Plin za moju samaru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Coa123

Post by Coa123 »

samara1500

Post by samara1500 »

Pa naravno, ja sam lepo rekao svojima da sad kad sam i ja počeo da vozim na plin sigurno će isti da poskupi pre ili kasnije, i to kao nikad do sada...
:D
Prvo su skunuli atest sa 10 na 5 god. par nedelja pre nego sam ja atestirao, a sada ovo... Ali ako, još je tu i stara Samara koja nema plin, pa ću malo i nju da aktiviram sada.
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Coa123

Post by Coa123 »

Danas svratio u euro gas... nadrkani dečkić zavirio ispod haube i kaže 26000 din.

Jel ima negde jeftinije?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ja se malo raspitivao. ima od 140-200 eura. e sad, u zavisnosti od cene, gledao sam da ne bude ni mnogo skup a ni jeftin, pa sam izabrao neku sredinu.

Voltran ili Fema?

Voltran je 150 eura, a Fema 10 eura skuplji. cuo sam od par ljudi da imaju Voltran i da nisu,a ni i nemaju nikakvih problema sa tim uredjajem, cak su mi par njih rekli da im se pokazao bolje nego Lovato.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Pera

Post by Pera »

I jedno i drugo su za smece i nista vise od toga :!:

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

I ja bih se slozio sa Perom(za smece).Na nasem trzistu za male pare je najbolji BRC.Njega najbolje ugradjuju u Vinograckoj "Pane auto gas",inace kosta oko 230-250evra...Imas na Altini Evro Gas Kolev(ugradjuju lovato i landi)Bugari su vlasnici tako da mozes malo da se cenkas za cenu :D :D :D

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

pa ja pare za luksuz nemam, znam ja da je BRC najbolji, ali... inace, ja sam u Zajecaru, tako da mi se do BG-a zbog toga ne isplati da dolazim. da ugradim BRC, i put do BG-a, atest, izacice mi na 400 eura.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Pera

Post by Pera »

Izaci ce te posle nerviranje i ostale stvari jos vise,sta fali Lovatu,nadji samo originalni i nema problema.

Coa123

Post by Coa123 »

Ja ugradio lovato (280 sa toroidnom bocom, minus 20e jer je preko poznanika). Morao sam malo da odvrnem plin jer je slabo vukla (sada ima ubrzanje skoro kao na benzin, mozda cu jos malo odvrnuti) a koliko ce trositi posle odvrtanja... videcemo.

:xixi

Jel ujutro palite na plin ili na benzin?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

moj ti je savet da palis na benzin,cim se malo zagreje prebacis na plin,i to je yo. ja sam tako radio na staroj lajki. sve koje znam tako rade,naravnoi imam i jednog ''pametnog'' kolegu koji je palio i vozio na plin non stop,znaci nije 5litara benzina hteo da sipa i da malo vozi da produvai da prodje kroz creva,sta je epilog price posle 2 godine otisla su mu sva creva/sve popucalo/,crkla pumpa za benzin,karburator sasusen i u autu,i naravno ostao je bez gasa pa kao sad da sipam kad corak....znaci ,uvek pali na benzin,prvo paljenje,a u toku dana cepaj na gas nije frka,i obavezno UVEK imaj bar 10l goriva u rezervoaru/benzin/ za ne daj boze........
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Aksentije

Post by Aksentije »

BokeYGTi wrote:pa ja pare za luksuz nemam, znam ja da je BRC najbolji, ali... inace, ja sam u Zajecaru, tako da mi se do BG-a zbog toga ne isplati da dolazim. da ugradim BRC, i put do BG-a, atest, izacice mi na 400 eura.
U identicnoj situaciji sam i ja bio pre dve i kusur godine, gledao po netu, trazio savete, iskustva drugih ljudi koji vec imaju tng itd itd
Jedini savet koji sam resio da poslusam je da tng treba da se ugradjuje u kola JEDANPUT i da ta instalacija mora da nadzivi auto. Mislim da me kapiras sta ocu da kazem.
Ako ti je puno sa finansijske strane sacekaj mesec-dva sakupi pare za jedan dobar lovato. Za nase karburatorke ta investicija se isplati posle 4-5000 km i posle je sve cista usteda (masna)

Aksentije

Post by Aksentije »

A sto se tice paljenja, zimi i kad je hladnije, ostavljam ga uvece na benzinu.
Prolece i leto ko ce da se smara sa stalnim prebacivanjem sa plina na gas (videces i sam :) ) A kad idem da sipam gas tih 3-4 km predjem na benzinu.

Imam kolegu koji vozi juga i cele zime ostavlja ga uvece na plin, pali ujutro na plin, cak i zimus kad je bio onaj opaki minus, i nista.
Naravno ne znaci da tako treba, mada kazem da nisu ti plinski uredjaji bas toliko krhki.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Ja moju lajku palim na plin i na minus 20. Nije problem da upali na plin na minus, ali je pozeljno da se pali i jednom mesecno malo produva na benzin, sto ja naravno kad sve ocistim radim dve nedelje, pa onda ga ne uplaim 2god. na benzin, pa opet cistim i tako u krug...

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Uvek lajku palim na bezin (zimi - leti) , cak i kad treba da parkiram prebacim na benz da malo zamastim motor i " operem naslage od plina " ! u Sustini cuvam motor da ne bude suv ! :)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

samara1500

Post by samara1500 »

Aksentije wrote:Za nase karburatorke ta investicija se isplati posle 4-5000 km i posle je sve cista usteda (masna)
Ovo je prilično optimistička računica, ja sam se više puta preračunavao i ako se ide na kvalitetan uređaj i uračunaju svi troškovi, za povraćaj uloga potrebno je minimum, ali minimum 12-13000km, i to pod uslovom da plin ostane na današnjem nivou cene (1/2 benzina) a ići će gore i to dosta, na žalost...
:roll:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply