Motor i pumpa za pranje vetrobrana

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Dizne mogu da se zaokrecu,a ako su zapekle jednostavno kupis nove prskalice i resen problem.

Po meni uvek je na Samaru bolje ugraditi isparivac izmedju glavnog kocionog i levog kosa,prvo kraci je crevovod i cevovod,brze se greje isparivac,a i nema potrebe da se posuda za tecnost vetrobranskog stakla premesta i budzi nesto slicno.

pesadinac

Post by pesadinac »

Pera wrote:Dizne mogu da se zaokrecu,a ako su zapekle jednostavno kupis nove prskalice i resen problem.
sutra malo gimnastike, ako ne - nove dizne.
Naime, nadam se da ste me razumeli, one nisu zapekle da ne bacaju vodu, cak vise, bacaju kao lude, ali su zapekle u smislu da ono malo metalno g...o unutar plastike-diznu ne mogu da usmerim.
Nadam se da ima po radnjama ...
Hvala Pero :)
Pera wrote: Po meni uvek je na Samaru bolje ugraditi isparivac izmedju glavnog kocionog i levog kosa,prvo kraci je crevovod i cevovod,brze se greje isparivac,a i nema potrebe da se posuda za tecnost vetrobranskog stakla premesta i budzi nesto slicno.

Za mene je to takodje bolje resenje, al' kupih auto sa ugradjenim gasom, jbg,
Da sam ugradjivao gas,
- isparivac bi bio na drugom mestu,
- bila bi tocak boca za gas,
al' jbg ... :roll:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

Pera

Post by Pera »

Pa prebaci isparivac,bar to nije skupo ;)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

pesadinac

Post by pesadinac »

mislim da ce tako i biti, u skorije vreme planiram da promenim creva za hladjenje, pa da iskoristim priliku pa da resim i isparivac,
al' o tom potom, prvo da resim da se pere samo staklo, a ne komplet auto :lol:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

pesadinac wrote:mislim da ce tako i biti, u skorije vreme planiram da promenim creva za hladjenje, pa da iskoristim priliku pa da resim i isparivac,
al' o tom potom, prvo da resim da se pere samo staklo, a ne komplet auto :lol:
Ja sam jedno leto kupao ljude tako shto sam okrenuo prskalicu na stranu pa ko naidje peske dobije mali shtrc. !! :lol:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Sredio bih ovaj mehanizam za pranje stakla. E sad onaj motorcic nisam siguran da je ispravan, popravljao sam ga vise puta i opet zariba. Isparivac mi je postavljen na mestu posude za vodu. Odmah da napomenem da ni posudu nemam.
Mogu li da kupim taj motor( ili pumpu) od drugog vozila ? Na prethodnoj strani postoji slika, mislim da je Gorstak, stavio posudu u onom kanalu ispod soferke, ne znam kako je u tome uspeo.
Da li da kupujem taj deo za drugo vozilo i izmestim posudu na drugo mesto ili da prebacim isparivac na levu stranu?
Taj sistem za pranje stakla je veoma korisna stvar, dosadilo mi vise, da izlazim iz kola i flasom perem staklo.

IlijaGM

Post by IlijaGM »

jel tebi zaribao onaj motor za onu "shtrcaljku" shto izbacuje tecnost na shoferku?

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

http://www.postimage.org/image.php?v=gxml33S

To je pumpa za vodu, tako pise. Samo kod mene ona se nalazi nesto nize, nije na tom mestu.

Pera

Post by Pera »

Pisano o tome mnogo puta,prebacis isparivac na levu stranu,kupis onu vecu posudu i dve ubodne pumpe (bolje od nekog drugog auta) i uklonis one elektromagnetne ventile i vise nikad neces imati muke sa prskalicama.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Kad skinem pumpu i ocistim je lepo, ona radi, ali opet nekako prelije voda u motorcic i opet zariba. Kupicu novu. Ovaj mehanizam je smesan. Nije mi samo jasno, gde ide crevo za pranje zadnjeg stakla?

Pera

Post by Pera »

Trebalo bi negde na pozarnom zidu,kod desnog kosa da ulazi u kabinu,a onda ide na po desnoj strani krova,kroz duple limove.
Ako nemas to crevo,bojim se da bi morao da rasturas komandnu tablu da ga ponovo uvuces.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

To da rasturam nema sanse. Da prska samo napred bicu zadovoljan :D

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Pumpa moze bilo koja nemora ta! Ja imam od stojadina bar tako mislim posudu sa pumpom,stim sto je pumpa odmah ispod posude namontirana je na posudu i posle samo je crevo dovedeno do t-razvodnika koji vodi na ventile i to je to,mnogo bolje radi! Sa original pumpom sam imao problem da kad potrosi tecnost posle nemoze da je ponovo povuce!

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Postoje kese i posude sa pumpom. Znaci mogu da kupim takvu kesu sa pumpom npr. od stojadina i da stavim. Da li to znaci da oni elektroventili lete napolje da ostaju bez funkcije tj. da vise nisu potrebni?

Pera

Post by Pera »

Nisu potrebni ako ti ne treba zadnja prskalica.

Post Reply