Samarine kocnice
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Pa ne podigne se cela rucna,dovoljno je zub ili dva i vozis najvise 10 km,osim naravno ako lamela ne valja.Jednostavno ovim postupkom se ubrzava naleganje pakni,i nema potrebe da se vozi par dana da bi se to utvrdilo,a nije pametno siliti rucnu u voznji dok pakne ne legnu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Danas sam posle dotezanja sajle rucne bio na tehnickom pregledu. Rucna ne koci lose, ali bi moglo i bolje. Medjutim, nakon povlacenja rucne malo mi blokira desni tocak, ali bas malo. Promenicu ovih dana i dobose (Fenox kad nema boljih) i time resiti komplet zadnje kocnice.
Prednji tockovi su na valjcima kocili na granici dozvoljenog. Zbog toga cu promeniti i diskove Fenox i plocice Ferodo (presli preko 80000 km). Nasao sam u jednoj radnji u Pancevu diskove Ferodo (1300din komad) i Metelli (1350din komad), kao i plocice Ferodo (1150din). Sta mi predlazete u vezi izbora diskova i plocica?
Prednji tockovi su na valjcima kocili na granici dozvoljenog. Zbog toga cu promeniti i diskove Fenox i plocice Ferodo (presli preko 80000 km). Nasao sam u jednoj radnji u Pancevu diskove Ferodo (1300din komad) i Metelli (1350din komad), kao i plocice Ferodo (1150din). Sta mi predlazete u vezi izbora diskova i plocica?
Diskove manje-vise svi dobro prave tako da mislim da tu neces mnogo pogresiti,sta god uzeo,konkretno ja na staroj samari imam ferodo i dobri su,a plocice ti je bitno da uzmes sto kvalitetnije,da ne skripe i da dobro koce,ja nisam imao,ali sledeci put planiram da uzmem Lucas,svi ih hvale,pa verujem da su dobre,mislim da kostaju oko 2000 din.
Ne uzimaj one nisko-budzetne,tipa master sport,nacalo i ostale sto kostaju 500-600 din,jel tolko i vrede.
Ne uzimaj one nisko-budzetne,tipa master sport,nacalo i ostale sto kostaju 500-600 din,jel tolko i vrede.
- Rale
Pero, puno ti hvala na savetima.
Sinoc je zadnji desni tocak poceo malo vise sam da koci (blokira) pri voznji. Morao sam da skidam tocak i da ga odblokiram. Blokira zbog sajle rucne, koja je izgleda dosta nategnuta. Danas nije bilo problema u voznji, ali je veceras ponovo poceo da blokira. Moracu sutra do majstora da to resim.
Sinoc je zadnji desni tocak poceo malo vise sam da koci (blokira) pri voznji. Morao sam da skidam tocak i da ga odblokiram. Blokira zbog sajle rucne, koja je izgleda dosta nategnuta. Danas nije bilo problema u voznji, ali je veceras ponovo poceo da blokira. Moracu sutra do majstora da to resim.
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Momci vracam se na pocetak ove teme na peti kocioni cilindar, taj peti cilindar ima i moj komsija na Toyoti-korola 1991god. i kod njega je lose kocio jedan zadnji tocak, pa su mu savetovali u Dunav osiguranju,njihov teh.pregled, da povremeno optereti auto i provoza par kilometara sa intezivnim kocenjem, da bi se taj famozni cilindar razradio, ne mogu da se slozim sa misljenjima da je bilo koji deo iz kocionog sistema visak, braca rusi jesu blesavi ali ne i glupi!! 
Sledeci auto Priora coupe.
Neznam da li je bilo riječi o ovom. Prilikom kočenje mi se dešava da prvo koči zadnji desni točak tj. dok ostali točkovi počnu kočiti on je blokirao. ili kad blago pritisnem kočnicu čuje se kako pakne češu o doboš samo na desnom zadnjem točku.
