Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Post by djape1977 »

ma garant slatka nasa mala decica...
"vama gospodjo svaka cast, a ti mali j**** li ti mater!!!"

nego update radova ma lajki mk2:
limarija 95% gotova. upasovan tunel menjaca od 132ke uz dosta seckanja i zezanja ali ce sad bar biti mesta da se normalno skine i vrati menjac, anlaser i ostalo. treba jos neke sitnice da se povare i to je to. onda zastita, farbanje...

pripremljen kardan po vec oprobanom receptu - prednja sekcija od 132, zadnja od lade. centralni nosac i krstovi originalni, i posle 82.000km bez trunke lufta. btw, krstovi su razliciti od svih koje sam dosada vidjao. casica u kojoj su rolnice je uza u gornjem delu tako da i nema zaptivnu gumicu u gornjem delu???

hidraulika kvacila leti u kantu za djubre - ide fiatov sistem sa sajlom.

predomisljam se nesto oko sistema upravljanja... mogu da ubacim kvalitetne kugle i spone i glavu volana od fiata 124 i bice jos za detalj lakse motanje od moje lajke mk1 ili da se otkacim skroz i ubacim joj servo letvu od alfe 164. na motoru vec imam nosac za servo pumpu, imam i pumpu od 132ke, moralo bi da se prepravlja kojesta oko spona ali slutim da i nije neka muka... inace, lada mk2 je teza na volanu od mk1 iako je volan veci, gume 175/70/13, sve ispravno u trapu i nova glava volana.
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

To da cujem!!!!

Inace po povratku sa ovogodisnjeg estonskog lada skupa, imao sam cast da 250km provozam ovu zverku i ostanem blago bez daha kako lepo svira ovaj implant, a sto se tice letve volana na ovoj je od MB 190,
Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nasviran fiat do daske, kulminacija bi bila turbina, ali i bez te stvarke ide ko luda.

Svoju letvu volana sam rasklopijo ocistijo i sredijo bilo koji luft volan se mota mnogo lakse.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

IlijaGM

Post by IlijaGM »

znaci plava lajke j*** mater kako izgleda,znaci perverzija :prvi

SERZAS

Post by SERZAS »

a, kako ide tek da nepsujem... .... od lade je ostao samo zadnji most koji ce uskoro docekati zamenu od volva 240 i to sto se vidi spolja... koga interesuje bar da vidi koji snimak i slicice http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... 806&page=1 evo njegove teme.

P.S: Djape sorry za OT
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

ne smeta OT, cak i nije off, ista meta isto odstojanje kao i moja igracka.
na zalost ne razumem skoro nista ali slike dosta govore. motor i menjac fiat 131/132, ozbiljno mapirano ubrizgavanje, multispark sistem, kovani klipovi, sve skupa oko 150ks. ima jos mnogo toga sto moze da se uradi na tom motoru i da se istera na blizu 200ks i bez turba.
predlozi ti tom drugaru da upeca zadnju osovinu od fiata 131. mnogo je manje modifikacija potrebno da se uglavi u ladu.
voleo bih da sam u prilici da potrosim toliko novca na modifikacije koliko je on potrosio.
ogromna prednost tih fiatovih DOHC motora je sto na trzistu ima jako puno delova i kitova za tuning. nisu jeftini ali ih bar ima. napr ima bar 5 proizvodjaca bregastih osovina koji rade upgrade setove bregastih tako da se moze birati ugao otvaranja i lift ventila u stepen i milimetar. cena za par bregastih je 300-500e. set za multispark ignition je oko 250e, anlaser za motor povisene kompresije a usput i 2kg laksi od obicnog je oko 180e... ima sve sto mozes i ne mozes da zamislis
j***** auto bez kardana

pesadinac

Post by pesadinac »

