemje opet tu...gledao sam pumpu...radi...stavljena prije 6 dana...presao oko 200km...al ja ne kontam sta je...jer cim je ugasim...sacekam 2-3 min uplaim vozim dalje do sledecg puta...pocinje me nervirati
....da li je moguce da onaj mali klip sto ide iz pumpe u motor moze napraviti takav problem...
Jel tako...tako jee
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
nisam jos stavio nove dihtunge jer vidi ovako...u nedelju prije 4 dana skinem kabal koji ide na bobinu...e sad gore na vrhu bobina korozirala skroz...uzmem fino skinem je i sve ocistim...i vratim na mjesto ...spojim kablove sve vratim kako treba i od tada vozim bez problema...nesmjem puno da pricam da nema problema...bojim se LADA ce me cuti i opet ce da zajebava...
...eto sad za sad necu vise nista da diram pa cemo vidjetei dokle ce da traje...
Jel tako...tako jee
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Elektrici treba posvetiti punu paznju, i sve redom. Evo sta sam ja propatio zbog sitnice
- thief
ih dare al si se ti namucio sa yugom....i rijesi li problem ta kapa i svjecice...jer kod mene je nova kapa i svjecice, ruku nisam mjenjao...eto za sad kao sto rekoh otkad sam ocistio gornji ulaz na bobini gdje dolazi kabl sa razvodnika nemam problem, e sad lada je to i ja joj ne vjerujem, prije ili kasnije pocece opet da zeza, e sad samo da rijesim jos jednu dilemu imam bosna svijecice gledao sam ih i dobro su izgledale, suhe, malo prljave nista zabrinjavajuce, koje si stavio u ladu, mislim na marku...koje predlazes...eto javim se dokle sam i sta sam stigao sa rjesavanjem mog problemaDare wrote:Elektrici treba posvetiti punu paznju, i sve redom. Evo sta sam ja propatio zbog sitnice
Jel tako...tako jee
- na benzinskoj me vole
Šta se tiče svijećica ja sam imao dobra iskustva
sa NGK (prije ovih) i Brisk (sada).
Zazor isto treba pripaziti:
karburator 0.7-0.8 mm
injektorka: 1-1.13 mm
Zadnji put sam mijenjao svijećice kad su stare imale oko 25 000 km i nema neke razlike jedino šta malo življe upali.
Znači ništa od 20 konja više
sa NGK (prije ovih) i Brisk (sada).
Zazor isto treba pripaziti:
karburator 0.7-0.8 mm
injektorka: 1-1.13 mm
Zadnji put sam mijenjao svijećice kad su stare imale oko 25 000 km i nema neke razlike jedino šta malo življe upali.
Znači ništa od 20 konja više
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !