Evo malo nesto da dokumentujem i argumentujem
suprotno nekim skicama i mojim nadanjima, zaista ne postoji nikakva kuglica ispod plastike. Nema je kod rusa, nema kod fenoxa. Danas sam nenadano uspeo da iscackam metalne prstenove koji osiguravaju ulaznu plasticnu cev. To sam radio cisto iz radoznalosti, na dva cilindra koja sam ranije skartirao.
Izgleda da je princip da gumica koja prva nailazi u stvari predje preko otvora kojim ulje dotice iz posude, i samim tim blokira njegov povratak. To znaci da cu za pocetak pokusati sa zamenom gumica, pa ako to ne upali zna se... Jedino me je bunilo sto ni jedan od dva ranije izbacena cilindra (kao ni sadasnji) nisu bili procurili, ali izgleda da je za to zasluzna druga gumica
A sad mali uporedni test:
Fenox:
Vaz
Evo i razlike ispod dolazne cevi
Jos jedan detalj: Fenox nema zeger na strani prema kabini. Najpre sam pomislio da je to osobina samo mog primerka, ali sam kasnije primetio da cak nema ni zleb za njegovo postavljanje. istini za volju, on nicemu i ne sluzi posle ugradnje cilindra, jer, i da hoce, klip ne moze da ispadne. Takodje, gumice u Fenoxu sasvim drugacije izgledaju, kao i sam klip
A sad malo da otkrivam toplu vodu (ako vec nisam )
Hidraulika kvacila kod lade je izgleda bas ona elementarna. Zato se ja pitam zasto bas mora kociono ulje u nju? Sta bi bilo ,recimo, ako bi se nalilo neko kvalitetno hidraulicno ulje, priblizne gustine? Npr. ulje za servo volane ili slicno.
Sto se tice valvolina, vozim se sa njim vec 83600km minus voznja pre prvog servisa, i nista nemam da zamerim. Sipam 4L, uvek novi filter, posle 6-7000 ispustim skoro isto toliko, neznatno manje

U kvacilo ga jos nisam sipao, mozda zato i crkava