Moja Samara 1.5
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
Pazi ovako,dva prednja podizaca od 110 (sajle,motore,prekidace i konektore) sam platio 55 e,a u medjuvremenu sam uspeo da nadjem originalni nov levi podizac (ram sa sajlom),nov,bio je 1200 din.
Radi se o tome,da je jednom prilikom u auto disk greskom stigao upravo taj levi podizac za samaru,umesto za 11x.Onda sam ih ja mesec i po cimao da nabave i desni,ali od toga nije bilo nista,pa sam uzeo samo levi,prepravio desni od 11x i sad sve to sljaka lepo,dokle videcemo
Uradi ovako,skinistaklo od mehanickog podizaca i pomeraj ga gore-dole i gledaj sta se desava.
Hoce svakakvog sranja da se nakupe vodjice vremenom,izmedju ostalog i rdje i to onda otezava hod stakla.
Obavezno vodjice naprskaj silikonskim sprejom i trebalo bi da pomogne.
Takodje vrlo moguce je da je sajla pocela da se upetljava,pa onda i zbog toga teze ide,kao sto rekoh,otkaci staklo i pomeraj ga gore dole,ako ide lako,greska je sigurno u podizacu,ako ne vodjice su problem.
Radi se o tome,da je jednom prilikom u auto disk greskom stigao upravo taj levi podizac za samaru,umesto za 11x.Onda sam ih ja mesec i po cimao da nabave i desni,ali od toga nije bilo nista,pa sam uzeo samo levi,prepravio desni od 11x i sad sve to sljaka lepo,dokle videcemo
Uradi ovako,skinistaklo od mehanickog podizaca i pomeraj ga gore-dole i gledaj sta se desava.
Hoce svakakvog sranja da se nakupe vodjice vremenom,izmedju ostalog i rdje i to onda otezava hod stakla.
Obavezno vodjice naprskaj silikonskim sprejom i trebalo bi da pomogne.
Takodje vrlo moguce je da je sajla pocela da se upetljava,pa onda i zbog toga teze ide,kao sto rekoh,otkaci staklo i pomeraj ga gore dole,ako ide lako,greska je sigurno u podizacu,ako ne vodjice su problem.
Ja kad izvadim ona dva kedera sto stoje horizontalno na vratima, sa obe strane stakla, ide lagano, toliko lagano da samo sto samo ne pada, cim vratim na vrata ta dva kedera... savija se ruckica dok spustam ili podizem... i tako je i na levim i na desnim vratima. Sve sam podmazao i ide lagano dok ne vrati te budjave kedere- znaci nije do mehanizma.
Jedino da malo rasirim taj lim na koji seda keder. I da, na levim vratima mi fali "keder" sto ide u vodjicu pa mi se staklo krivi kad podizem, moram ga rukom malo vratiti prema nazad da mogu zatvoriti do kraja. Ma bas me j..u stakla.
Jedino da malo rasirim taj lim na koji seda keder. I da, na levim vratima mi fali "keder" sto ide u vodjicu pa mi se staklo krivi kad podizem, moram ga rukom malo vratiti prema nazad da mogu zatvoriti do kraja. Ma bas me j..u stakla.
-
samara1500
I kod mene na staroj Samari isti problem, idu stakla teško sačuvaj Bože, mehanizam doduše nije rasturan skroz ali je u više navrata čišćen, podmazivan, podešavan, i šta sve ne i na kraju i opet ista priča - čim vratim kedere. A na novoj, zanimljivo, stakla idu (da ne preterujem sad) duplo lakše. Jedina razlika koju sam za sada primetio je da su kod nove ti kederi nekako mekši i lakše se skidaju, dok na staroj to ide malo teže, mada nije baš ni u tome neka velika razlika. Sve u svemu, na kraju nisam uspeo pouzdano da utvrdim u čemu je tačno problem, kada budem na novoj rasturao vrata (ne pitajte sad zašto) malo ću detaljnije pregledati sve pa javljam ako pronađem o čemu se tu radi...

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Evo jedan mali tuning od mene,samoventilirajuci diskovi, i celjusti od 110

Uploaded with ImageShack.us