ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
a kako stoji zakon sa onim prslucima, ja ga uzo od tipa na ulici, znaci zuti sa onim fluroscentnim trakama, kad cujem neko prica kao moraju biti po nekim standardima, kakvi su to standardi ??? pa jbt. prsluk je prsluk. jel svetli -svetli. jel zut - jeste... i ako ovaj moj nije po standardu boli me uvo da cekam u redu ispred AMSS,
i sta je sa prvom pomoci??? ja imam onu staru po JUSU, mada kazu da moram da kupujem novu??/
i sta je sa prvom pomoci??? ja imam onu staru po JUSU, mada kazu da moram da kupujem novu??/
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.
na vrućem asfaltu.
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Oznaka za prsluk je EN 471. Mada danas sam video scenu - cigan ispod miske nosi barem 50 prsluka i sigurno nije kupio za celu familiju, pa ko zna koje su oznake na njima...
A za prvu pomoc su najneodredjeniji, sinoc kod Olivere Kovacevic jedan pandur ni sam nije znao da kaze OD KAD i STA SVE treba da se nabavi za prvu pomoc...
Ja cenim da oni cekaju da neko uleti sa svojom robom pa onda nema hocu-necu nego KUPUJ!
A za prvu pomoc su najneodredjeniji, sinoc kod Olivere Kovacevic jedan pandur ni sam nije znao da kaze OD KAD i STA SVE treba da se nabavi za prvu pomoc...
Ja cenim da oni cekaju da neko uleti sa svojom robom pa onda nema hocu-necu nego KUPUJ!
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
za prvu pomoc, i sve ostalo sto se jos uvek ne zna, ocekuje se donosenje nekih podzakonskih akta, kojim ce sve to sto je nejasno biti razjasnjeno i utvrdjeno. donosenje tih podzakonskih akta se ocekuje za mesec dana...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
koliko sam ja shvatio pravilnik o vozilima na tng nije stupio na snagu, pravilnik o opremi nije stupio na snagu, pravilnik o tehnickom pregledu za vozila starija od 15 godia nije stupio.
znaci:
1. ne morate jos uvek imati atest
2. ne morate imati prsluk i prvu pomoc po novom standardu koji nije JUS(jer je i onako neme gde kupiti)
3. ne morate terati auto na tehnicki koje je starije od 15 godina i registrovano pre 12.06.2009. (posto je danas 12.12.)
cekamo nove pravilnike pa cemo se onda terai
znaci:
1. ne morate jos uvek imati atest
2. ne morate imati prsluk i prvu pomoc po novom standardu koji nije JUS(jer je i onako neme gde kupiti)
3. ne morate terati auto na tehnicki koje je starije od 15 godina i registrovano pre 12.06.2009. (posto je danas 12.12.)
cekamo nove pravilnike pa cemo se onda terai
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
- josif visarionovic
- Site Admin

-
samara1500
-
samara1500
Spasoje, tebi svaka čast ako poštuješ zakon zaista po svakom slovu, ja na žalost (a mislim i većina vozača) kad god krenem u grad načinim par prekršaja. Nego, stvar je u tome što ljudi uglavnom i ne znaju da su prekršili zakon, ako se radi o "sitnijim" greškama...
Red u saobraćaju uvodi se postepeno, a ovde je prvo godinama tolerisano svakojako iživljavanje i divljanje, i sad se uvode nekakve fašističke mere što je (po meni) potpuno suludo. To što se maše sa pretnjom od 15 ili 17 poena za nasilničku vožnju samo je pucanj u prazno, jer je mnoge vidove iste jako teško i uhvatiti a kamoli dokazati...

Nego, koja je na kraju situacija sa zimskim gumama? Jesu li dovoljne samo na pogonskim točkovima, ili moraju biti sve 4? Mogu li se nazad zadržati gume sa 2-3mm (letnje) šare? I šta znače ta 4mm, kad se zimska istroši na 3mm mora da se menja? Ili zimska šara može da tera sve do 2mm?

Red u saobraćaju uvodi se postepeno, a ovde je prvo godinama tolerisano svakojako iživljavanje i divljanje, i sad se uvode nekakve fašističke mere što je (po meni) potpuno suludo. To što se maše sa pretnjom od 15 ili 17 poena za nasilničku vožnju samo je pucanj u prazno, jer je mnoge vidove iste jako teško i uhvatiti a kamoli dokazati...

Nego, koja je na kraju situacija sa zimskim gumama? Jesu li dovoljne samo na pogonskim točkovima, ili moraju biti sve 4? Mogu li se nazad zadržati gume sa 2-3mm (letnje) šare? I šta znače ta 4mm, kad se zimska istroši na 3mm mora da se menja? Ili zimska šara može da tera sve do 2mm?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Koliko sam ja skontao dubina sare se odnosi samo ako na pogonskim tockovima imas M+S gume u zimskim uslovima - onda moraju biti 4mm ili 5mm sad nisam siguran. Ako imas zimske gume ne gleda ti se dubina sare.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
M+S i jesu zimske gume, Mud+Snow, Blato+Sneg.Shone89 wrote:Koliko sam ja skontao dubina sare se odnosi samo ako na pogonskim tockovima imas M+S gume u zimskim uslovima - onda moraju biti 4mm ili 5mm sad nisam siguran. Ako imas zimske gume ne gleda ti se dubina sare.
To se odnosi kako u zakonu pise na letnje gume a za univerzalne "All seasons" nista ne pise
Taj zakon za gume nigde ne pise(to sto citate u novinama,to su samo predlozi).Trebao bi da se izglasa pocetkom sledece godine,a ni oni sami nisu sigurni kako ce na kraju da glasi zakon.....Ali kao reklama nekome je dobro posluzila...Juce sam cekao "3h"u tigru za zamenu guma,koje su poskupele u odnosu na proslu nedelju kada uopste nisi mogao da ih kupis.Da ne pricam o pp aparatima,pumpama,prslucima,koj su poskupeli duplo vise...