Lada 2104 Twincam by djape
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
sto ne stavish tapacire na vrata?
morao sam da ih skinem da bi zamenio rucice i sredio brave i ostale pizdarije u vratima...
naravno da inace tapaciri stoje na svom mestu. uglavnom su citavi, ne bas savrseni ali 90% ok. kad sam zavrsio sa mehanizmima vratio sam ih na mesto. naravno, izlomio sam pola zabica pri skidanju tako da cu morati opet da ih skinem ovih dana jer sam kupio nove zabice.
i zamenio sam danas rucicu menjaca. najzad sam nasao jednu koja nije iz vise delova vec od jednog komada aluminijuma. one sa buvljaka, iz vise delova se raspadnu brzo. skoro da mi je zao sto nisam ostavio originalnu kuglu ali nije mogla da se namakne na skracenu rucicu menjaca jer je nize veceg precnika
j***** auto bez kardana
tja, ovi na mojoj ladi su koliko ja znam originalni. barem su tu od kad je ja imam, od 2004.
raspadaju se inace od vlage jer su od lesonita presvucenog skajem. kad voda ulazi u vrata lesonit se napije vode i raspadne. trebalo bi da na vratima izmedju lima i tapacirunga ima najlon zalepljen da spreci da vlaga dolazi u kontakt sa lesonitom. tako je barem fabricki na vecini automobila. takodje, kad propadnu gume i plastike oko stakala onda se voda sliva u vrata pa sve redom ode u p.m. ukljucujuci i tapacirunge.
raspadaju se inace od vlage jer su od lesonita presvucenog skajem. kad voda ulazi u vrata lesonit se napije vode i raspadne. trebalo bi da na vratima izmedju lima i tapacirunga ima najlon zalepljen da spreci da vlaga dolazi u kontakt sa lesonitom. tako je barem fabricki na vecini automobila. takodje, kad propadnu gume i plastike oko stakala onda se voda sliva u vrata pa sve redom ode u p.m. ukljucujuci i tapacirunge.
j***** auto bez kardana
hehe imao sam identicno desavanje kad me je zezao termostat i nije otvarao kad je trebalo. Posle toga posuda je napukla, i sto je najgore pukotina je bila bas minimalna, dovoljno da pravi minimalni mlaz koji je sa zadnje strane "piskio" niz lim i bio skoro nevidljiv. U svakom slucaju ja bi proverio posudu
a sta mislis sto sam menjao pumpu za vodu?Jel kuvao malko Fiatov motor?
jbg, ova sto je crkla je '77. godiste proizvodnja.
nego nije mi jasno da zguzva posudu??? znaci da je bio vakum u sistemu. naravno, prokuvao mi je motor, ustanovio sam da fali vode, iscurila na pumpi. zamenio pumpu, sipao vodu i sve ok. ne pregreva se vise. sutradan da proverim jel' teba da dolijem vodu kad ono zguzvana ekspanziona posuda! naravno, falilo je jos litar i po. e sad, to valjda znaci da cep na expanzionoj posudi dihtuje potpuno. a ne bi trebao ili bi? inace nije pukla nigde.
dolio sam vodu i evo vec nedelju i kusur radi sve kako treba. zamenicu je sa antifrizom ovih dana...
j***** auto bez kardana
ako je zatvoren sistem čep dihtuje do odredjenog pritiska, ako je otvoreni ne...
vakuum je verovatno nastao tako sto je dihtung glave pustio na nekom cilindru u usisnom taktu. dobro je da nije doslo do hidroudara,moze da razbuca sve...
vakuum je verovatno nastao tako sto je dihtung glave pustio na nekom cilindru u usisnom taktu. dobro je da nije doslo do hidroudara,moze da razbuca sve...
Last edited by jeronimo on Sun Oct 18, 2009 2:32 pm, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "