potreban savet

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Gde moze da se kupi taj Vlajkovic? Jel imas br. tel. ili adresu?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

To ti je selo do moga (Guncati)tel: 8303738 a ima i negde u gradu mislim na vidikovcu. Daje 2-3 god. garanciju ali je skuplji.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Hvala prijatelju. :D

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pretece me choksi... ima i internet adresu sa sve katalogom i cenovnikom
http://www.vlajkovic.co.yu/
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

agw

Kako sam zapalio Nivu

Post by agw »

Dare wrote:
Sinisa wrote:
Ako je takva situacija, onda treba imati protivpozarni aparat u kolima :idea:
Ovo pisem samo zato da i neko drugi ne napravi istu glupost.

Nivu (sa karburatorom) vozim na gas. Gasa je nestalo i ja sam prebacio na benzin. Nista. Malo sam verglao da napumpam benzin i opet nista. Izadjem napolje, skinem rezervni tocak i probam rucnom pumpom da nadrukam benzin. Nista. Skinem crevo sa pumpe i vidim da pumpa uopste ne radi.

U to mi naidje preijatelj sa svojom Nivom i odvuce me do gasne pumpe. Natocim gas kresnem i ovezem se do kuce. Uvece kazem sinu da mi doveze Nivu od parkinga do ulaza u kucu (jedno 15m). On to i uradi i ugasi motor. Ja uteram kera u prtljaznik sednem okrenem kljuc kad onu eksplozija i plamen u motoru.

Sta je bilo: nisam vratio crevo za benzin na pumpu koja je u medjuvremenu proradila i direktno bacala na razvodnik.

Srecom sam imao aparat za gasenje koji sam mesec pre toga napunio u servisu tako da sam pozar ugasio vrlo brzo kroz otvor pored levog prednjeg tocka.

Izgorela je gasna i elektricna instalacija - popravka 4000din. Da nisam imao aparat od kola ne bi nista ostalo.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

ccc strava

agw

Post by agw »

Dare wrote:ccc strava
Da je strava jeste.

Posle nisam mogao da otvorim haubu jer je buzir od sajle za otvaranje plastican pa se otopio.

Samo da kazem da se hauba otvara za dve sekunde sa kukom od snaznije zice koja se provuce kroz proreze za vazduh na haubi

jeronimo

Post by jeronimo »

vrlo koristan savet, ali ako je živa fabrička sajla dovoljno ju je povući kleštima(motorcangle)teko da ne mora dase peca :lol:

agw

Post by agw »

jeronimo wrote:vrlo koristan savet, ali ako je živa fabrička sajla dovoljno ju je povući kleštima(motorcangle)teko da ne mora dase peca :lol:
Ovo sam vise naveo kao upozorenje da zatvorena hauba uopste nije sigurna od kradja

jeronimo

Post by jeronimo »

ma ja imam alarm sa nezavisnim napajanjem i sezorom otvaranja haube... :lol:

Sinisa

Post by Sinisa »

Moram da oživim ovu temu pošto je (nažalost) i dalje aktuelna. Od mog poslednjeg javljanja (pre 2.5 godine) u više navrata sam čistio step motor, a na kraju ga i zamenio novim. Ima li neko da mi preporuči majstora koji bi se barem zainteresovao za ovaj problem koji imam od trenutka kupovine vozila.

Unapred zahvalan!
Lada Niva 1.7i

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Ja Imam sličan problem, samo manje izražen.
Poniru mi okretaji kad je hladna ali kad se zgrije sve je dobro, znači ne ugasi se .
Ja sam promjenio motorić ler gasa i senzor položaja gasa ali i dalje ostaje problem.
Isto je senzor položaja gasa nije bio od Nive, Nive su inače davaoci organa u tim salonima.

Moja preporuka je da nađeš majstora koji ima tester za lade i da napravi dijagnostiku svake elektonske komponente ( znači svakog senzora) .

A moja posljednja teorija je da se problem krije na relaciji senzor bregaste senzor radilice. Jer lanac se isteže i skaraćuje i ne može si odrediti kut pretpaljenja dovoljno točno jer neki od senzora brlja .

Znači ja sam mjenjao senzor gasa , ler motorić gasa, modul paljenja (bobine) i bio na propisnoj dijagnostici. Stvar je gora kad je hladno vani.
Meni je još knock senzor otkopčan tako da nije ni do njega jer tebi je vjerojatno ukopčan.
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

jeronimo

Post by jeronimo »

za sinišu imaš li ili nemaš plin?
za kolegu sa benzinske pumpe da li je menjan senzor rshl. tečnosti?

Sinisa

Post by Sinisa »

@jeronimo: nemam plin, ništa nije "upgradeovano" niti "budženo" na motoru, elektronici etc.

@na benziskoj te vole: bio na dijagnostici kod nekoliko tzv. majstora i svi su rekli da kompjuter(i) pokazuju normalne parametre; zamenio bobinu par meseci nakon kupovine novog vozila; zamenjen step motor nedavno; zamenjen senzor brzine 2 puta (nemam pojma da li je senzor brzine isto što i senzor gasa); pojava kod moje lade nema veze sa temperaturom u motoru; još mi ostaje da pokušam sa tvojim predlogom u vezi sa senzorima na bregastoj i radilici; u svakom slučaju hvala na savetu.
Lada Niva 1.7i

jeronimo

Post by jeronimo »

koji su kablovi na autu i koliko su prešli? kakve su svećice(nadam se da nije bosna) kao i filter goriva i vazduha...kao auto pali hladan i kako vuče pod sauhom?
da li je neko merio pritisak goriva? da li je senzor položaja klapne gasa menjan ili proveravan...i da li je trotel(usis sa klapnom) čićšćen(ali stvarno do metala da se beli)....
dosta toga je potrebno da bi se auto popravio na daljinu :)

Post Reply