djape1977 wrote:ne smeta OT, cak i nije off, ista meta isto odstojanje kao i moja igracka.
na zalost ne razumem skoro nista ali slike dosta govore. motor i menjac fiat 131/132, ozbiljno mapirano ubrizgavanje, multispark sistem, kovani klipovi, sve skupa oko 150ks. ima jos mnogo toga sto moze da se uradi na tom motoru i da se istera na blizu 200ks i bez turba.
predlozi ti tom drugaru da upeca zadnju osovinu od fiata 131. mnogo je manje modifikacija potrebno da se uglavi u ladu.
voleo bih da sam u prilici da potrosim toliko novca na modifikacije koliko je on potrosio.
ogromna prednost tih fiatovih DOHC motora je sto na trzistu ima jako puno delova i kitova za tuning. nisu jeftini ali ih bar ima. napr ima bar 5 proizvodjaca bregastih osovina koji rade upgrade setove bregastih tako da se moze birati ugao otvaranja i lift ventila u stepen i milimetar. cena za par bregastih je 300-500e. set za multispark ignition je oko 250e, anlaser za motor povisene kompresije a usput i 2kg laksi od obicnog je oko 180e... ima sve sto mozes i ne mozes da zamislis
i onda sa takvom ladom stanes na semaforu ...
... pored tebe neki balavac u skupocenoj masini ...
... prezrivo pogleda ladu i tebe (vozaca) ...
... okrece se ka svojoj devojcici i komentarise "krntiju" ...
... pali se zeleno svetlo ....
... gledas skupocenu masinu u retrovizoru ...
:mrgreen:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

SERZAS

Post by SERZAS »

Inace taj lik se profesionalno bavi budzevinama, mislim od toga zivi. i ima uslove koje mi gledamo samo ne televiziji :) pored ovog projekta ima svoju svakodnevnu zverku obicnu vektru iz 92 ali sa 350 ks i turbom oko vrata :D a sa strane izgleda obicna odrtina :D
Image
A sto se tice zadnjeg mosta cim sam video koje su debljine poluosovine od tog volva zaboravljam bilo koje druge.
A ova i ima nesto oko 200ks pokusaciu da nabavim dyno test.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

ova i ima nesto oko 200ks pokusaciu da nabavim dyno test.
onda je na motoru mnogo vise radjeno nego sto se po slikama moze zakljuciti.
poluosovine na 131/132 zadnjoj osovini jos niko nije uspeo da pokida. koriste ih na trkackim fiatima 124, 125, 131 svuda po svetu. pogledaj na http://www.turbo124.com/?show=specs i procunjaj malo po sajtu. lik sa 400ks i turbom sa kamiona nije uspeo da pokida osovinu sa 132ke, a identicna je i na 131 samo sto ima i kacenje za panhardovu polugu. ako hoces da radis upgrade zadnjeg ogibljenja ova osovina je najlaksi nacin a postoji i sa LSD a ima i da se kupi aftermarket LSD kit
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

mozda se i pustim u avanturu ali kada jos malo vishe poludim :D
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

pri ubacivanju menjaca od fiata 131/132, mora se raditi i prepravka kardana. na slici su
1 prednja sekcija kardana fiat 131
2 prednja sekcija kardana lada
3 zadnja sekcija kardana lada
4 zadnja sekcija kardana fiat 131

ocigledno je da su kardani iz iste "familije" u pitanju. treba spojiti zadnju sekciju od lade sa prednjom sekcijom od fiata i to je sve. krstovi su isti tako da nema nikakve mudrosti. rastavi i sastavi posao.

Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

p.s.
na prvoj lajki sam koristio delove kardana od 132ke. isti djavo, samo je duza zadnja sekcija nego na 131 sto u ovom slucaju nije ni bitno
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

menjac:

poprilicno razlicit od ladinog, mada opet, pripadnik iste "familije"
vislji, duzi i siri od ladinog.

menjaci
1 fiat 131/132 i
2 lada 5b

fiatov menjac je duzi za sekciju oznacenu zutim i izlazna osovina je postavljena 5cm vislje nego na ladinom menjacu sto postavlja prednju sekciju kardana 5 cm vislje nego u originalu. sistem montaze rucice je isti kod fiata i lade, kao i "djunta" ili hardijev zglob
Image
Image
Image

tunel menjaca isecen i rasiren i menjac postavljen na svoje mesto
Image

dalje seckanje da se napravi mesta za kardan
Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

blok motora, samo za probu, na svom mestu. blok je od fiata 131 i legao je na ladine nosace bez ikakvih prepravki. nosaci na 132 ki su malo drugaciji pa se samo prebace kraci koji idu na nosace sa ladinog bloka. raspon srafova kojima se kraci kace na blok je isti kod lade i kod fiata. jos jedan razlog zasto je za upgrade lade zgodno koristiti fiatov motor.
Image
j***** auto bez kardana

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

lepo lepo treba imati živaca dok se sve uradi :)
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

djape1977

Post by djape1977 »

lamela koja je otkazala.
Image
Image
j***** auto bez kardana

Post Reply