LOPOVI
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- mikiglogonj
LOPOVI
NIJE MI JASNO KAKO NA JEDNOJ PUMPI SIPAM 44 LITARA PLINA U PRAZNU BOCU, A NA DRUGOJ 36 LITARA, A PREDJEM ISTU KILOMETRAZU.
I ONDA ISPADA DA MI AUTO TROSI OD 9 DO 14 LITARA PLINA NA 100 KM.
ISTI PROBLEM OVE GODINE IMAJU I MOJI PRIJATELJI, KOJI VOZAJU FIATE, RENOE, STOJADINE I DR.
ISPADA DA NIKAKO NE MOZEMO DA UTVRDIMO KOJA KOLICINA PLINA JE SIPANA I DA SMO PREPUSTENI TAKOZVANOJ PLINSKOJ MAFIJI.
RAZUMEM DA JE HLADNO VREME I DA AUTOMOBILI VISE TROSE, ALI DEFINITIVNO POSTOJI TZV ZNM, TJ ZAKIDANJE NA MERI.
STA CINITI?
I ONDA ISPADA DA MI AUTO TROSI OD 9 DO 14 LITARA PLINA NA 100 KM.
ISTI PROBLEM OVE GODINE IMAJU I MOJI PRIJATELJI, KOJI VOZAJU FIATE, RENOE, STOJADINE I DR.
ISPADA DA NIKAKO NE MOZEMO DA UTVRDIMO KOJA KOLICINA PLINA JE SIPANA I DA SMO PREPUSTENI TAKOZVANOJ PLINSKOJ MAFIJI.
RAZUMEM DA JE HLADNO VREME I DA AUTOMOBILI VISE TROSE, ALI DEFINITIVNO POSTOJI TZV ZNM, TJ ZAKIDANJE NA MERI.
STA CINITI?
mercedes?
ja imam istu takvu ladu, samo plavu
- mikiglogonj
To ne bi trebalo da zavisi od pritiska gasa na pumpi - jer bez obzira na sve, multiventil se otvara kad se boca napuni na 80% zapremine. Prije mislim da razlicita kolicina gasa zavisi od bazdarenja pumpe, znaci - neko tu nekog zednog preko vode prevodi... A, ako se ista kilometraza ipak prelazi, mogao bi biti razlog kvalitet gasa, dobro kazu Srki i Shone. Valja puniti tamo gdje manje uzimaju.
Pazi multiventil bi trebalo da zatvori kad je boca napunjena na 80% zapremine, pod uslovom da pritisak pumpe moze da napuni bocu do 80%, e sad ako je pritisak na pumpi slab, mozda se pritisak izjednaci i pre tih 80% pa jednostavno pumpa ne moze vise da natankuje... mada mi je to malo cudno tesko da moze da se desi da je pritisak gasa na pumpi tako slab 
A da kradu - kradu - na to smo vec svi navikli
A da kradu - kradu - na to smo vec svi navikli
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ovako ... tacno je i ovo gore navedeno ali ima josh jedna zanimljivost , boca za auto se puni tercnim gasom shto bi dalje znacillo sht vishe tecnog gasa dobijesh veci je pritisak u boci , a sa druge strane kad dobijesh manje manji je pritisak - odnosno hocu da kazem ako je boca zapremine NPR. 40 litara kad se natoci puna imash 40 litara gasa od toga je samo 1/3 u tecnom stanju i to ide kroz cevi - isparivac - motor .
Ili ako je ventil na pumpi bazdaren drugacije dobijash 2/3 tecnog gasa ali dosta veci pritisak !!!!!
Uvek na raspolaganju imate 40 litara za voznju bilo da je sa velikim ili malim pritiskom !!!
Ili ako je ventil na pumpi bazdaren drugacije dobijash 2/3 tecnog gasa ali dosta veci pritisak !!!!!
Uvek na raspolaganju imate 40 litara za voznju bilo da je sa velikim ili malim pritiskom !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- mikiglogonj
zakljucak, posle niza provera.
u rezervoar treba sipati od trecine, do polovine.
cesce cete sipati, ali za tih 1000 din cete preci bar 15 procenata vise kilometara.
sa dva puta po 1000 din predje se bar 60 km vise nego sa jednim sipanjem od 2000 din.
dokazano
u rezervoar treba sipati od trecine, do polovine.
cesce cete sipati, ali za tih 1000 din cete preci bar 15 procenata vise kilometara.
sa dva puta po 1000 din predje se bar 60 km vise nego sa jednim sipanjem od 2000 din.
dokazano
mercedes?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
ne kazem. samo ima i bolja fora. isto mi se desilo pre 7-8 godina sa karavankom. sipao mi covek ladno 54 litra benzina u rezervoar od 47. pitao sam ga:
- sta cemo sad? da zovemo inspekciju ili a se pravis da me nikad nisi video?
- nikad te nisam video.
i naravno seo sam u auto i otisao. jbg, 47 litara je bilo gratis
- sta cemo sad? da zovemo inspekciju ili a se pravis da me nikad nisi video?
- nikad te nisam video.
i naravno seo sam u auto i otisao. jbg, 47 litara je bilo gratis
j***** auto bez kardana
Cuvajte se ove pumpe,pogotovo, zbog TNG.Moj kolega je pre nekih mesec dana ostao bez gasa u povratku iz firme prema kuci i sipao 28 litara na Zmaju.Auto mu je ponovo ostao bez gasa iza Plavog mosta pa vi vidite kakvi su to prevaranti.Presao je celih 15-20 kom.djape1977 wrote:danas na pumpi JP "zmaj" na autoputu beograd zagreb, lik ispred mene tocio LPG i u bocu od 36l mu sipase 42! naravno, napravio frku, zvao trzisnu inspekciju itd...