Gume Tigar Sigura

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

vigmir

Post by vigmir »

Pre posla se prelista forum pa onda lagano na posao.Zovi uvek pre kupovine.Ne znam sve ali znam mnogo :D :D

buzald

Post by buzald »

vigmir wrote:Pre posla se prelista forum pa onda lagano na posao.Zovi uvek pre kupovine.Ne znam sve ali znam mnogo :D :D

je.es ti mene lagano na daljinu. aj na kafu :P
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

aleksa55
Automobil: Samara 1,3

Post by aleksa55 »

Tigar Wintera 165x70x13 -2900din Montaza besplatna ,placa se balansiranje
pitanje -koje da uzmem sto se tice dimenzije da li 165x70x13 ili175x70x13. koje su bolje i koja je razlika
pozzz..........Aleksa55(lada 1300)

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Razlika je u jednom centimetru sirine gazece povrsine. Prva trocifrena brojka oznacava sirinu u milimetrima.

Generalno, siri pneumatik bolje lezi na putu, kraci je zaustavni put, ali je potrosnja veca i volan se teze mota, mada to vise zavisi od pritiska u gumama i stanja trapa.

Mada, jedan centimetar gore-dole... :? ...nece mnogo uticati.

Ipak, kada su zimske gume u pitanju, ako nameravas na planinu gde ima ozbiljnog snega, onda je bolja uza guma zbog veceg pritiska po jedinici povrsine, tj. veci je pritisak na podlogu, pa je i grip bolji.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

aleksa55
Automobil: Samara 1,3

Post by aleksa55 »

Sta mi preporucujete Tigar-sigura ili Tigar-wintera :?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

za period koji nailazi, Winteru. Sigura je letnja guma, slabo gazi sneg. bar moja iskustva tako govore, posto imam i Winteru i Siguru.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Aksentije

Post by Aksentije »

ako si npr kratak sa kintom napred dve wintere a pozadi dve sigure, onda samo na prolece dokupis jos dve sigure

gorstak

Post by gorstak »

Tako sam i ja uradio prosle godine.Posto imam 4 letnje Good Yearovke,prosle zime sam namontirao dve wintere napred.Kad je granulo prolece,vratim Goodyear i vozio tako do sredine novembra,a onda kupim jos dve wintere koje stavim na prednje tockove,a one proslogodisnje stavim pozadi,i sada je cakum pakum.Fenomenalne su na podlozi za po snegu izuzetne.
Preporuka za brdsko planinske uslove...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

juce kupio dve wintere 2900 plus dva ramena fad 900 sa sve centriranjem auto sada kao nov :)
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

buzald

Post by buzald »

Dimce wrote:juce kupio dve wintere 2900 plus dva ramena fad 900 sa sve centriranjem auto sada kao nov :)
u kom gradu i gde?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Pera

Post by Pera »

Rame Fad za 900 din? :?
Ako su im kvalitet kao kugle i krajevi spone onda se i nisi usrecio.
Ja sam pre godinu i po uzeo ruska i bila su 1800 din komad.

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Aksentije wrote:ako si npr kratak sa kintom napred dve wintere a pozadi dve sigure, onda samo na prolece dokupis jos dve sigure
Pa jeste i to neko altrenativno reshenje,ali ako ima napred zimske a nazad letnje,kod kocenja,i uopshte kod voznje po ledu i...zanosi mu zadnji kraj zato shto slabo prijanjaju,slabo gaze sneg.

dris

Post by dris »

IlijaGM wrote:
Aksentije wrote:ako si npr kratak sa kintom napred dve wintere a pozadi dve sigure, onda samo na prolece dokupis jos dve sigure
Pa jeste i to neko altrenativno reshenje,ali ako ima napred zimske a nazad letnje,kod kocenja,i uopshte kod voznje po ledu i...zanosi mu zadnji kraj zato shto slabo prijanjaju,slabo gaze sneg.
slazem se ali...

ne kaze se dzabe prilagoditi voznju uslovima na putu :D

kod mene je isto napred wintere a nazad neke matore bemli ga koje Savine, i nisam imao zanosenje zadnjeg kraja prosle zime. mada sam uvek imao na umu te zadnje pri voznji :lol:

mislim da su wintere za nase uslove extra gume, i da sasvim korektno obavljaju posao, znaci sneg-led drzati solidnu distancu i ne boli te glava ako ne "ukopavas" tockove.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Pera wrote: Ako su im kvalitet kao kugle i krajevi spone onda se i nisi usrecio.
skroz si u pravu. cale kupio pre mesec dana fad-ove spone, namontirao ih i posle nepunih 1000 km ( 2 nedelje otprilike ) krajevi spona, odnosno guma na kraju leve spone propala. :-x
a zanimljivo je to da je prethodnih 12-13 godina vozeno sa fad-ovim sponama bez ikakvih problema, koje je sad cale odlozio u kutiju, za ne daj Boze.
:roll:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Pera

Post by Pera »

BokeYGTi wrote:
Pera wrote: Ako su im kvalitet kao kugle i krajevi spone onda se i nisi usrecio.
skroz si u pravu. cale kupio pre mesec dana fad-ove spone, namontirao ih i posle nepunih 1000 km ( 2 nedelje otprilike ) krajevi spona, odnosno guma na kraju leve spone propala. :-x
a zanimljivo je to da je prethodnih 12-13 godina vozeno sa fad-ovim sponama bez ikakvih problema, koje je sad cale odlozio u kutiju, za ne daj Boze.
:roll:
Eeee,pre 4 jedno 4-5 god kada sam menjao kugle i krajeve spona,isto Fad,to je bila druga prica,presle su sigurno 60 - 70 000 km,po svakakvim putevima,a posle toga sam ih menjao na godinu dana :evil: ,naravno isto Fad.
Mislim da su ima krajevi spona ubedljivo najlosiji,a kao sto kazes zastitna guma puca posle oko mesec dana.

Post Reply