Znači sistem je ozračen, crijeva skoro promjenjena.
[color=blue]Forum o vojsci i oružiju[/color]
[url=http://www.paluba.info/smf/index.php][color=blue][b]PALUBA.info[/b][/color][/url]
[url=http://www.paluba.info/smf/index.php][color=blue][b]PALUBA.info[/b][/color][/url]
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
3fko wrote:Neznam da li je bilo riječi o ovom. Prilikom kočenje mi se dešava da prvo koči zadnji desni točak tj. dok ostali točkovi počnu kočiti on je blokirao. ili kad blago pritisnem kočnicu čuje se kako pakne češu o doboš samo na desnom zadnjem točku.
malo šale ovo mi je brat i ljudi pomozite to nam je postao nerješiv problem

Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
ne vidim problem, 3 tocka rade OK, a cetvrti radi preko norme i ti se bunis!!!!3fko wrote:Neznam da li je bilo riječi o ovom. Prilikom kočenje mi se dešava da prvo koči zadnji desni točak tj. dok ostali točkovi počnu kočiti on je blokirao. ili kad blago pritisnem kočnicu čuje se kako pakne češu o doboš samo na desnom zadnjem točku.
e kakvi smo mi ljudi, vecito nezadovoljni, c, c, c
salu na stranu, nego pravac kod majstora, da to sredi, sa kocnicama se nije saliti
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
Fool me twice, shame on me!
Evo imam i ja slican problem,mozda i gore pomenuti auto ima isti,situacija je sledeca,svi tockovi koce dobro sem tog zadnjeg levog,pakne,dobosi i sve ostalo provereno,ali ne koci
Uzmem da izluftiram taj tocak,kad ono nece da se izluftira,ulje maltene i ne izlazi,tj.ponekad na nekom stisku kocnice izadje malo ulja,ali papucica ne propada kada se odvrne sisica.
Zatim,uzmem i skinem cev za zadnji levi tocak,koja ide od glavnog kocionog,do petog cilindra (na mestu gde se spaja sa njim) i ulje izlazi normalno i samo i sa pritiskom kocnice.Uzmem lepo zasrafim cev nazad,i skinem cev koja vodi koc.tecnost od petog cilindra do tocka,i pritiskam papucicu i nista ne izlazi,ili tek po koja kap
Sto bi znacilo da nesto oko petog cilindra nije u redu,menjao sam ga u oktobru,do duse bio je fenox,ali drugih i nema
Da li neko zna sta bi moglo biti sa tim petim cilindrom?
I kako ulje od petog cilindra vodi normalno do zadnjeg desnog,a levog ne???
I ako neko zna kako se steluje taj peti cilindar i da li se moze naci negde u bg-u neki drugi osim fenox-a?
Uzmem da izluftiram taj tocak,kad ono nece da se izluftira,ulje maltene i ne izlazi,tj.ponekad na nekom stisku kocnice izadje malo ulja,ali papucica ne propada kada se odvrne sisica.
Zatim,uzmem i skinem cev za zadnji levi tocak,koja ide od glavnog kocionog,do petog cilindra (na mestu gde se spaja sa njim) i ulje izlazi normalno i samo i sa pritiskom kocnice.Uzmem lepo zasrafim cev nazad,i skinem cev koja vodi koc.tecnost od petog cilindra do tocka,i pritiskam papucicu i nista ne izlazi,ili tek po koja kap
Da li neko zna sta bi moglo biti sa tim petim cilindrom?
I kako ulje od petog cilindra vodi normalno do zadnjeg desnog,a levog ne???
I ako neko zna kako se steluje taj peti cilindar i da li se moze naci negde u bg-u neki drugi osim fenox-a?
- Rale
Ja sam imao slican problem pre dve-tri godine. Zadnji levi uopste nije kocio, a zadnji desni jeste. Otisao sam u servis za kocnice u Ripnju, majstor je ocistio peti kocioni (marke Fenox) i zamenio gumice na njemu. Medjutim, nije bilo nikakve promene pa ga je premostio, tako da do danas vozim bez petog kocionog.
Pokusavao sam vise puta da nadjem peti cilindar, a da nije Fenox. Kod Nadije u NS moze da se nabavi ruski, ali nisam siguran da li je bolji od Fenoxa.
Ranije je mogao da se naruci preko Gazela komerca, uvoznika za LPR, po ceni od 3000 din., ali se cekalo par meseci i davao se avans. Cini mi se da je neko iz Lada kluba kupio u Autotehniku peti cilindar italijanske proizvodnje, pisalo je o tome.
Pokusavao sam vise puta da nadjem peti cilindar, a da nije Fenox. Kod Nadije u NS moze da se nabavi ruski, ali nisam siguran da li je bolji od Fenoxa.
Ranije je mogao da se naruci preko Gazela komerca, uvoznika za LPR, po ceni od 3000 din., ali se cekalo par meseci i davao se avans. Cini mi se da je neko iz Lada kluba kupio u Autotehniku peti cilindar italijanske proizvodnje, pisalo je o tome.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
ok,nemojte me ubiti ako sad pitam nesto a o cemu je bilo vec reci na prethodnim stranicama,drage volje bih pogledao ali ovaj sugavi firefox nesto glavi pa ne ucitava dobro stranice(jedbva postavih slike na temi za pumpu vetrobranskog stakla)..
dakle na red su dosle prednje kocnice da se repariraju.....koje biste mi preporucili plocice(ima blizu mene u jednoj radnji Nacalo od 880 dinara komplet)kakav je kvalitet istih,a ako bude trebalo i diskovi da se menjaju,takodje sta dolazi u obzir...
dakle plocice u rasponu od ppomenutih 880 do 1500 i diskovi od 1000-2000..
dakle na red su dosle prednje kocnice da se repariraju.....koje biste mi preporucili plocice(ima blizu mene u jednoj radnji Nacalo od 880 dinara komplet)kakav je kvalitet istih,a ako bude trebalo i diskovi da se menjaju,takodje sta dolazi u obzir...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
Isti slucaj se pojavio i meni pre par dana s tim da je kod mene kocio prvo zadnji levi.Zamenio sam sajle rucne i kocione cilindre tako da sad koci ko nova. Izbacivanje petog cilindra ti ne bi preporucio jer ce ti onda i zadnji tockovi kociti istom silom kao i prednji sto ce za rezultat imati da ti zadnji tockovi uvek blokiraju pre prednjih.3fko wrote:Neznam da li je bilo riječi o ovom. Prilikom kočenje mi se dešava da prvo koči zadnji desni točak tj. dok ostali točkovi počnu kočiti on je blokirao. ili kad blago pritisnem kočnicu čuje se kako pakne češu o doboš samo na desnom zadnjem točku.
Proveri u kakvom su ti stanju sajle i cilindri kao i one plocice(odbojnici) sto stoje izmedju pakni. Moze se desiti da ti sajla na desnom tocku ne vraca do kraja pa ti pakne stoje blize dobosu, da je ostecen cilindar ili crevo na tocku koji slabije koci....uglavnom svaki problem ima resenje ako ne mozes resiti sam oteraj majstoru.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
ja sam pre otprilike godinu dana montirao MasterSport plocice, i mogu samo da ih hvalim... cenu sam zaboravio, nazalost. ali nisu nesto preterano skupe, a mislim da nisu ni skuplje od ostalih...gorstak wrote:ok,nemojte me ubiti ako sad pitam nesto a o cemu je bilo vec reci na prethodnim stranicama,drage volje bih pogledao ali ovaj sugavi firefox nesto glavi pa ne ucitava dobro stranice(jedbva postavih slike na temi za pumpu vetrobranskog stakla)..
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.