sta ciniti?
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
sta ciniti?
imam jedno pitanje,a i potreban mi je savet,naime kad vozim na auto-putu,znaci brzina preko 90km/h,i kad pocnem kociti,pocne da mi trese volan. da li menjati diskove,i koja je cena,ili ici na obradu? unapred hvala
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
I da nije obrađivan ne treba ga obrađivati već samo staviti nove. Kad ti ih obrade rizikuješ da ih suviše stanje, što je kod ventilirajućih jako opasno, a i grejaće se više kad su tanki. Ja sam pre nekih godinu ipo stavio Breco diskove ali da me biješ ne mogu da se setim kolko sam platio! Naravno kupi odma i nove pločice
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Moji su izdržali do 130000, ali su tresli toliko da se svi putnici uplaše i nešto počnu mrmljati sa sklopljenim rukama :-)
Promjenio sam ih tek kada sam se i ja počeo plašiti :-)
Promjenio sam ih tek kada sam se i ja počeo plašiti :-)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
necu ti otkriti ameriku ali:
diskovi se krive iskljucivo zbog pregrevanja.
pregrevaju se najcesce jer su vec istanjeni i smanjen im je toplotni kapacitet ili jer su jednostavno od lose legure.
obradom ces ih jos vise stanjiti i posle prvog jaceg kocenja ce se ponovo iskriviti.
kupi neke kvalitetne diskove. breco, brembo, trw, lucas... imas telefon "autodiskont" u ugrinovackoj u temi "pogodnosti za clanove...". moja preporuka, covek prodaje lucas i kupovao sam kod njega za razne automobile kocione komponente i uvek su super kvalitetne. ako neko jasi kocnice onda sam to ja i jos nisam uspeo da upropastim lucas diskove a evo vozim ih na mojoj ladi vec 3 godine. istanjili su se za 1mm ukupno za oko 60.000km. disk plocice iskljucivo grafitne, lucas ili trw, menjam ih na 15-18.000km, ali uvek koci perfektno.
diskovi se krive iskljucivo zbog pregrevanja.
pregrevaju se najcesce jer su vec istanjeni i smanjen im je toplotni kapacitet ili jer su jednostavno od lose legure.
obradom ces ih jos vise stanjiti i posle prvog jaceg kocenja ce se ponovo iskriviti.
kupi neke kvalitetne diskove. breco, brembo, trw, lucas... imas telefon "autodiskont" u ugrinovackoj u temi "pogodnosti za clanove...". moja preporuka, covek prodaje lucas i kupovao sam kod njega za razne automobile kocione komponente i uvek su super kvalitetne. ako neko jasi kocnice onda sam to ja i jos nisam uspeo da upropastim lucas diskove a evo vozim ih na mojoj ladi vec 3 godine. istanjili su se za 1mm ukupno za oko 60.000km. disk plocice iskljucivo grafitne, lucas ili trw, menjam ih na 15-18.000km, ali uvek koci perfektno.
j***** auto bez kardana
- altinjanin
- altinjanin