auto-gas

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

pesadinac

auto-gas

Post by pesadinac »

Jedno pitanje vezano za gas, tj za prikljucak za punjenje - pecurku.
da li ga je neko menjao u sopsvenoj reziji?
pretpostavljam da tu nema mnogo filozofije, ali, rekoh sebi, ajd da prvo pitam.
Sam prikljucak je 400-500-600 dinara, zavisi gde, a za posao majstoru treba da dam 400-600 din.
ako je nesto jednostavno, i ako ne zahteva neki specijalan alat, mislim da sam promenim, da ne bacam pare uzalud.
unapred hvala
:twisted:

pesadinac

Post by pesadinac »

malo sam bacio pogled na samu vezu "pecurke" i cevi koja vodi u bocu.
samo da napomenem da mi je pecurka ispod branika, nije u samom braniku.
pecurka je vezana jednim srafom za cev, taj detalj mi je jasan, e sad me zanima kako resiti problem sa "dihtovanjem", tj obezbediti da gas ne curi, da li je to nekome poznato.
ili otici kod majstora ...
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Bolje idi kod majstora ;)
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ako ti radi ventil na boci možeš i sam da odradiš. Dihtuje uz pomoć bakarnog prstena (kao i svi spojevi cevi za gas) a problem je u skidanju jer moras da budeš nežan da ne uštineš cev. Inače postoji tema o tng, pa si ovu mogao da nazoveš zamena priključka tng ili slično.

pesadinac

Post by pesadinac »

ventil na bakarnoj boci radi, ali termin bakarni prsten mi nista ne znaci, tj. pojma nemam sta znaci ni na kom principu radi.
mozda je bolje da majstor to onda sredi.
a stop se tice samog prikljucka, "otisla" mi je gumica koja u kombinaciji sa kuglicom sprecava gasu da izlazi, ali oni nece da menjaju gumicu, lakse je prodati nov prikljucak.
ja napunim bocu gasom, ali problem je u tome da "ostanem" bez gasa koji se nalazi izmedju boce-ventila i prikljucka, taj deo iscuri.

sto se tice drugog dela - komentara
:sad:
covek je u pravu
administratori bi mogli da prebace temu gde joj je (prirodnije) mesto

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Majstoru nedaj više od 300din to je posao od 10min.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Imam jedno pitanje u vezi tng, presao sam 15.000km a jos nista nisam menjao. Mislim na potrosne delove kao sto su filteri itd. Sta se i na koliko km menja vezano za plinski sistem.

djape1977

Post by djape1977 »

filter bi tebalo na 10.000
j***** auto bez kardana

ldjuras

Post by ldjuras »

Kada menjas filter odvrni i saraf sa donje strane isparivaca da ispustis prljavstinu i talog iz njega.Obavezno stavi neku posudu da ti ne curi po autu jer je masno.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Hvala na odgovorima, ovi u servisu kad sam ugradjivao plin nisu mi to ni spomenuli.
Da li istrosite plin iz boce do kraja ili samo dopunjujete, posto sam nacuo kao da treba s vremena na vreme da se isprazni do kraja.
Inace dugo nisam vozio na benzin, tako da sada kada vozim na isti auto se gusi kada naglo pretisnem gas, cima itd.

outsider

Post by outsider »

@djape
meni su oni koji su mi ugradili plin rekli da se filter menja na 20.000 (a isao sam kod njih i posle isteka garancije i nisu promenili svoje misljenje, cak su prilicno odlucno odbili da menjaju filter na predjenih 15.000 jer , kako su oni rekli, je jos rano za zamenu)
Cale je sa nivom na plin presao vise od 30.000 i nije menjao filter (ja sam protiv te njegove odluke i navodim ga samo kao jedan los primer iz prakse)
:cool
@zlatko83vr
nikad nemam benzin u kolima tako da nikad nisam ni ispraznio bocu do kraja za ovih dve godine koliko vozim samaru :) mozda je to lose ali, moram priznati, ti si prvi od koga sam to cuo, niko mi do sada nije pomenuo tako nesto
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

buzald

Post by buzald »

jel se taj filter nalazi u onoj plavoj budzici kao casica od 0,03? ja sam od kupovine samare presao 45000 km i nisam do sad nista menjao na plinu. trosi mi sad zimi po gradu ispod 10l. dal to treba dirati?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Danas sam zvao sersvis, rekli su mi da se filter menja na 20000 km ili na dve godine. Cena filtera, u zavisnosti od vrste, krece se od 400-800din.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Meni je na meganu prosli put filter zamenjen posle 12k predjenih, posto sam bio u frci sa vremenom i nisam stigao da ga zamenim ranije. Posle zamene potrosnja mi se spustila za 10%.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

zlatko83vr wrote:Imam jedno pitanje u vezi tng, presao sam 15.000km a jos nista nisam menjao. Mislim na potrosne delove kao sto su filteri itd. Sta se i na koliko km menja vezano za plinski sistem.

Cenim da zavisi od isparivaca, a svakako zavisi od cistoce plina.

Ja sam BRC AT90E terao 70.000 Km bez pipanja i nije bilo problema. Ipak, hteo sam blagovremeno da mi se izmenja to sto treba da se izmenja, ali niko nije imao delova.

Za pomenuti BRC sam cuo da moze da tera 100.000 bez pipanja, ali to nikad necu saznati posto sam pre neki dan zamenio kompletnu instalaciju da bih bio u skladu sa novim Zakonom (atest)

Post Reply