IZOLACIJA

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Kobac SPO

IZOLACIJA

Post by Kobac SPO »

Danas sam rasturajuci Samaru otkrio, ono sto verovatno svi znaju da ispod itisona u kabini ima nekakva izolacija - lici mi na staklenu vunu.

Koliko to znaci za auto, pogotovu za buku, vido sam kada sam Samaru bez kompletnog enterijera (apsolutno sve sam izvadio pa vratio samo vozacko sediste) odvezao kod limara/farbara. Dakle tih 2km, kao da sam vozio tenk. Imao sam utisak da se vozim na krovu nekog voza, koliko je sve skripalo. Tom utisku su doprineli i tabla lima, korube, farbe, zastite, kitovi, smirgle i ko zna sta sve ne po kabini... :)

Kada sve bude zavrseno u narednom periodu, ne bi bilo lose da se stavi jos neka izolacija (pogotovu zbog buke, a mozda i temperature)? Koja? Jel neko stavljao nesto, i kako se to zove?

Pera

Post by Pera »

Nije to staklena vuna,nego sundjer,koji je sa gornje strane oblozen slojem gume,ima da se nadje AZMAFON,mislim da se tako zove,upravo namenjen za zvucnu izolaciju,mislim da fabrika (AZMA) ima sajt.To kupujem na prolece,pa cu videti,ako je tacno pola od onog sto kazu na sajtu,bice odlicno 8) Dobro bi bilo da se ceo pod zastiti i iznutra sa plastobitom,u sto vise slojeva,onda postavis izolaciju,i jos zastitis patos spolja i milina :) Samari bi stvarno trebala malo bolja izolacija poda,kod mene se motor skoro i ne cuje kad ne ubrzava,ali od poda dolazi bas dosta buke :? Izolacija bi bilo dobro da se postavi i na pozarni zid spolja,mada je to poprilicno nezgodno :?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Dacha

Post by Dacha »

Tu staklenu vunu/sundjer koji pominjete sam morao da izbacim zbog stalnog vlazenja usled, u manjim kolicinama doduse, ali stalnog propustanja ventila grejanja. Ne znam kakav je taj Azmafon, ali ja sam kompletan pod iznutra oblozio izolacionim materijalom koji se koristi u gradjevini. U pitanju je materijal crne boje, namotan u rolnu a sa jedne strane je na njega nalepljena obicna providna PVC folija. Taj materijal izgeda kao stegnut kobitplast. E sad, iseces oblik koji ti treba, uzmes pistolj za vreli vazduh ili bilo sta slicno, razgrejes taj materijal malo i nalepis na pod i pritisnes da nalegne. Folija dodje sa gornje strane i nema sanse da vlaga dospe do poda a sto se tice zvucne izolacije, OK je, nisam primetio vecu buku od kako sam to uradio.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Pre neki dan sam kupovao Azmafon, pa rek'o da malo podignem temu iz mrtvih...

Table su 1090*920 i cena im je 300din (2cm debljine) i 185din(1cm). Kupovao sam ih u termodomu u Veterniku.

Oblozio sam ceo patos na samari ( tacnije od soferke pa sve do zadnjeg sedista sa 2cm a ispod zadnje klupe i gepek sa 1cm). Otislo je skoro 4 table od 2cm i 2 tale od 1cm. Mogu vam reci da se lako radi sa njom i cini mi se da ce biti skroz OK.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

savke

Post by savke »

Evo kako to izgleda:

Azmafon:
Image
Izolacija kabine desno:
Image
Izolacija kabine levo:
Image

To je u pitanju azmafon od 2cm. Sa njim je oblozena sve do gepeka...

Naravno tek kada je konacno sklopim i pocnem da je vozim znacu da li vredi.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Ljudi pozz. Da ne otvaram novu temu, ako vec postoji neka neko usmeri. Pred zimu sam sredjivao patos, jer mi voda nadojila tepih u pi..u ma..... postojale dve rupice, to sam zavario i lepo ceo patos i ispod i iznutra premazao izolacijom. Staklenu vunu sam zamenio ma divota. Danas lepo vreme, pa reko da pregledam patos iznutra, skinem lajsne podignem tepih a patos vlazan, staklena vuna se nadojila I TO samo na mestu ispod vozacevih nogu, sve ostalo suvo ko barut. DA LI JE neko ima slican problem i kako ga je resio. Ako negde ne ulazi voda, onda je zbog staklene vune, koja po mom misljenju, stvara kondezaciju, ja premazujem vec treci put patos za 5 god. i stvarno mi ide na zivce. U svakom slucaju sutra idem kod majstora, koji mi je pre toga rekao da se voda slivala zbog zapusenog slivnika pored osiguracke table. Valjda cu resiti ovaj problem.

djape1977

Post by djape1977 »

nema tu nikakve kondenzacije. ili je negde rupa kroz koju ulazi voda ili je jednostavno mokar tepih i izolacija od mokrih cipela, snega itd...
j***** auto bez kardana

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Taj patos je bolna tacka kod samare

savke

Post by savke »

Cest slucaj je taj zapusen otvor za slivanje vode poret tabel + lose zaptivena tabla osiguraca, odnosno dihtung ispod nje.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Jedino nisam siguran da ne propusta vodu ispod osuguracke table, sto si napomenuo (savke), ali ona nikad nije skidana, no dihtung je mozda propao. To cu da proverim jer se tecnost, ne znam koja, nalazi samo ispod vozacevih nogu.
A ovo za mokre cipele nema veze jer ima iznad ona guma za noge i voda nema na drugom mestu osim ispod vozacevih nogu.
U svakom slucaju hvala, svaki komentar mi znaci jer imamo ista vozila a samim tim i slicne probleme. Pozz

Pera

Post by Pera »

Cest slucaj je da kad majstori provlace naknadno neke zice do akumulatora i slicno,kroz onaj gumeni zaptivac na pozarnom zidu gde ide snop kablova,isti ne vrate dobro ili ga raseku,pa tu ulazi voda,ako je tako vrati ga na mesto i uzmi zivu gumu,ili neku drugu diht masu i zapusi to valjano.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Daj BOZE da je tu, jer negde prolazi, i problem ne mogu da resim, bio sam danas kod majstora i covek se cudi odakle voda kad je sve sredjeno:-) :evil:

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Meni se deshavalo to kad perem auto da se patos kod vozacevih i suvozazcevih nogu naduva (napravi se mehur) ali sam to reshio tako shto sam otvrio one rupice na dnu istih da voda izlazi tako da mozda voda kruzi tuda ali me ne zanima josh uvek mi je pod zdrav !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Tek sam danas ustanovio, da mi voda u kabinski prostor ulazi ispod osiguracke table.
Trazio sam taj dihtung da kupim posebno, medjutim on se prodaje u kompletu sa osigurackom tablom a cena je za tu plastiku nenormalna. Posto nema da se kupi novi dihtung, resio sam da zadihtujem silikonom. E sad da li da vadim osiguracku tablu, posto je nikad nisam skidao pa ne znam da li ima neke zaje...cije ili da je ne skidam vec samo pored donje ivice da stavim silikon. Ko je imao slican problem moze da mi preporuci i neko drugo sredstvo. Pozz

samara1500

Post by samara1500 »

Dobra je i živa guma, malo razdvojiš, naguraš i vratiš, višak poravnaš prstom i gotovo. Lakše je tako kod teže dostupnih mesta, nego sa silikonom. Vidi tačno gde curi, pa tu naguraj najviše...
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply