Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

IlijaGM

Post by IlijaGM »

pa tu negde isto

P.S. sto ne stavish tapacire na vrata?

djape1977

Post by djape1977 »

sto ne stavish tapacire na vrata?
:D
morao sam da ih skinem da bi zamenio rucice i sredio brave i ostale pizdarije u vratima...
naravno da inace tapaciri stoje na svom mestu. uglavnom su citavi, ne bas savrseni ali 90% ok. kad sam zavrsio sa mehanizmima vratio sam ih na mesto. naravno, izlomio sam pola zabica pri skidanju tako da cu morati opet da ih skinem ovih dana jer sam kupio nove zabice.

i zamenio sam danas rucicu menjaca. najzad sam nasao jednu koja nije iz vise delova vec od jednog komada aluminijuma. one sa buvljaka, iz vise delova se raspadnu brzo. skoro da mi je zao sto nisam ostavio originalnu kuglu ali nije mogla da se namakne na skracenu rucicu menjaca jer je nize veceg precnika
j***** auto bez kardana

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Ok sad si objasnio,znam ja kako se menjaju rucice nego mislio sma da u uopshte nemash tapacire,pa sam zbog toga to napisao.Jer ladini tapaciri brzo propadaju,pre 2 god menjali ja i drugar tapacire kod njega na ladi,i eno sad kakvi su raspali se nacisto.

djape1977

Post by djape1977 »

tja, ovi na mojoj ladi su koliko ja znam originalni. barem su tu od kad je ja imam, od 2004.
raspadaju se inace od vlage jer su od lesonita presvucenog skajem. kad voda ulazi u vrata lesonit se napije vode i raspadne. trebalo bi da na vratima izmedju lima i tapacirunga ima najlon zalepljen da spreci da vlaga dolazi u kontakt sa lesonitom. tako je barem fabricki na vecini automobila. takodje, kad propadnu gume i plastike oko stakala onda se voda sliva u vrata pa sve redom ode u p.m. ukljucujuci i tapacirunge.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

nisam mogao da odolim, 230 din/komad, novi

Image

Image
j***** auto bez kardana

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

He he he, cool. Sad bi mogao i felne malo da središ.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

djape1977

Post by djape1977 »

mmmm, da....
moracu.
j***** auto bez kardana

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

A gde si nasao poklopce za glavcinu? Ja trazio svuda i nigde nema ovako dubokih, samo oni za zadnje tockove...

djape1977

Post by djape1977 »

koliko sam ja vidjao, isti su i prednji i zadnji.
u UKR u tvornickoj u zemunu
j***** auto bez kardana

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Aha, hvala...
Ma ja gde god sam trazio imali su samo plitke plasticne poklopce koji su pasovali na zadnje a napred nisu mogli, pa su me sad bas obradovale ove slike! 8)

djape1977

Post by djape1977 »

zveknula pumpa za vodu... zamenjena, nova 2500din

Image

Image

Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

lada nikada nece prestati da me iznenadjuje...

Image
:lol:
j***** auto bez kardana

Aksentije

Post by Aksentije »

hehe imao sam identicno desavanje kad me je zezao termostat i nije otvarao kad je trebalo. Posle toga posuda je napukla, i sto je najgore pukotina je bila bas minimalna, dovoljno da pravi minimalni mlaz koji je sa zadnje strane "piskio" niz lim i bio skoro nevidljiv. U svakom slucaju ja bi proverio posudu

djape1977

Post by djape1977 »

Jel kuvao malko Fiatov motor?
a sta mislis sto sam menjao pumpu za vodu? :D
jbg, ova sto je crkla je '77. godiste proizvodnja.

nego nije mi jasno da zguzva posudu??? znaci da je bio vakum u sistemu. naravno, prokuvao mi je motor, ustanovio sam da fali vode, iscurila na pumpi. zamenio pumpu, sipao vodu i sve ok. ne pregreva se vise. sutradan da proverim jel' teba da dolijem vodu kad ono zguzvana ekspanziona posuda! naravno, falilo je jos litar i po. e sad, to valjda znaci da cep na expanzionoj posudi dihtuje potpuno. a ne bi trebao ili bi? inace nije pukla nigde.
dolio sam vodu i evo vec nedelju i kusur radi sve kako treba. zamenicu je sa antifrizom ovih dana...
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ako je zatvoren sistem čep dihtuje do odredjenog pritiska, ako je otvoreni ne...
vakuum je verovatno nastao tako sto je dihtung glave pustio na nekom cilindru u usisnom taktu. dobro je da nije doslo do hidroudara,moze da razbuca sve...
Last edited by jeronimo on Sun Oct 18, 2009 2:32 pm, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply