Ugradnja zadnjih pojaseva na Samari
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ugradnja zadnjih pojaseva na Samari
Mogu li da se ugrade zadnji pojasevi na samari 1.3, troja vrata.
Ako neko zna gde to moze da se uradi u Beogradu i da li se isplati neka javi! Hvala unapred
Ako neko zna gde to moze da se uradi u Beogradu i da li se isplati neka javi! Hvala unapred
ja kupio polovne pojaseve za 1000RSD, ali nisu bili dugog veka. kao sto je rekao vigmir, imas sve rupe sa navojima, u prtljazniku sa strane iza koseva, na "stubu" iznad police, pored vrata (na ovim sa 5), i ispod zadnje klupe (ove su zasticene gumenim cepovima). nista komplikovano.
a evo i slikovnog uputstva:
http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... nosti.html
a evo i slikovnog uputstva:
http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... nosti.html
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!
@pesadinac
da pojasnim, zaglavili posle dva stavljanja, skinuo sam ih i ostao je u funkciji samo onaj u sredini, kojim inace vezujem malu. inace na zapadu imaju koristan dodatak za pojaseve kojim se vezuju deca, "skracuje" klasican pojas i on tada ne zulja detetu vrat i ne nervira ga.
btw, moja mala se od rodjenja vozi vezana u bebi sedistu a sada je vezana pojasom preko struka. jednom se sama odvezala i poletela pri naglom kocenju, srecom docekla se na moju ruku, ali naucila je lekciju i sad sama vezuje pojas. najvise me nervira kad vidim roditelje koji pustaju decu da "voze" u krilu, skacu po kolima ili stoje i vire preko prednjih sedista. da li razmisljaju o eventualnim posledicama naglih kocenja ili neceg goreg? misle da mogu da ih zadrze? cisto sumnjam.
da pojasnim, zaglavili posle dva stavljanja, skinuo sam ih i ostao je u funkciji samo onaj u sredini, kojim inace vezujem malu. inace na zapadu imaju koristan dodatak za pojaseve kojim se vezuju deca, "skracuje" klasican pojas i on tada ne zulja detetu vrat i ne nervira ga.
btw, moja mala se od rodjenja vozi vezana u bebi sedistu a sada je vezana pojasom preko struka. jednom se sama odvezala i poletela pri naglom kocenju, srecom docekla se na moju ruku, ali naucila je lekciju i sad sama vezuje pojas. najvise me nervira kad vidim roditelje koji pustaju decu da "voze" u krilu, skacu po kolima ili stoje i vire preko prednjih sedista. da li razmisljaju o eventualnim posledicama naglih kocenja ili neceg goreg? misle da mogu da ih zadrze? cisto sumnjam.
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!
e sad jedno verovatno glupo pitanje, a kako to da vec nemate pojaseve pozadi, jel to bila neka dodatna oprema ili sta vec, posto mislim da sam vlasnik najstarije samare na forumu (a verovatno i sire) i imam ih fabricki ugradjene????
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
-
samara1500
Ako su skinuti sa slupanog auta - nije čudo, jer pojasevi posle ozbiljnijeg udesa (ako su bili u upotrebi) uglavnom su za škart čak i ako rade!pesadinac wrote:nisu bili dugog veka ???
PS moja Samara nema niti zadnje pojaseve niti kopče, kao ni traga da su ikad bili montirani (svi navoji su još pod fabričkom bojom)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3