Jako nizak zadnji deo - pitanje

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Nesa

Jako nizak zadnji deo - pitanje

Post by Nesa »

Vlasnici i ljubitelji lade, pre svega veliki pozdrav!
Imam jedan problem..naime, zadnji deo moje 110-ke je jako nizak. Kao sto se vidi na slikama, tocak se ne vidi u potpunosti pa se, kad se prenosi neki veci teret (u prtljazniku ili dve osobe na zadnjem sedistu) povremeno javlja i cesanje onih guma koje stite od blata. Ovo je slika praznog automobila sa plinskom bocom u prtljazniku. Automobil je kupljen nov pre 5 godina i nije bio takav u pocetku, nego se to desilo nekako neprimetno posle otprilike 3 godine.
Ima li neko slicnih problema i zna li o cemu se radi,a jos bolje bi dosla neka ideja ili resenje. Hvala!

Image

Image

Image

Image

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Cao komsija!
Meni isto tako stoji (vec je fabricki bio takav),ali cesanje jos nikad nisam imao,a ponekad se vozim sa kolegama,koji imaju u proseku 110 kila,jedino mi se auspuh ponekad cuo kako lupka. :mrgreen:

djape1977

Post by djape1977 »

okilavile su ti opruge. los materijal. jedini pravi i trajan lek je zamena
j***** auto bez kardana

Beagle

Post by Beagle »

I moja tako izgleda, ali nikad mi nista nije zapinjalo, a gepek vecito pun :) Zadnja krila imaju manje "rupe", pa ti mozda i izgleda uvuceno.
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

dragan112
Automobil: Lada 112 8v

Post by dragan112 »

Dok nisam stavio unutrašnje plastike u blatobrane(nije ih bilo, tako sam kupio polovan auto) nije mi se nikada čulo češanje guma . Problem sam rešio sa jednim strugarem on je napravio prsten koji sam podbacio ispod opruga i sa jedne i sa druge strane auta ( prstan je ostugan na debljinu od 2cm). Dva prstena mi je stugar napravio za 10 evra tako da mislim da sam jeftinije prošao nego da sam promenio opruge. Prsten od 2 cm je podigao auto za 3 do 3,5 cm. Sada mogu da ga opteretim i ni nednom se nisu čulo žuljanje guma.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ma i ja stavio od 2,5 cm pa opet se spustila.
Trazim od korolu zadnje (oko 1990,godine)) iste su dimenzije sa ladinim samo su tvrdzi.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Post by tibite »

I moj isto ovako izgleda. :cool

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

uzmite nove , nemojrte se zavitlavati sa polovnim. pravi ih recimo švedski kilen u običnoj i pojačanoj varijanti za iste pare koliko kostaju i serijske(pojačane su doduše duplo skuplje) opruge su kao i amortizeri potrošni materijal...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bacushka

Post by bacushka »

ma ja bih uzeo ali adakle???? :oops: :roll: :sad: :sad:
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos

jeronimo

Post by jeronimo »

pa jel ima neko predstavništo lade za makedoniju...? a ni grčka nije preko sveta...

vasil

Post by vasil »

Zemjak u "Nominal' imas novi orginalni prva ugradnja .Idi i zimaj odma. I jas go imav istiot problem i vo servis za amortizeri mi napravija nesto so zadnite amortizeri najverojatno gi dopunija povece i sega autoto mi e top dignato.Oprugi vo servisov ne pipaa uopste.

bacushka

Post by bacushka »

sa para???

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

isto kod mene,imao sam korube takodje,pa sam morao da ih skinem jer su strugale,ne vidi se zadnji tocak ceo..ali uzivaj,kao da vozis citroena 8) ja nemam nameru da ista menjam. ovako je stabilnija.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo

Post by jeronimo »

da li si siguran? :)

Pikec

Post by Pikec »

Zdravo svima....

Stavi prstejne i nemoj da brines ni o cemu... Ja sam stavio i vozio po 6 dzaka cementa..... Nikad vise nisam cuo struganje.... Nemoj da menjas opruge jer onda treba da je nosis na centriranje zadnjeg trapa.... Meni radio prstenje covek koji je radio u centru za odrzavanje vojne tehnike u MZZT u Skoplju...

Pozdrav,

Post Reply