Visina svetlosnog snopa fara.
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
morao sam sacekati noc da padne pa da namestam,lepo stao na parkong,preko puta zid i drndaj do ....palcevi mi otpadose od guranja i namestanja. za sam je ok,namestio sam ga sjajno/e sad da li smeta vozacima iz suprotnog smera../
naime,gurao samogledalo ka gore da bi sijalica tacno legla kroz socivo. stavio sam neku gumu u obliku slova S,tako da nadam se da ce drzati....... posle sam napravio krug po ''mracnoj'' Altini,i ok je..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
Re: Visina svetlosnog snopa fara.
vozaci lade nadam se da me necete prekorevati zbog ovoga sto cu vam reci
imao sam saobracajku sa 112 tacnije prevrnuo sam se na krov(super putevi u srbiji i veoma male rupe) auto sam sredio u fulu,nista se ne poznaje kao da je iz fabrike izasla ali su mi farovi pali dole opasno kartno svetlo ako baca 15-ak metara to je super ,a duga mi bacaju negde oko 30-40metara. sta sam pokusao: pokusao sam da podignem preko one hidraulike iz kabine nije se pomerio ne malo,pokusao sam na ona dva sarafa crna na faru moze samo da spusti ali ne i da podigne.sta da radim da kupim nove(nije bas pozeljno ali ako mora onda mora) ili postoji varijanta nekako da se to sredi???
- altinjanin
Prvo:,koje imas farove,ruske ili bosh?ruski ti imaju ono socivo,kao xenon,znaci nije ceo far mutan.tako da kazem. a bosh to nema,slikaj ako mozes bice jasnije. e sad ruski far se ne moze otvorriti posto je staklo zalepljeno,mada neko sa foruma je otvarao,grejao far u rerni itd..dok se boshov far u potpunosto otvara. ako ti imas ruski far,onda otvori onaj poklopac iza da vidis ogledalo,i prstima probaj da ga pomeras,vidi kako reaguje,moguce da je ogledalo spalo sa srafova i zato nece da reaguje,probaj tako da nastelujes.
ruski su farovi. kacim slike cim nadjem usb za telefon
- altinjanin
Onda ne moras kaciti slike,pokusaj onda sto sam ti rekao,skini poklopac...imas gore navedeno.
Posto se meni hidrokorektor kompletno razdrndao (puklo crevce i otisla voda), a razlokalo se i leziste u samom faru pa nije mogla fora sa gumicom od slavine, morao sam da se dovijam na drugi nacin. Inace, ruski far je u pitanju, onaj sto se tesko otvara, pa nisam smeo da eksperimentisem sa rernom.
Odvrnuo sam onaj beli poklopac sa dihtungom ispod koga se nalazi sijalica dugog svetla i pozicije i "potkajlovao" onaj metalni ram koji drzi sociva sirokim drvenim klinom obradjen sekiricom
. Sirokim posto se odupire od plasticna ledja fara, pa da rasporedim pritisak... Sad snop ne mrda nigde, ne landara, a stelovanje visine preko srafova radi...
Nije neka haj-tek metoda, ali je meni zavrsila posao.
Odvrnuo sam onaj beli poklopac sa dihtungom ispod koga se nalazi sijalica dugog svetla i pozicije i "potkajlovao" onaj metalni ram koji drzi sociva sirokim drvenim klinom obradjen sekiricom
Nije neka haj-tek metoda, ali je meni zavrsila posao.
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...
- altinjanin
Eto resenja,domaca radinost

Drzi evo vec 6 meseci 
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...