TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

Vozim Samaru vec dve godine na gas i nikad mi potrosnja nije presla 10 litara.Po gradu trosi 9 , na otvorenom 8 a jedino kad su "ljute" zime dodje na 10 litara.Samo redovna kontrola svecica,kablova i filtera i nema greske.Svakih 10 000 odem da mi promene filter za gas i pregledaju gasnu instalaciju(naravno u ovlascenom servisu).
- josif visarionovic
- Site Admin

vigmir>> ja tu puno verujem u potrosnji jer zaista sam se vozim i veoma jeftino. Za plin je najvaznije da sve buve utegnuto ir narihtovano kako treba, a i glava je vazna ako ume da kontrolise ruku i nogu...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
- josif visarionovic
- Site Admin

Stvarno sam se nasmejao.Miljan wrote:Dobro, trosi kao Golf II dizel, u gradu 2,2 a na otvorenom 1,9 a kad to potrosi, onda pocne da stvara gorivo, moras da istaces kad se prepuni rezervoar.
Znam puno ljudi koji imaju Ladu, drugar ima 1200 i nece ispod 14-15 pa da je molis.
Miljane ti si lood.
Gde nalazis te drugove sa ladama. Onaj prvi ima samaru koja trosi 13l po gradu, ovaj drugi 1200ccm i trosi 15l po gradu..... Jel to ekipa sa ciganmale? Kakve to krseve voze?
Pa meni Merc sa 1800ccm trosi 13,5l po gradu, a zenin 2000ccm jos manje.
Mozda ti tvoji drugovi imaju ugradjene neke Voltrane, kopije Lovato i ostalih pravih uredjaja.... Ako je tako, nije ni cudno sto je velika potrosnja.
Da mi je da se dokopam tih lada, da licno nastelujem plin i struju(zazore svecica, platine, ugao paljenja,...) garantovano bi trosile ispod 10l.
Moj motor na 2103 nije nikada otvaran, presao je nesto vise od 80 000km i trosi po gradu do 13l plina.
Caletov 1200ccm ima novu glavu, bregastu, klackalice, ventile, sve VAZ original, kao i novi karburator. Potrosnja plina u gradu je ispod 10l.
Kada je nekoliko dana vozio moju ladu, dok sam mu menjao menjac, korpu i lamelu, auspuh..., kukao je kako ne moze da se naplaca plina.
Evo, ja da se oglasim... pa da li ja vozim krš ako kažem da meni u gradu sa nenaštelovanim plinom troši 16 litara na 100km??? A imam 185 60 R14 gume i sportski zadnji lonac i - opet napominjem - nenaštelovanim plinom 
Zimi je pre ovog auspuha i na gumama 175 70 R13 trošio maksimalno 13,5lit na 100 kilometara... a sada... sada će uskoro na čišćenje karburatora i štelovanje plina i benzina, da bi malo smanjili potrošnju
Eto šta rade veće gume... 
Zimi je pre ovog auspuha i na gumama 175 70 R13 trošio maksimalno 13,5lit na 100 kilometara... a sada... sada će uskoro na čišćenje karburatora i štelovanje plina i benzina, da bi malo smanjili potrošnju
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Moja samara trosi po lokalu do maksimalnih 9l i to kada je voze sogor ili moja zena... meni je uglavnom po lokalu oko 8,5 (Zimi i meni ode do 9)
Otvoreni put sa voznjom do 100 (mozda 120) potrosnja pada i do 7l
Maltene isto vuce i na benzin i na gas.
Sto se tice guma imao sam 175/70/13 a sada su 165/70/13 i nema razlike sto se tice potrosnje.
Inace presla je 130000 i jos nije radjenja generalna..
Pozdrav
Otvoreni put sa voznjom do 100 (mozda 120) potrosnja pada i do 7l
Maltene isto vuce i na benzin i na gas.
Sto se tice guma imao sam 175/70/13 a sada su 165/70/13 i nema razlike sto se tice potrosnje.
Inace presla je 130000 i jos nije radjenja generalna..
Pozdrav
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Ma toliko trose benzina, ne plina, nemaju ugradjen plin ni jedan ni drugi, a brat ima 2103 1500 S sa plinom, skoro uradio generanu, treca specijala, sve novo, ide super i trosi oko 13-15 lit na 100 km.josif visarionovic wrote:Stvarno sam se nasmejao.Miljan wrote:Dobro, trosi kao Golf II dizel, u gradu 2,2 a na otvorenom 1,9 a kad to potrosi, onda pocne da stvara gorivo, moras da istaces kad se prepuni rezervoar.
Znam puno ljudi koji imaju Ladu, drugar ima 1200 i nece ispod 14-15 pa da je molis.![]()
Miljane ti si lood.![]()
Gde nalazis te drugove sa ladama. Onaj prvi ima samaru koja trosi 13l po gradu, ovaj drugi 1200ccm i trosi 15l po gradu..... Jel to ekipa sa ciganmale? Kakve to krseve voze?![]()
Pa meni Merc sa 1800ccm trosi 13,5l po gradu, a zenin 2000ccm jos manje.
Mozda ti tvoji drugovi imaju ugradjene neke Voltrane, kopije Lovato i ostalih pravih uredjaja.... Ako je tako, nije ni cudno sto je velika potrosnja.
Da mi je da se dokopam tih lada, da licno nastelujem plin i struju(zazore svecica, platine, ugao paljenja,...) garantovano bi trosile ispod 10l.![]()
Moj motor na 2103 nije nikada otvaran, presao je nesto vise od 80 000km i trosi po gradu do 13l plina.
Caletov 1200ccm ima novu glavu, bregastu, klackalice, ventile, sve VAZ original, kao i novi karburator. Potrosnja plina u gradu je ispod 10l.
Kada je nekoliko dana vozio moju ladu, dok sam mu menjao menjac, korpu i lamelu, auspuh..., kukao je kako ne moze da se naplaca plina.
Ovom drugaru je 1200 trosila 20-21 litar, pa je posle sredjivanja karburatora spala na 15-16.