TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pa odakle znam. :D :lol:

borcham

Post by borcham »

Meni samara 1300 nikad nije presla 13L i kad je bila najrastelovanija. Sada je 11-12 mada se spusti i na 10 kad napumpam gume :D . Nameravam uskoro da menjam kablove i svecice jer su dotrajali.
P.S. Probao drug da mi nasteluje paljenj ali kaze da nema mesta da ze zaokrene ruka(dosla je do kraja a nije nastelovano). Zna li neko sta moze da bude uzrok?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pa ne zaokrece se ruka, nego ceo razvodnik, a ruka ostaje na istom mestu.

borcham

Post by borcham »

Da, lapsus, mislio sam na razvodnik

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

borcham wrote:Meni samara 1300 nikad nije presla 13L i kad je bila najrastelovanija. Sada je 11-12 mada se spusti i na 10 kad napumpam gume :D . Nameravam uskoro da menjam kablove i svecice jer su dotrajali.
P.S. Probao drug da mi nasteluje paljenj ali kaze da nema mesta da ze zaokrene ruka(dosla je do kraja a nije nastelovano). Zna li neko sta moze da bude uzrok?
Uzrok je drug, narocito ako je to radio po sluhu, onako napamet. Verovatno je ravodnik pogresno uboden, pa nema mesta da se zaokrene.

sasar

Post by sasar »

Može li neko uputstvo kako se šteluje paljenje na Samari, trenutno je razvodnik na prvoj crti u +.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Uh, jednostavnije je da te posaljem kod drugara da ti to namesti ili da on skoci kod tebe, ako si u NS, usput ti nasteluje plin i ostale stvari,...

sasar

Post by sasar »

U redu Josife pošaljem ti pm kad stignem sa godišnjeg.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

VAŽNO!!Policija je dobila naređenje da strogo kontroliše vozila sa tng i da naplaćuje kazne (2000 din) onima koji nemaju atest.Čak su se jutros montirali kod pumpe i trkeljisali sve redom.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

OVO sam cuo iz jos dva izvora, tako da je definitivno tacno...!!!!!

P.S. Ni ja nemam atest!!!

Goxxy

Post by Goxxy »

Atestirao zbog svoje savesti pre dve godine. I niko mi nije ništa tražio još uvek ;)

A i ako traži, pih... izvadim malu crvenu knjižičicu (nestandardne veličine u odnosu na saobraćajnu i vozačku) Mašinskog Fakulteta i - miran sam.

Elem, ne znam što niste atestirali plin? Pa to je jedan dan cimanja i jedan dan da neko iz Vinče ili MF-a dođe u servis i odradi atest. P..... dim.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Aha, jedan dan u kur.u.

@Goxxy, jesi li upisao atest u saobracajnu dozvolu?

Procedura je sledeca, bar u vecem delu Vojvodine, mada sam cuo da se odredjeni OUP-i ne pridrzavaju 100% zakonom propisane procedure.

1. U SUP-u se trazi uput za atest TNG uredjaja i placa se taksa koja nije uopste mala.Kod nas se uput ceka i po mesec dana.
2. Izvrsi se prvi tehnicki pregled vozila, gde se konstatuje da je uredjaj ugradjen i naravno platite tehnicki pregled.
3. Sa uputom iz SUP-a, odlazite na Masinski ili neki drugi institut koji vrsi ateste i naravno platite atest.
4. Cekate, ako je guzva, nekada nije bila, a danas jeste, da vem institut posalje pismeni primerak atesta.
5. Odlazite na drugi tehnicki pregled gde se potvrdjuje atest.
6. Odlazite u SUP da vam se upise u saobracajnu dozvolu da je na vozilu atestiran gas, mada bi trebalo da se izda i nova saobracajna, jer je promenjena masa vozila, i naravno opet platite taksu.
5. i 6. mozete uraditi i prilikom redovne registracije i tako ustedeti koliko kostaju takse i tehnicki pregled.

Jedan dan?

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne znam kakva je procedura sada, ali ja sam sve uspeo da uradim za jedan dan. Ustvari lažem, za dva :) I posle prve registracije vozila nakon atesta, u saobraćajnu dozvolu su mi upisali da vozilo ima pogon na TNG.

Procedura je kod mene bila sledeća (ako je se baš 100% sećam...)
1. Isto kao i kod Josifa, osim što je taksa bila par stotina dinara
2. Isto apsolutno kao i kod Josifa, pregled je kod nas bio oko 450 dinara u to vreme (cene se sećam tačno)
3. Sa uputom i rezultatima tehnilčkog pregleda idem u servis u kojem sam ugradio TNG gde imaju čoveka sa Mašinskog koji dolazi po dogovoru i ostavljam auto. Pre toga uplaćujem sve takse za atest koju su mi prethodni dan dali iz servisa (to je taj prvi dan, a ovo je drugi ustvari)
4. Pošto sam ostavio dan prepodne posle SUP-a i tehničkog pregleda (negde oko 10h) dolazim popodne oko 16h po kola i dobijam rezultate atesta.
5. Posle dan-dva dobijam potvrdu (mali roze dokument) sa MF-a da sam prošao atest
6. Prilikom sledeće registracije prilažem i taj dokument i upisuje mi se u dozvolu da vozilo ima atestiran TNG.

Ustvari 2 dana. Ali ponajviše zbog toga što većina servisa u Pančevu ima vezu na MF-u ili Vinči gde ljudi dolaze na poziv da odrade atest. A i taj servis u kojem sam ugradio TNG sistem ima uputstva sa MF-a kako treba ugraditi a kako se ne ugrađuje, baš iz razloga da bi atest prošao "iz prve".

Da li sam ja imao sreće ili ne... ne znam. Znam da sam imao 2 sata cimanja po SUP-u i na tehničkom pregledu i prethodni dan sat-dva da uplatim sve takse. I to je bilo to.

Ko vam je kriv kada čekate poslednji trenutak! :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Tehnički 1300 din
Uput sup-a 800 din
Atestiranje 3400 din
Saobraćajna i takse oko 400 din
Ne čekamo zadnji trenutak nego je uvek nešto preče da se kupi.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ljudi ja sam uput u SUP-u platio 1800 din, pre dve godine. :shock:

Post Reply