Regler

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
turbo dvigatelj

Regler

Post by turbo dvigatelj »

Ne znam da li sam toliko glup ili zaista regler na Samari ne može da se skine bez skidanja alternatora.Voleo bih da sam glup jer mi je to mnogo lakše.Ako neko može da mi pomogne u ovoj dilemi bio bih mu veoma,veoma zahvalan! :evil:

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

Ma moze kako ne moze samo odvrnes srafove i skines ga :)
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

turbo dvigatelj

Hvala Dimče ali tako ne može!Problem su četkice koje kače za kućište i nemože da se izvuče komplet.Problem sam rešio ,a za sve one koji budu imali istu muku evo kako se radi:Skine se klema sa akumulatora,skinu se kablovi sa alternatora,skine se buksna sa nosača četkica i regler se izvlači napolje a nosač se gura ("muški" faston) unutra.Četkice iskliznu iz reglera i to je to. ;)

dris

Post by dris »

bas tako,

doduse malo sam se namucio al sam i ja zamenio regler bez skidanja alternatora pre par meseci.

turbo dvigatelj

Ipak sam zamenio ceo regler jer je posle zsmene četkica počeo da zeza.Na leru je punio normalno ali čim počnem da dižem broj obrtaja kazaljka koja pokazuje punjenje padne do crvenog polja.Skinem buksnu sa alternatora i ponovo je vratim -imam punjenje!I tako u krug.Ako neko ima ovakve simptome na alternatoru,lek je- nov regler. :)

Post Reply