Poz
Ima rivu 2107 i problem sa rikverc svetlom. Naime, kada je lada isla na farbanje majstor je valjda pocupao ispod automobili neki deo sa dve zice. Sada sam spojio te dve zice i imam zadnje rikverc svetlo na ladi ali je non-stop ukljuceno? Mene zanima gde idu te dve zice jer koliko shvatam meni treba neki prekidac tj. neki automat da spoji te dve zice? Ima li neko sliku toga mozda?
Automat za rikverc svetlo
Moderators: dejo, dejca, Miljan
-
viktor1986
-
viktor1986
-
viktor1986
Porucio sam za sutra taj automatk rikverc svetla i napomenuo da je menjac sa pet brzina i jos dodatno ima sestu rikverc. Ma bolje ti sredi to rikverc svetlo da te ne zezaju gospoda u plavom i da ti daju neku kaznu za to prilikom neke provere ili te ugledaju da vozis u rikverc a ne svetli lampa za voznju unazad.
-
viktor1986
Kupio sam danas prekidac rikverc svetla. Dosao sam kuci i ubacio rivicu na kanal i kada ono uzmem kljuc 22(novi deo je za kljuc 22)i trazim i trazim ali ne nalazim takav zavrtanj koji je 22. Posle sam gledao i gledao i dosao do zakljucka da samo jedna stvar moze biti taj prekidac rikverc svetla ali on nije bio kljuc 22 vec je bio oko 28 ako se ne varam. Odvrnem ja njega i to je to, uzmem unimer da proverim cisto da li radi i ne radi, ne spaja kontakte kada se kuglica pritisne. Ubacim ja taj novi prekidac, navoji su sve OK jedino sto je za kljuc 22 umesto originalnog 28 ali obavezno treba montirati sa podloskom jer ako je nema podlosku onda necete moci da ubacite u rikverc a isto tako da izbacite iz rikverca!!!Probao sam! Sada ima rikverc svetla ali samo na desnom kraju jer na levom sijalica nije ispravna.
Ma nikada nisam bio na tehnickom, na caleta se vodi auto i on to regulise pa zato ne znam da li podleze kontroli na tehnickom ili ne.U svakom slucaju popravio sam stavar!
Ma nikada nisam bio na tehnickom, na caleta se vodi auto i on to regulise pa zato ne znam da li podleze kontroli na tehnickom ili ne.U svakom slucaju popravio sam stavar!