ogrebotina... poliranje

Moderator: letnjikovac

Post Reply
Black dragon
Automobil: 2103 special

ogrebotina... poliranje

Post by Black dragon »

evo ovako ljudi desilo mi se da me je neko izgleda na parkingu potkacio i to dobro ogrebotina po celim desnim prednjim vratima i malo zadnjim... nista plakajuci odem kod limara, on to sve osmirgla prefarba... e sad izgubio se onaj sjaj koji ima farba... muka mi je da je gledam a da nije savrsena :oops: ... da li ce poliranje resiti ovaj moj zivotni problem :D :D :D ???
PS : nikad je nisam ni poliro ni voskiro....
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Dali je izgubio sjaj ceo auto ili samo deo koj je nahnadno farban?

Black dragon

Post by Black dragon »

samo deo koji je farban
na vrućem asfaltu.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Prvo sto mozes da uradis je da odes kod limara i da ga iznapusavas(neces nista postici,ali ces se osecati mnogo bolje)....Salim se,poliranje ce resiti privremeno problem....Ako nadjes nekoga ko zna dobro da polira moze da ti traje oko godinu dana....Nemoj da se brines mozes uvek da ga ispoliras iznova i iznova dok ne dodje vreme za farbanje celog auta...Od voskiranja se dobija bolji sjaj,a i dobar je za zastitu auta...

Black dragon

Post by Black dragon »

ma koje crno farbanje, tek sto ga ofarbasmo.... :D :D :D :D
na vrućem asfaltu.

Aksentije

Re: ogrebotina... poliranje

Post by Aksentije »

Black dragon wrote:evo ovako ljudi desilo mi se da me je neko izgleda na parkingu potkacio
Na zalost vrlo cesta pojava u BG, i ljudi se udalje ladno ko da se nije nista desilo :!:

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Nema veze ispoliraj sada samo taj deo pa za par meseci kada farba malo ocvrsne ofarbaj ponovo taj deo nekom kvalitetnijom bojom(moja preporuka:Deber,max maer).Bilo bi dobro da reklamiras tom liku sto ti je farbao,da bi ga kasnije ofarbao sa tvojom bojom besplatno...

Black dragon

Post by Black dragon »

nisam napomenuo, boja je original ona sa kojom smo i farbali auto prvi put, uzet je uzorak pre 2 meseca sa auta pa miksovana (tada smo zafarbavali krilo)... videcu kad se jos malo osusi kako ce da izgleda, ja sam je video 4 sata posle farbanja,,, poliranje sigurno mora da se radi,,, nije to toliko strasno, nego sam ja bolestan sto se kola tice,,, ne sme da ima ni jednu ogrebotinu.... :D :D :D :D
a sto se tice tog poliranja dal je bolje da radim sam sa krpom ili da idem kod nekog ko ima onu masinu?
na vrućem asfaltu.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Rucno je naj,naj bolje,ali isto i najteze,pa ako imas zivaca i volje ti cepaj,a ako ne ti masinom na brzinu... ;)

spasoje

Post by spasoje »

Zato svaki farbar treba da ti da uzorak i broj farbe za svaki slucaj. Tako je meni dao, za ne daj bože. A pošto je skoro farbana, neće biti problema, tj. razlike, ako staviš isti uzorak.
Ваз 2103, 1979.

Black dragon

Post by Black dragon »

imao sam sifru i broj farbe koja je uzeta pre 2 meseca, posto je auto stajao u garazi,,. predpostavljam da se farba nije mnogo izmenila pa nisam uzimao novi uzorak... slikacu kad stignem ako hocete pa da vidite kako to izgleda... :) , uglavnom hvala na savetima, drago mi je sto na ovom forumu postoji kvalitetna ekipica pa uvek moze da se sazna nesto i diskutuje....
na vrućem asfaltu.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Sifre farbe i nijanse se razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca...Isto tako ako se stavi drugacija smesa u bazu(stavis vise ili manje razradjivaca....)nijanse iste farbe se dosta razlikuju....

Black dragon

Post by Black dragon »

samo malo da se razdani (da prestane ova kisa) pa da vidim sta mi je ciniti dalje... nadam se da ce sve lepo da se uklopi :D
na vrućem asfaltu.

Post Reply