Modul palenja sa drugog vozila ?

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

m.ico

Modul palenja sa drugog vozila ?

Post by m.ico »

Interesuje me dali neko pokusao da ugradi bobinu sa drugog vozila na 110 ku,16v,2004 ?Cuo sam od jednog prodavaca auto delova da navodno odgovara od nekog opela, pa ima li neko nekakvog iskustva ?

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

hmm to sam i ja trazio po netu ali nisam nasao.
jedino sto sam nasao je da master sport (bar za moju 110 8v) proizvodi modul palenja.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Modul palenja sa drugog vozila ?

Post by altinjanin »

malo sam cackao po netu po ovom pitanju,i nasao sledece,ukucajte IGNITION MODULE,i ima spisak sa slikama na 68 strana za svako vozilo koji modul odgovara. Cini mi se da za nase lajke odgovara sa daewoo lanosa ili slicno,ima dosta toga tako da pogledajte,pa neka neko strucniji kaze,hvala
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Mnogo puta sam bio u situaciji da nezadovoljni vlasnici preskupim delovima za njihova vozila traze neko jeftinije a opet kvalitetno resenje. Svaki put sam uspeo da nadjem neko resenje, nisu mi poznati slucajevi da je neko bio nezadovoljan.
Da bih uopste krenuo u razmatranje o modifikaciji na Ladama 11x serije potrebna mi je schema elektroinstalacije i posle toga dobrovoljac koji bi isfinansirao i istestirao modifikovano resenje.

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ni ladinom modulu ne fali nista,samo sto se na 16v puno greje i crkne rano...Stavi izolaciju izmedju glave i modula,malo ga odigni i to je to...ima da trajeeee

bgzoka

Post by bgzoka »

vladista wrote:Ni ladinom modulu ne fali nista,samo sto se na 16v puno greje i crkne rano...Stavi izolaciju izmedju glave i modula,malo ga odigni i to je to...ima da trajeeee
Ovo je tacno, to su Rusi konstatovali jos prije nekoliko godina. Stavi klingerit i nema da brines, bilo je o ovome vec reci na ovom forumu. Inace, radi se o modulima za 1500ccm motore. Motori 1600 imaju poseban namotaj na svakom cilindru...

altinjanin

Post by altinjanin »

Mislis taj klingerit da kupim i da stavim ispod modula? da legne modul na njega? a kako se kupuje taj klingerit,na metar?A da li ce biti ok zbog mase,jer donja strana modula ima metalnu plocicu,ili nema veze.

finaldesign

Post by finaldesign »

to i mene zanima, ja sam već jedan promijenio... kako će masa bit dobra kad je od ispod kontakt?

vladista

Post by vladista »

Ako je taj modul isti kao na 8v(a ne vidim razlog da nije) onda dobija masu preko safova..

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

dovedi masu kablom i mirna bosna
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

altinjanin

Post by altinjanin »

Kako mislis masu preko kablova da dovedem? ne znam kakav je modul kod 8v,ali i ja mislim da je isti. on je potpuno zatvoren,ne moze se ni otvoriti. a sa dodnje strane je metalna plocica/masa/.

vladista

Post by vladista »

A kako se kaci na glavu?Rupe safova koji ga drze su metalne...preko njih je glavna masa

Pera

Post by Pera »

Moze to i ovako da se napravi,da se naprave 2 metalne ploce oblika i rasporeda rupa kao sto je modul,jedna za drugu su vezane sa dva pregradna lima,koji su zavareni za obe ploce,tako da je jedna ploca vezana za glavu,a na jednu se srafi modul,a masa se jos moze pojacati jednim kablom koji sa nekog srafa gde je vezan modul dolazi do glave.
Mozda estetski ne bi izgledalo bog zna kako,ali bi sigurno drasticno smanjilo grejanje modula.
Last edited by Pera on Sun Nov 14, 2010 8:50 pm, edited 1 time in total.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

ne znam kako izgleda ali samo znam da šaraf treba dovesti masu kao i na svakom moduluod juga pa do cls-a
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

altinjanin

Post by altinjanin »

Modul se srafi na blok sa 3 srafa.Ali preko modula onaj crni poklopac,tako da mislim da ne moze preko modula da se ista stavi.

Post Reply