Ne rade ni oborena ni duga svetla!?!?!?!?!(a nije osigurac )

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

stara mo

Ne rade ni oborena ni duga svetla!?!?!?!?!(a nije osigurac )

Post by stara mo »

Dakle,
pretrazio sam postice i nema slicnog problema. Naime dodjem sa posla rade farovi sve ok , ugasim auto otvorim kapiju i da udjem u dvoriste cvrc ne rade svetla ni oborena ni duga ni ablendovanje. Reko dal me neko zajebava :roll: :evil: Cackaj po prekidacu ma jkok ko da sam vratio kontakt i samo pozicije. :sad: Uzgred budi receno pre dva meseca sam promenio osiguracku kutiju i progledao sam jer mi kazaljka voltmetra ne pada vise ulevo do retrovizora kad ukljucim zmigavce ili nedaj boze svetla i brisace .u tim slucajevima svetlo je tinjalo ko petrolejka a kad dam zmigavac na leru radi ko stroboskop tikikiktikikitiki sacuvaj boze. Normalno da u tim fascinantnim trenutcima nisam ni smeo da pomislim na grejac zadnjeg stakla(plasio sam se za zivot akumulatora) Nakon promene , zastite kontakt sprejom dihtovanja silikonom qrcio sam se samo tako uuuu sto puni dobroooooo pa i brisaci i ventilator i grejac ma sve bilo ok. Do veceras bem joj sve . :evil: To me nervira doveze me do vrata i cvrc. :cry:
Posto sam bio gladan ko vuk odmah sam se bacio na sarmu (6 komata :lol: ) pa reko da vidim sta je .Menjao sijalice mada ni u ludilu ne mogu da riknu sva cetiri svetla odjednom cackao prekidac i vrhunac svega je sto cujem releje da se aktiviraju cakcu rodjaci a nema svetala. Znaci lud zbunjenog u mraku :angry :angry :angry
Digoh ruke i pozvah komsiju koji je elektricar ali u smislu da nije razvio nekli poseban biznis vec da ce da ti namikeri sve sto treba uz pomoc stapa i kanapa. Tako ako ti nije radila sirena na 128 mici ima da svira samo tako pa cak i kad motas volan levo desno :P al reko nema spasa od uzasa jedina sansa sutra m i treba auto a ovi u fluorescentnim prslucima ima da me osemene samo tako ako me uhvate bez farova(uzgred fali mi ponesto od opreme)
Pozvah ja komsu on menjao negde neku slavinicu na jugu pa sam ga cekao sat i po(sto je uspeh) i evo ga :twisted: nosi lampice gajtane stipaljke sve za operaciju. provali i on da releji rade ali ne dobijaju zivu struju(to sam i ja skontao :mrgreen: ) Kaze de mi je ono parce zice sto sam poneo ? Ma rek evo ti zice kod mene u garazi ostalo od stare ves masine . A ha ! kaze :twisted: daj ovamo pa kad poce da pipka sa onom zicom po osiguracim a a ono varnici ko da neko svajsuje. J.... Ti i kad te pozva mislim se pa nisam hteo da varnicim i da se upalim , al on povesa na neki osigurac(mislim od grejaca zadnjeg stakla) pa ispod releja i ajd probaj . Ono braco sve ko da nije bilo nicega i blicanje i kratka i duga. Dok se ja opasulji on vec mase sa ograde aj cao i ode.
Pazite covek je namikerio da radi sto jes jes. Ali malo me nervira da mi zice pice preko osiguraca i jos neke drljave sa stare ves masine bar da je neka jaca zica ipak su to svetla vuku jaku struju i jos sta ce biti sa vodom koji je dodatno opterecen. Nego sta sam ja kontao odakle releji dobijaju zivu struju. Ja nesto tripujem da bi to bilo od kontakt brave . :? Znam da ovde ima vrsnih poznavalaca struke koji sad prave da se svetla pale sama pa ajde pomozite. Znaci releji dobijaju pobudu ali nemaju struju koju bacaju na svetla te ako ima neko savet bio bih vrlo zahvalan. odakle stize ziva struja i koji je to kontakt na tabli osiguraca? :)

U al se raspisa :lol:
Сделано в СССР

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ti si bas imao avanturu... :D :D :D
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

STARA MO teraj auto u neki dobar el.servis da ti detaljno provere celu struju, mozda ti je zeznulo stvari ako si nesto pre ovog problema radio oko struje pa nije uradjeno kako treba?
Sledeci auto Priora coupe.

stara mo

Post by stara mo »

Menjao sam kutiju osigurača. Ali mislim da je dobro postavljeno sve jer sam staru skinuo a novu stavio bez ikakvih premestanja. Jedino sam naprskao kleme i džekove kontekt sprejom .Ne sa WD-om vec sa kontakt sprejom. Super je bilo napon uvek do bola voltmetar ko kad je bila nova skroz desno do zadnje bele crte.(dok je bila stara plasio sam se da mi kazaljka voltmetra ne pokaci sa brzinomerom) .Inace samo dok se setim da napunim baterije na foto ap. pa da Vam slikam staru kutiju. Jedva sam je otvorio koliko je speko "kamenac" iznutra , u toku otvaranja sto sta je iz nje ispadalo od oksida a kad sam je otvorio nisam bio bas 100 % siguran da li sam otvorio kutiju osigurača ili Magnohromov bojler star 5 godina ili mozda hladnjak na FAP u . :lol: To je da ne poverujes.
Ljudi ajde ko zna neka kaze odakle dolazi stalan napon na releje od svetala. Ne pobuda (ona valjda pici sa prekidaca) vec stalna struja. I koji je to kontakt na osigurackoj tabli.
P.S. Plizzzzz :(
:D
Сделано в СССР

capriccio

Post by capriccio »

Drugare što se tiče samare nisam stručnjak,ali uzmi unimer ili probnu lampu i kad su ti isključeni svi potrošači,vidi na kojim osiuguračima imaš stalnu struju.....
Ako ubijesh sve moje demone,mozhda sa njima umru i svi moji andjeli

stara mo

Post by stara mo »

Ma stalna struja je na treptacima na upaljacu i jos negde na nekim osiguracima gde i treba da bude. Stvar je u tome da rele svetala mora da ima stalnu struju koju daje na svetla kad se opali prekidac a sami osiguraci dobijaju struju tek nakon paljenja svetala i prebacivanja iste te struje(kako ovo glupo zvuci) na osigurace pa na svetla. . Daklem da pitam opet: ko zna neka kaze odakle dolazi stalan napon na releje od svetala. Ne pobuda (ona valjda pici sa prekidaca) vec stalna struja. I koji je to kontakt na osigurackoj tabli.
Znam da nista ne znam :mrgreen:
Сделано в СССР

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Pogledaj da li imas jake kontakte u osigurackoj tabli, oni metalni sto drze osigurace, meni je majstor nesto popravljao oko struje pa mi je napravio negde neko preopterecenje da se istopila plastika-tabla ispod osiguraca koja podupire metalne kontakte pa su mi ventilatori u kabuni cas radili cas ne rade, mozda i ti imas neki los kontakt pa osigaraci leze na svom mestu ali nemaju dobar kontakt, to je moje iskustvo sa tablom za osigurace posto si to zadnje menjao mora da je tu problem. Takodje vrlo moguce da te zeza ono dugme za paljenje svetla ili cak raketa, nista ne moze da te iznenadi na samari :?
Sledeci auto Priora coupe.

stara mo

Post by stara mo »

Kontakti su ok bar jos uvek . Nema ni 2 meseca kako sam zamenio osiguracku tablu. Kvar je u tome sto ko sto rekoh vec nema stalne struje u (jednoj od 4)buksne u koju se ubada rele. Rele dobija pobudu, znaci ima i masu ima i pobudni napon cakce klikce ili sta vec ali kad prespoji (kad klikne) ne daje struju na osigurace pa dalje vec na sijalice. trenutno je problem resen dovukao sam struju sa strane(odnosno komsija gore pomenuti). E sad sto sam ja rodjena "picajza" pa hoću da bude kako treba trazim(valjda znaju ovi sto su rasturali samare) gde je ulaz kabla sto vodi tu struju(gde je dzek u kabini ili u motornom prostoru ili u kod motora brisača) koja zica i odakle kreće taj kabal. Jebe me posao i blato u dvoristu inace bi je raskupusao ja ko ludak novine pa bi nasao gde sta ide. :twisted:
Сделано в СССР

capriccio

Post by capriccio »

Pa nemaš drugo rešenje nego da lepo pogledaš sa donje strane osiguračke kutije odakle je stigla ta žica koja ti ide na kontakt releja za stalnu struju,očigledno da je problem u tom vodu,i obavezno je zameni,jer ako je izgorela i dodiruje masu negde može da ti isprazni akumulator ili još gore da upali nešto.
Ako ubijesh sve moje demone,mozhda sa njima umru i svi moji andjeli

stara mo

Post by stara mo »

Kao sto neko rece ovde ima dosta teoreticara a malo prakticara. Kako nisam uspeo "visednevnim"cackanjem da provalim koj je moj pa mi nema struje na svetlima ostavio sam onako kako je majstor "Komsa" nabudzio dovodjenjem struje sa grejaca zadnjeg stakla. Ne lezi vraze crce i taj vod i osta bez pola struje u kolima grejac svetla svetla cd . Zapalim do jednog elektricara u Kg koji vazi za dobrog kaze kutija osiguraca(mislim se otvorio si mi oci) kao nova mora. Prevrnuh Kg i nema rodjaci samo polovne a od novih neke karakondzule pitaj boga za koji model samare(valjda one sa 4 vrata) fale im pola releja i dzekova. Vratim se do majstora koji mi rece da mu donesem staru pa da proba nesto. Ja se jos jogunio kako ova sto je izgubila kontakte nova da nije radila ukupno 3 meseca. Oteram auto pred Sv. Jovana a za slavu ga uzmem (sutradan) kaze majstor sve ok. Napravio sam 3 km krenuo sam na slavu pokupio zensku kad poce lajt sou uuuuuuuuu reko upalice se to i zmigavci rade i grejac i sve u isto vreme uz zvuk zzzzzzzzzzzz ssssssssssssssss zzzzzzzzzzzzzzzzzz. Ja pravo kod majstora reko evo ti auto svetli ko Bozicna jelka , zurim na slavu sutra se vidimo. I sakape do taksija pa na slavu.(bar sam sikao) Sutradan uzeh auto i objasnjenje bila mi stopaljka u masi pa kao zbog toga crkla tabla pa je morao da letuje nesto jebava i sad je ok. Medjutim nije , slabije puni jedanput mi je flesnula na kratko opet tako da nisam siguran u struju . Zna li neko koliko kostaju ako ih uopste ima -osiguračke table- na Bubanj Potoku i kakve su jer ovo mi je ko da se vozim na przilici za kafu. Inace zvao sam neke br po Bg cene su :evil: 6800 . Ima li neko neki predlog ili da uvek imam pri sebi PP aparat od bar 10 kg praha. :x
Сделано в СССР

Pera

Post by Pera »

Lepo odes na neki otpad i probas tablu na licu mesta,umeju te stare cesto da budu bolje od novih.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Goxxy

Post by Goxxy »

Kupi samo štampanu ploču osiguračke table, ja sam je platio ispod 4000 kada sam menjao, pre godinu dana.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

stara mo

Post by stara mo »

Gde da trazim gde da trazim Gde da trazim gde da trazim :xixi :xixi :xixi :xixi :xixi

Broj telefona adresa bilo sta
Сделано в СССР

djape1977

Post by djape1977 »

bubanj potok. ja sam se resio bede sa strujom kad sam zamenio tablu osiguraca i stavio novi tip, sa ubodnim osiguracima. e sad, ne znam ima li za samaru takva tabla
j***** auto bez kardana

Goxxy

Post by Goxxy »

Bubanj potok, i to traži samo ploču osiguračke table - naći ćeš sigurno. Nemoj celu, pošto cela podrazumeva i kućište i osigurače i releje i zato je mnogo skuplje. Malo je veće cimanje staviti kućište na novu osiguračku ploču, ali vredi cimanja, pošto uštediš skoro 3000.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply