lada riva +20 hp
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- mikiglogonj
lada riva +20 hp
ljudi, od lade rive 1300, sam na tng dobio auto koji sada ima bar 10 kw vise nego pre.
pali kao mina.
radi na leru ko singerica.
ubrzava kao metak.
zuji kao lamborgini.
prima gas kao luda.
samo sto je ogranicena na 120 kmh, do kojih dostize kao iz pracke.
tajna je u sledecem:
usis sam zatvorio maksimalno, zatvorio dovod toplog vazduha, smanjio plin na racvi.
auto se ne moze prepoznati.
potrosio mi je 13 litara na 100 km, ali sa gasom do daske, koliko je trosila pre sa bryinom do 80 kmh, sto me je i nateralo na modifikaciju.
testiram potrosnju, pa javim.
i da, vodite racuna o paljenju, svecicama i razvodniku.
WD40 rules.
jedino sto mi sada trebaju pare za nove gume. ove ce pojesti za mesec dana.
slajfuje u prve dve brzine, a u rikverci ne krece, samo kopa u mestu.
slike stavljam sutra, a zainteresovani clanovi se za savet mogu obratiti na mail miki7610 na gmailu.
[/b]
pali kao mina.
radi na leru ko singerica.
ubrzava kao metak.
zuji kao lamborgini.
prima gas kao luda.
samo sto je ogranicena na 120 kmh, do kojih dostize kao iz pracke.
tajna je u sledecem:
usis sam zatvorio maksimalno, zatvorio dovod toplog vazduha, smanjio plin na racvi.
auto se ne moze prepoznati.
potrosio mi je 13 litara na 100 km, ali sa gasom do daske, koliko je trosila pre sa bryinom do 80 kmh, sto me je i nateralo na modifikaciju.
testiram potrosnju, pa javim.
i da, vodite racuna o paljenju, svecicama i razvodniku.
WD40 rules.
jedino sto mi sada trebaju pare za nove gume. ove ce pojesti za mesec dana.
slajfuje u prve dve brzine, a u rikverci ne krece, samo kopa u mestu.
slike stavljam sutra, a zainteresovani clanovi se za savet mogu obratiti na mail miki7610 na gmailu.
[/b]
Last edited by mikiglogonj on Thu Mar 04, 2010 11:40 pm, edited 1 time in total.
- mikiglogonj
- mikiglogonj
ok, ali dotle.
brrrmmmmmmmmm
ja nemam reci....
a za koje vreme 10000, 20000 ?
realno, smanjio sam dozivljaj, ali bar znam da imam rezervu snage kada treba, a i to je nesto.
bitno je da auto nije trom, kao pre.
a i siromasna smesa manje sadrzi plina, koji je skuplji od vazduha, za nekih 53 dinara po litri, pa videcemo.
nije lada ferari , pa da se brinem za ventile, kupim druge, od moje plate, citaj crkavice.
brrrmmmmmmmmm
ja nemam reci....
a za koje vreme 10000, 20000 ?
realno, smanjio sam dozivljaj, ali bar znam da imam rezervu snage kada treba, a i to je nesto.
bitno je da auto nije trom, kao pre.
a i siromasna smesa manje sadrzi plina, koji je skuplji od vazduha, za nekih 53 dinara po litri, pa videcemo.
nije lada ferari , pa da se brinem za ventile, kupim druge, od moje plate, citaj crkavice.
mercedes?
ja imam istu takvu ladu, samo plavu
Nema tu pravila,ako ga ne przis mnogo moze to da potraje daleko vise od ovoga sto si napisao,ali u principu nije kako bi trebalo.
Ako ga vozis u lokalu i ne cepas nesto mnogo,ovakvo stelovanje i ima neku funkciju,ali ako bi ga vozio na auto-putu ili negde gde je potrebna veca brzina,moze se desiti da ne mozes da preteknes nekog u nekim opasnijim situacijama,i onda si u problemu.Da se razumemo,skroz je tacno da ako je smesa siromasnija ili je ima manje,auto bolje ubrzava,ali se onda desava da nema dovoljno plina za brzine preko 100 km/h,i ti mu onda lepo drzis gas maltene do patosa da bi nekako isao 100-120 km/h,onda uzmes,izmeris i vidis da je potrosnja u pm.
Sve ima svoje
Ako ga vozis u lokalu i ne cepas nesto mnogo,ovakvo stelovanje i ima neku funkciju,ali ako bi ga vozio na auto-putu ili negde gde je potrebna veca brzina,moze se desiti da ne mozes da preteknes nekog u nekim opasnijim situacijama,i onda si u problemu.Da se razumemo,skroz je tacno da ako je smesa siromasnija ili je ima manje,auto bolje ubrzava,ali se onda desava da nema dovoljno plina za brzine preko 100 km/h,i ti mu onda lepo drzis gas maltene do patosa da bi nekako isao 100-120 km/h,onda uzmes,izmeris i vidis da je potrosnja u pm.
Sve ima svoje
- mikiglogonj
potpuno si u pravu.
obzirom da sam platio dva puta po 3000 din na fama radaru, sada vozim tacno do maksimalno dozvoljene brzine.
voznja je gradska 5 km +45 km medjugradske dnevno, pa videcemo.
manje-vise, sada su takva vremena da je bitno i ustedeti, tako da, za sada ovo popuno prevazilazi sva moja ocekivanja u pogledu kvaliteta vozila marke lada i tacno je da ona nudi mnogo vise od onog sto se u nju ulozi i sto se od nje ocekuje.
obzirom da sam platio dva puta po 3000 din na fama radaru, sada vozim tacno do maksimalno dozvoljene brzine.
voznja je gradska 5 km +45 km medjugradske dnevno, pa videcemo.
manje-vise, sada su takva vremena da je bitno i ustedeti, tako da, za sada ovo popuno prevazilazi sva moja ocekivanja u pogledu kvaliteta vozila marke lada i tacno je da ona nudi mnogo vise od onog sto se u nju ulozi i sto se od nje ocekuje.
mercedes?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- mikiglogonj
choksi, bice za vikend.
na benzin ide malo bolje nego pre.
ima mesac na karburatoru, iznad oba grla.
procena je da pri normalnoj voznji trosi oko 7 litara, ali bice dokazano tek sledeci vikend.
da vracam na staro mi ne pada na pamet, pa makar ventile skupljao lopatom.
na benzin ide malo bolje nego pre.
ima mesac na karburatoru, iznad oba grla.
procena je da pri normalnoj voznji trosi oko 7 litara, ali bice dokazano tek sledeci vikend.
da vracam na staro mi ne pada na pamet, pa makar ventile skupljao lopatom.
mercedes?
- mikiglogonj
ime mi je miroslav, iz sela glogonj kod panceva, vojvodina, srbija.
imam ladu rivu 2107, 1300 ccm , marke zastava, plave boje, kao ova na slici 1990 god.
prva farba, 80000 km.
cale hteo da je da u reciklazu za novog punta, ja sam mu obecao 1000 evra, od tog obecanja je prosla godina dana.
imam tng od 2005, a poceo sam da eksperimentisem od prosle godine i ovo je vrhunac u mom shvatanju principa rada na tng - lpg.
postizao sam priblizne performanse, ali sa vecom potrosnjom tng-a.
ali ovu ujednacenost rada motora i vozne karakteristike nisam do sada ni dotakao.
i to ushicenje je i razlog prijavljivanja na ovaj forum, da to podelim sa svima Vama. sutra cu da slikam i snimam, ako ne zaveje.
imam ladu rivu 2107, 1300 ccm , marke zastava, plave boje, kao ova na slici 1990 god.
prva farba, 80000 km.
cale hteo da je da u reciklazu za novog punta, ja sam mu obecao 1000 evra, od tog obecanja je prosla godina dana.
imam tng od 2005, a poceo sam da eksperimentisem od prosle godine i ovo je vrhunac u mom shvatanju principa rada na tng - lpg.
postizao sam priblizne performanse, ali sa vecom potrosnjom tng-a.
ali ovu ujednacenost rada motora i vozne karakteristike nisam do sada ni dotakao.
i to ushicenje je i razlog prijavljivanja na ovaj forum, da to podelim sa svima Vama. sutra cu da slikam i snimam, ako ne zaveje.
- mikiglogonj
- mikiglogonj
Jedom mi je jedan kvazi majstor to uradio sa usisom, a hteo sam da mi našteluje potrošnju... kao on će to bolje od mene...A baš sam tog jutra krenuo za Niš. I kad u Sićevačkoj klisuri ja pretičem kamion i nasred preticanja (već sam udario u 110 na sat) auto ni da MRDNE brže, a u susret ide drugi auto. Pa ja lepo stanem na prvi parking i opsujem majku onom što mi ovako NAŠTELOVO auto i skinem to govno što mi zalepio na usis. Zatim naštelujem plin onako kako bog zapoveda i krenem dalje ( posle sam je testirao, ide 140 ko od šale). Inače vozim 2107- motor 1.5
To što si ti uradio može donekle da posluži u gradskoj vožnji, ali za otvoren put ne bih preporučio.
To što si ti uradio može donekle da posluži u gradskoj vožnji, ali za otvoren put ne bih preporučio.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Miroslave,slazem se u potpunosti sa Kostom,moze tako,ali....elem evo ja cu ti reci situaciju sa mojom starom lajkom,stelovali su gas,i kao ''radi'' i ide odlicno.../da napomenem da sam zimi gas ugradio/,a evo zasto... kad sam u toku voznje ugasio grejanje,auto se gasi i sva creva i\od gasa su hladna!! zapusili su mi filter vazduha i sa klapnom i sa pampurom! i naravno preko 100 ni makac,jedino ako ne nizbrdica
pa ga dogura malo preko... napravio sam im lom u servisu,i nisam izasao dok mi nisu uradili kako treba.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..