Plin za moju samaru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Coa123

Plin za moju samaru

Post by Coa123 »

Gde u Bg najpovoljnije ugraditi plin i koji? Koja je cena bez atesta i koliko kosta taj famozni atest?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Imas kod galenike euro gas mislim da se zove,tu je i pumpa. rade ok,znam mnogo taxista da su bas tu ugradili. lovato uredjaj ugradjuju,mislim da je oko 200e. to ti je najblize,taman usput svratis. a sto se atesta tice mislim da je oko 6500 dinara. mislim da sam ti pomogao,mozda neko zna jos neko mesto,i nesto vise. pozdrav
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Coa123

Post by Coa123 »

O.k., svraticu bas da vidim.
A sta kazes na polovni? Mada i ne vidim nesto oglase kompletnih sistema.

Kazu neki u Banovcima radi, orginal lovato (kao nije turska kopija) 230 e. i godinu dana garancija.

Aksentije

Post by Aksentije »

Ja ugradio kod Rasica bilo 250e pre pune dve godine + 30e doplata za bocu umesto rezervnog tocka. Atest je bio oko 5000 + vanredni tehnicki(menja se kilaza vozila posto se ugradi gas). Tada to nije bila najjeftinija opcija ali evo Bogu hvala 2 godine kasnije i 30 000 sve sljaka savrseno, samo imas obaveznu zamenu filtera na svakih 10 000 (oko 600 dinara). Cini mi se da clanovi imaju i popust kod njih.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ja sam ugradio i prešao 60000km (isto acr) i mislim da se isplati proveren majstor iako je u startu skuplji, polovni se ne isplati jer ti je atest kraći za onoliko koliko je star uređaj.

altinjanin

Post by altinjanin »

nemoj polovni,kad vec uzimas uzmi da valja nov,imas i garanciju,a sto kaze Aksentije obavezno,ali pod''OBAVEZNO' na svakin 10000 menjaj filter za plin,posto je plin kao i benzin katastrofa!! jednom prilikom kad sam ja menjao na staroj lajki taj filter je bio ugljenisan,znaci crna boja je bila''bela''nasta je licio..i naravno struja ti mora biti u savrsenom stanju.

Aksentije

Post by Aksentije »

mozda i bitnije da je sistem za hladjenje u redu, jer plin koristi zagrejanu tecnost iz sistema da hladjenje da bi podigao temperaturu gasa.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Naravno, bez dobro zagrejanog isparivaca ne ocekuj potrosnju ispod 10l.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

buzald

Post by buzald »

gde se nalazi taj filter za plin? jel na onoj velikoj okrugloj budzi odakle idu creva u karburator?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

SRKISRLE

Post by SRKISRLE »

Ne, nego iz njega ide cev u tu veliku okruglu budžu.

Pera

Post by Pera »

I kad ti ugradjuju,obavezno zahtevaj da isparivac stoji izmedju glavnog kocionog i levog kosa,drugacije ne valja.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ajde da ne otvaram novu temu.
zbog konstantnog poskupljenja benzina, ne mogu vise da podnesem te troskove i moram da ugradjujem TNG. pa bi hteo da pitam, koje sistem ugraditi (mislim na marku)? koji se najbolje pokazao, vasa iskustva? Lovato, Landirenzo, BRC...???
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

altinjanin

Post by altinjanin »

na staroj lajki sam imao Landi,i bio sam zadovoljan..e sad,raspitaj se za cene,mislim da je brc vodeci,samim tim i najskuplji. mnogo mojih prijatelja ima i lovato,i zadovoljni su. ustvari to su tri poznate marke,i mislim da neces pogresiti bilo koji uredjaj da stavis,samo naravno da to urade kako treba u servisu.

Coa123

Post by Coa123 »

Jos jedno pitanje. Kako proveriti da li se radi o orginal lovato uredjaju ili je neka kopija?

"Bojler" u gepek ili boca umesto rez. tocka? Ajd sad :D

Pera

Post by Pera »

Novi Lovato isparivaci su postali veliki problem,konkretno komsija iz subotice koji radi u auto-gas servisu mi je to i rekao.Elem kupim ja u Union-Karicu nov Lovato isparivac,oni su i jedni od uvoznika za srbiju,a komsija mi kaze da ga otvorimo pre ugradnje i vidimo kakva mu je vakum membrana,jer mi rece da se desavalo da ljudi ne uspeju da ga doteraju do kuce i vec ode.
Otvorismo mi i bilo je tako,vakum membrana odma u smece,i onu za vodu smo takodje zamenili,kaze izdrzi jedno godinu dana i onda i ona ode.Preporucio mi je neke bugarske membrane koje oni imaju i za koje kaze da ce sigurno raditi par godina,tako sam i uradio i isparivac sljaka.
Prepoznaje se po orig.kutiji i ima zig.

Za bocu-samo ona umesto rez.tocka,malo skuplja,ali je bolje.

Post Reply