Lada Žiguli 2103

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Post by djape1977 »

teram po beogradskim ulicama. jedino sto radim a sto bi moglo da skracuje vek trapovima je parkiranje preko ivicnjaka, ali to sam radio i sa ostalim kolima pa nikad nisu bas tako brzo crkavali delovi, osim na 132ki dok sam tokom 90tih na nju stavljao FADove delove jer drugih nije ni bilo. i na njoj sam menjao spone i kugle na 10.000km :roll:
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Znači, spone kontrolisati na svakih 500 kilometara. :)
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

nema sta da kontrolises. kad ne budes vise mogao da vozis pravo vreme je da ih menjas.
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Spone stavljam samo original vaz'ove, jer druge i nemogu ovde da dobijem, a da su bolje. U prodaji ima veoma mnogo fusheraja (belorus, ukrainac) a primetio sam da se i fenox pojavljuje :) . Za sve ove godine koliko imam ovu ladu, eto tek sam sada kardinalno sve zamenijo toliko spone toliko kugle.

Sto se tice vaz'ovih originala mene sluze fino. Sto se tice zastitne gume, mislim da taj problem imaju manje vishe svi, neki ljudi stavljaju previshe masti, mislim napune tu gumu i onda montiraju smisleci da to pomaze podmazivanju :) ali ne, obicno se desava da ta ista mast i pocepa gumu.

Za spone, a i za kugle isto, bitna stvar je da nedobijaju nagle udarce kao naprimer kada se penjete na trotoar, pogotovo ako je auto jos spusten malo vishe.

U sustini zamena nije teska, moze se slobodno izvrsiti i bez kanala samo sa podignutim prednjim delom. Ako su spone pocele da pustaju svoje zvuke, nadji negde kanal i predji preko svih, gledaj koja je crkla i tu zameni. Inace i u labavom stanju mogu da te sluze uzspesno ako nejuris, raspasti se nece, nebrini :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

spasoje

Post by spasoje »

Upravo tako. Ne jurim, zato mi luft u svim sponama nije došao glave. Ne ispuštaju zvuke, ali su sve crkle.
Evo kako izgledaju samoštelujuće pakne za 2103 i 2106, tj. razlikuju se od Rivinih samoštelujućih. :) Nalik su Fićinim, naravno, ne po dimenzijama. Evo dokaza:

Image

Image

Image

spasoje

Post by spasoje »

Zbog velike vlage u novoj garaži, pale su mi stalaže na 2103 i ulubile zadnje krilo... :cry: :cry: :cry:
Ваз 2103, 1979.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

e to ti je zato jer si na avatar stavio 2107 :mrgreen: šala
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

djape1977

Post by djape1977 »

to se kaze - nisam dobro zasrafio stalaze :D
ako je garaza stvarno toliko vlazna, sklanjaj auto odatle sto pre, vise propadne u vlaznoj garazi nego napolju kad stoji
j***** auto bez kardana

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

djape1977 wrote:vise propadne u vlaznoj garazi nego napolju kad stoji
potvrdjujem. za vrijeme rata garaza mi je prokisnjavala. stvarno nije bilo uslova da se popravi. k'o od sale istrunuli pragovi, krila.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

od vlažne garaže je gore samo da stoji u travi onda katastrofa kod mene audi 80 stajao u travi 2 godine možda 3 puta preparkiran strulio auspu a neke lade za dijelove stajale 5 godina skroz strulile ali su već ranije bile gotove
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

vojvoda

Post by vojvoda »

spasoje wrote:Upravo tako. Ne jurim, zato mi luft u svim sponama nije došao glave. Ne ispuštaju zvuke, ali su sve crkle.
Evo kako izgledaju samoštelujuće pakne za 2103 i 2106, tj. razlikuju se od Rivinih samoštelujućih. :) Nalik su Fićinim, naravno, ne po dimenzijama. Evo dokaza:

Image

Image

Image
onda sam se ja zeznuo ja stavio od rive :lol: i koci bolje :D :D

spasoje

Post by spasoje »

Ovo je grad u kome skoro da nema privatnih kuća. Samo su građene zgrade. Garaža skoro da nema. Auto mi je bio u jednoj solidnoj garaži koju sam iznajmljivao. Jedva sam naleteo na ovu, koju takođe iznajmljujem. I problem je u tome što se jako teško nalaze. Ja dolazim jednom u dva meseca kući, tako da mi teško pada da mi neko čerupa auto a parkingu. Inače, ne znam šta da radim. Lada je sređena, napunila je 31 godinu, i dragocen je primerak. Ne znam kako da je sačuvam...
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

koliko placas tu garazu ako nije tajna?
j***** auto bez kardana

pesadinac

Post by pesadinac »

spasoje wrote:Sipam gorivo kad dođem za vikend za 200 dinara.
pa ti vise para das nekome za garazu nego sto sipas goriva.
a da ti batalis garazu? :mrgreen:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

djape1977

Post by djape1977 »

ma stoka mu skida retrovizore i kojesta sa auta kad stoji napolju...
nego da ti nju lepo doteras u BG, ima i ovde garaza, bar ces je voziti
j***** auto bez kardana

Post Reply