moja lada 2111
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- josif visarionovic
- Site Admin

- finaldesign
- finaldesign
konacno malo slika
Evo malo slika, i mojih dosadasnjih uradaka na ladji...
Ovdje sam stavljao gljivu, sa usisom iz branika na mjestu maglenke:

Zvucnici su dobili novu boju:

A zvucnici u straznjim vratima su dobili kutije da bolje "lupaju":

I konacno novi instrumenti na centralnoj tabli (digitalni sat sa vremenskom prognozom i nova kutija na vrhu za satove...):

Ovdje sam stavljao gljivu, sa usisom iz branika na mjestu maglenke:

Zvucnici su dobili novu boju:

A zvucnici u straznjim vratima su dobili kutije da bolje "lupaju":

I konacno novi instrumenti na centralnoj tabli (digitalni sat sa vremenskom prognozom i nova kutija na vrhu za satove...):

- josif visarionovic
- Site Admin

- finaldesign
- josif visarionovic
- Site Admin

- finaldesign
- finaldesign
- finaldesign
postupak je vrlo jednostavan: uzmi malo siri plosnati srafciger, i sa njim poduhvati ispod ruba tih resetkica i lagano podupiri prema tabli da ih isteras van, malo sa jedne strane pa onda sa druge...Ostoja wrote:Druze, ako ti nije tesko, objasni mi samo postupak skidanja ovih ventilacionih resetkica sto si farbao u crveno...
Lepo izgleda, pa bih ja to kod sebe ofarbao u srebrnu metalik (da izgleda kao alu)...
te resetkice se zapravo drze na 2 plasticna kao "izvinuta" ruba sa lijeve i desne strane, unutar okvira resetkice.... tako da pazi kad ih izvlacis van pokusaj ih sa srafcigerom prihvatit da ne popucaju...
budem postavio slike...
te resetkice se zapravo drze na 2 plasticna kao "izvinuta" ruba sa lijeve i desne strane, unutar okvira resetkice.... tako da pazi kad ih izvlacis van pokusaj ih sa srafcigerom prihvatit da ne popucaju...
Da, to sam video, pa sam pomislio da samo njih treba da "podignem" pa ce samo ispasti, medjutim Rus je to, ne ide tako lako
A kako se vadi ona velika centralna ventilacija? Taman da zamenim sijalicu koja je skoro crkla sad kad budem farbao......
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...
- finaldesign
ta se isto tako vadi... samo prvo izvuci onu gumenu kapicu koja služi za pomjeranje poluge od ventilacije - nju samo prstima povuci ravno van, skida se lako... a onda imaš u sva četiri ugla te malo izbočene dijelove koji drže zapravo okvir ventilacije, zahvati širim šrafcigerom i polako čupaj - nema drugeOstoja wrote: A kako se vadi ona velika centralna ventilacija? Taman da zamenim sijalicu koja je skoro crkla sad kad budem farbao......
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
I ja sam razmisljao o tome. Ali kako ces staviti pozadinsko osvetljenje?finaldesign wrote:Ostoja wrote: još ništa... ali imam jedan sat (digitalni) koji mi točno paše, samo moram napraviti nekakvu kutiju za njega, već sam ga preradio da radi na 12V i čak sam mu izvukao vanjski (na žicu) senzor za temperaturu, samo da uklopim u neku kutiju i sjeda na mjesto sata
- finaldesign