Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Nevezano za postove iznad,samo da kazem da sam konacno uspeo da postavim ventilator hladnjaka sa drugog auta
Donator je bio Hyundai Pony,to je onaj noviji tip ventilatora,sa zaobljenim elisama,malo siri od fabrickog u precniku,ali tacno naleze na hladnjak,malo sam samo prepravljao nosace i legao je samo tako,rezultat,ja ga iz kabine kada je ugasen motor jedva,ali jedva,cujem,kada se motor upali potpuno je besuman,takodje se ne osete nikakve vibracije kao kod originalnog samarinog,a duplo krace radi,jer je veceg protoka,a dobro ce doci po onim paklenim vrucinama,jer mi se ispred hladnjaka motora nalazi i kondenzator klime,pa vazduh dosta teze cirkulise do hladnjaka,tako da sve u svemu ja prezadovoljan 
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Ovih dana sam ispitivao trziste kvalitetnih kablova svecica za Samaru u Beogradu. Rezultati su sledeci: Magneti marelli 1600din (EURO 07), LIKA 1450din (LIKA sistem na Zrenj.putu), TESLA 1150din (Autotehnik Rasuo), CHAMPION 1200din (Autodisk).
Sto se tice NGK kablova, imaju ih u MASS company na Karaburmi, ali nemaju komplet vec bi se moglo kupiti na komad prema duzini i cena bi bila oko 4500din.
Ja sam dosada koristio CHAMPION i bili su dobri: sa prvim kompletom sam presao 55000km, a sa drugim 70000km. Sada treba da ih menjam jer jedan probija, a na dva je otpor oko 20kOm (ne bi trebalo da bude veci od 10kOm).
Dvoumim se izmedju LIKE i TESLE, jer sam cuo da su dosta dobri.
Sto se tice NGK kablova, imaju ih u MASS company na Karaburmi, ali nemaju komplet vec bi se moglo kupiti na komad prema duzini i cena bi bila oko 4500din.
Ja sam dosada koristio CHAMPION i bili su dobri: sa prvim kompletom sam presao 55000km, a sa drugim 70000km. Sada treba da ih menjam jer jedan probija, a na dva je otpor oko 20kOm (ne bi trebalo da bude veci od 10kOm).
Dvoumim se izmedju LIKE i TESLE, jer sam cuo da su dosta dobri.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
-
samara1500
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ja ih nikada nisam menjao orginal stoje od dana kad je kupljena plavi silikonski (mislim da susilikonski) kablovi , poshto su malo ispucali zestoko sam ih zamotao izolir trakom !!!samara1500 wrote:..bo mater, ja na staroj Samari imam neke shit kablove (mada su silikonski) i još uvek su ok (a moslim da su prešli preko 50000). I ja sam za Teslu čuo da su ok, a taj champion za 1200 bi lako mogao biti i lažnjak...
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)