Grejanje & hladjenje u kabini

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

pa zima je,oseca lajka ovo je njeno godisnje doba,mora da greje... :D ne znam sta da ti kazem,mozda se klapna zaglavila,i ti kad vratis na hladno,ona bi trebala da zatvori dotok toplog vazduha.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleksa

Post by aleksa »

Lada je cudo! :)

Hladjenje proradilo samo od sebe,i evo sad sve radi normlano,ceo dan ga drndam i normalno prebacuje toplo hladno,sve najnormalnije.

A prethodnih 10 dana ga drndam i nista,a danas bio u Zemunu pa reko da svratim do Beolade da mi to oni srede,i dva semafora od njih prebacim na hladno da probam jos jednom i ono radi,ovo moze samo Lada! :)

altinjanin

Post by altinjanin »

evo mene,dojoh iz Beca i Budimpeste...lajka kao zmaj jezdila evropskim putevima,ljudi ja ne mogu da je prepoznam kako sam sipao benzin u austriji,i madjarskoj,i to sam sipao 95 oktana,bas da vidim razliku u odnosu kod nas,i sta reci....tuzno je to gde smo mi...i meni je negde na pola autoputa ka Becu pocela da duva hladno,a bilo je na 26 stepeni,i onda sam okrenuo do kraja,pocelo je da duva VRELO,skuvao sam se u 3 sekunde ;) i onda sam ga vratio na 26,i sve ok.,inace lajka nije osetila put,a i ja :D

Iggy

Post by Iggy »

altinjanin wrote:evo mene,dojoh iz Beca i Budimpeste...lajka kao zmaj jezdila evropskim putevima,ljudi ja ne mogu da je prepoznam kako sam sipao benzin u austriji,i madjarskoj,i to sam sipao 95 oktana,bas da vidim razliku u odnosu kod nas,i sta reci....tuzno je to gde smo mi...
Žalosno, ali tako nam je.
Slično mi se desilo sa Golfom 2, dizel, 40kW. Kad sam išao u Beč na auto putu nisam mogao brže od 140, kad sam se vraćao dospem u Beču 10 litara da izdržim do granice, a auto ko od šale nagura na 150 i još prima gas. :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

upravo tako...ja sam odusevljen,zaista sam zadovoljan,nemam reci...potpuno drugi auto,vuce kao luda..ovako nije isla otkako je kupljena. zao mi je samo sto nisam sipao jaci mozda od 98,ili 100 oktana,ali dobro,sledeci put 8) ima dana za megdana :D

Beagle

Post by Beagle »

Sta to probija zvucni zid na Autobanu? :D
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

altinjanin

Post by altinjanin »

lajka 112 16 v!!!!!!!!!!!! 8)

Beagle

Post by Beagle »

Ko zivi u ananasu na dnu mora?

Nisam mogao da odolim :mrgreen:

Iggy

Post by Iggy »

altinjanin wrote:upravo tako...ja sam odusevljen,zaista sam zadovoljan,nemam reci...potpuno drugi auto,vuce kao luda..ovako nije isla otkako je kupljena. zao mi je samo sto nisam sipao jaci mozda od 98,ili 100 oktana,ali dobro,sledeci put 8) ima dana za megdana :D
Nemoj ni slučajno, misliće da je MIG-uša u niskom letu. :mrgreen:

Šalu na stranu, ne bih ti to preporučio, ja sam jednom dok je auto bilo u garanciji sipao 98-100 oktanski, malo da "obogatim" smješu ovog našeg nazovi 95 oktanskog bezolovnog benzina (iako po mjerenjima nisu nigdje našli više od 92), pa mi je prozviždala pumpa. Može biti da i nije od toga, ali su mi za svaki slučaj zamjenili.

altinjanin

Post by altinjanin »

aha...pa dobro,ok hvala na ovoj informaciji. ma cisto sam razmisljao,mada 95 oktana kad sam sipao na omv u austriji,potpuno je poludela... :cool pa dobro,mig,suhoi.... :D sve su to vrhunske masine!!!!!!!!!!

Beagle

Post by Beagle »

Pa pre ce pumpa da ti zvizne od loseg goriva nego od visoko oktanskog ;)

altinjanin

Post by altinjanin »

ja ne znam kolika oktanska vrednost naseg benzinaa,ali mislim da nije ni 88,a kamoli 95. plus sto je prljav,i ko zna sta se sipa... nego ljudi imam pitanje,sat mi ne svetli u lajki,radi,ali kad upalim svetla,satic u mraku?

Beagle

Post by Beagle »

I meni se to desilo. Zamenio sam sijalicu i opet radi ;)

Izvadi sat i raskaci ga od konzole. Skini plasticni poklopac i videces gde je sijalica ispod. U pitanju je neka mala, ubodna (slicna onoj sto ide u bocne migavce, samo jos manja). Zaista ne mogu da se setim oznake.

altinjanin

Post by altinjanin »

ok,hvala,ce da sredim to! skinucu pa cu do radnje da mi daju takvu istu.ok puno hvala,mozda ima u nekoj drugoj boji pa da sija jos jace 8)

aleksa

Post by aleksa »

Ajmo ljudi,novi problemcic oko ventilacije. :)

U pitanju su neverovatno cudni zvukovi koji dolaze iz onog otvora sto usmerava vazduh na soferku,cim upalim kola i dok je ventilator ugasen (na nuli) i posle kad stavim na prvu ili drugu brzinu,cuje se kao da nesto cvili,cvrkuce,pomalo pucketa,ukratko kao da se cuju kokoske,pilici,golubovi i ostala zivina. :D

Cuje se bas jako,i ovi sto sede pozadi,pitaju sta ti to cvrkuce,a pitam se i ja? :!:

Post Reply