Zamena seta kvacila na 2108
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Znam mehanicara Sasu u Rakovici koji dobro radi i povoljan je sa cenama. Kod njega sam odrzavao Samaru dok sam ziveo u tom kraju. Prosle godine kad sam menjao set kvacila on je za zamenu uzimao 2000din. Ne verujem da je puno skuplji i sada. Ako nekome treba njegov telefon mogu mu poslati na PM.Pera wrote:Te za 2-2500 ce tesko naci.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
-
samara1500
Ako ne znaš šta treba potrefiti, bolje se ne upuštaj u taj posao, jer (kao što si i sam rekao) veliki je seks i nikako nije za mehaničare bez (koliko-toliko) ikustva i predznanja, može mnogo toga da krene naopako a onda ne možeš ni napred ni nazad...Coa123 wrote:Znaci veliki seks sam promeniti...
A sta treba potrefiti?
Jel ima negde na internetu par slicica kako to sve izgleda, cisto da znam sta me ceka?
Ne mogu da nadjem ni jednu korisnu sliku...
Znaci moram skinuti tocak, skloniti amortizer, i onda?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Danas sam zamenio ceo set s tim sto sam morao nositi zamajac na obradu i ide kao zmaj. Ni kum ni ja to nismo pre radili ali smo uboli iz prve (istina da smo pola sata centrirali lamelu pre nego sto smo stegli sarafe na korpi ali... menjac naisao od prve). Ne trese kad krecem, vuce... ma milina.
Nego... pusta mi vazduh na servo... zamenio crevo, pusta i dalje... Kako zameniti membranu u servu? Kad ugasim auto polako pusta nekih 10tak sekundi pa ucuti...
Nego... pusta mi vazduh na servo... zamenio crevo, pusta i dalje... Kako zameniti membranu u servu? Kad ugasim auto polako pusta nekih 10tak sekundi pa ucuti...
-
samara1500
Ok,kratko potanje...tj dva
Danas pri tehnickom pregledu a povodom registracije,lik mi pronadje da mi kvacilo proklizava,tj da slabije vuce,pored toga da su se manzetne pojelele na homokinetickim ,kao i da je prednji levi zglob zreo za reparaciju...Uglavnom,kako se manifestuje doticni kvar,tj dal proklizava,kada hocu da zaustavim,pa nece da stane,ili kad krecem,pa kad dam gas a onda kao da guta knedlu,tj krece sa zadocnjenjem.
Malo je i skocila potrosnja plina
Uglavnom
koliko je cena lamele(kvalitetne)
zatom zgloba
i manzetni?
Danas pri tehnickom pregledu a povodom registracije,lik mi pronadje da mi kvacilo proklizava,tj da slabije vuce,pored toga da su se manzetne pojelele na homokinetickim ,kao i da je prednji levi zglob zreo za reparaciju...Uglavnom,kako se manifestuje doticni kvar,tj dal proklizava,kada hocu da zaustavim,pa nece da stane,ili kad krecem,pa kad dam gas a onda kao da guta knedlu,tj krece sa zadocnjenjem.
Malo je i skocila potrosnja plina
Uglavnom
koliko je cena lamele(kvalitetne)
zatom zgloba
i manzetni?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
Uzmi Mapco nemacki zglob,prodaju ga u Euro autu,mislim da je kostao oko 2800 kada sam ga uzeo zimus,ima mast i selne i garanciju 6 meseci.Mada sam na caletovoj montirao Master sport i mislim da je sasvim ok,naravno i jeftiniji je.Zglob od Lade i golfa nije isti,razlikuju se nutovi.
Ja sam Valeo lamelu platio 1800 din.
Kvacilo ako je otislo se manifestuje kao brujanje motora,koji ne moze adekvatno da prenese snagu na tockove.Treba probati sa stelovanjem,ako i to ne pomogne,resenje je samo zamena.
Ja sam Valeo lamelu platio 1800 din.
Kvacilo ako je otislo se manifestuje kao brujanje motora,koji ne moze adekvatno da prenese snagu na tockove.Treba probati sa stelovanjem,ako i to ne pomogne,resenje je samo zamena.
Hm,sad vidim sta sam napisao a jos uz to je puno pravopisnih gresaka..a i zapetljao sam ko Maksim..uglavnom lik mi je rekao da mi proklizava kvacilo,tj da nece da vuce,sad fora je u tome sto je ono malo vise postavljeno,tj hvata/pusta blize vrhu,mozda je on ocekivao da pri patosu odvaja,ali ne znam, ja sam od kako naucih da je vozim, menjam brzine sa takvim kvacilom(doduse spustio sam ga i ja malo,inace sam kolenom cesao bradu
).Sad dalje manifestacije su takve,da saltanje brzina ide dobro,ne cuje se krcanje sve je ok,kad stisnem kvacilo do kraja,sve je ok,zaustavlja i i ne vuce dalje,zatim prilikom prebacivanja u brzi stepen prenosa,npr iz prve u drugu oce malo da saceka ,ali kontam da je to do opruge gasa iz motornog prostora,koju ,rodjaci, nigde da nadjem,a Cacak(ma sta Ca,u Bg sam prevrnuo pola radnji,doduse nisam bio na Bubanj potooku) nije bas bas mali..pa se pojavljuje knedla,jer ta opruga nije original pa se sporije vraca u prvobitni polozaj..
Ne znam da l u Ca ima Euro auto,a ima AP sport,a tamo su cini mi se koliko sam video zastupljeni Ruenovi modeli..
hvala tovarisi na savetima...
Ne znam da l u Ca ima Euro auto,a ima AP sport,a tamo su cini mi se koliko sam video zastupljeni Ruenovi modeli..
hvala tovarisi na savetima...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
Re: Zamena seta kvacila na 2108
Da ne otvaram novu temu,ponovo jedan problem
Pre neki dan sam ponovo skidao menjac i rastavljao ga,jer je ulje curelo na sve strane,zamenjen semering na spoljnickoj osovini,na biracu i na poluosovinama,kao i unutrasnji semering radilice i dihtung kartera,sad konacno ne curi nigde.Malo sam ga vozikao,lepo radi,ali mi se sinoc desi jedna cudna stvar:
Kada pustim kvacilo,i u mestu i u voznji,cuje se neko cvrcanje u predelu korpe i lamele.Kada rukom povucem polugu kvacila ka sebi (kao da papucicu kvacila povucem ka sebi) cvrcanje prestaje.Probao sam da stelujem kvacilo u raznim polozajima,ali opet isto.Dovoljno je da povucem polugu za pola centimetra i zvuk prestaje.Napominjem normalno salta,nema nekih cudnih zvukova,ali ovo cvrcanje me ubi u pojam
Da li neko zna sta moze biti?
Napominjem kvacilo kompletno zamenjeno pre par hiljada km.
Pre neki dan sam ponovo skidao menjac i rastavljao ga,jer je ulje curelo na sve strane,zamenjen semering na spoljnickoj osovini,na biracu i na poluosovinama,kao i unutrasnji semering radilice i dihtung kartera,sad konacno ne curi nigde.Malo sam ga vozikao,lepo radi,ali mi se sinoc desi jedna cudna stvar:
Kada pustim kvacilo,i u mestu i u voznji,cuje se neko cvrcanje u predelu korpe i lamele.Kada rukom povucem polugu kvacila ka sebi (kao da papucicu kvacila povucem ka sebi) cvrcanje prestaje.Probao sam da stelujem kvacilo u raznim polozajima,ali opet isto.Dovoljno je da povucem polugu za pola centimetra i zvuk prestaje.Napominjem normalno salta,nema nekih cudnih zvukova,ali ovo cvrcanje me ubi u pojam
Da li neko zna sta moze biti?
Napominjem kvacilo kompletno zamenjeno pre par hiljada km.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Re: Zamena seta kvacila na 2108
Probaj da otpustis sajlu kvacila,verovatno se cuje druk lezaj!