Moja Samara 1.5

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
Pera

Post by Pera »

Smorili ste s tim :mrgreen:

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

ej ljudi mercedes i tačka nego ubacil ti motor radil sve?
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Pera

Post by Pera »

Pise sve gore :)

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

sorry bilo mi mrsko čitati :oops:
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Pera

Post by Pera »

Da kazem da sam uspeo da namontiram el.podizace na prednjim staklima,bilo je malo muke,ali sljakaju kako treba,konacno :)
Jedino ne znam kolko ce potrajati,jer sad svaki put kad malo duva ili ne duva,ja spustam-dizem :mrgreen:

Coa123

Post by Coa123 »

Polovni (sa kojeg auta) ili oni univerzalni?

Ja razmisljam da stavim ali mi se stakla i ovako jedva spustaju pa se bojim da cu dzabe baciti pare.

Pera

Post by Pera »

Levi sam uspeo da pronadjem originalni Samarin,a desni sam prepravljao od 110,inace i jedan i drugi isto rade,a motori su isti kao kod 110,111,112.
Ako ti stakla tesko idu sa rucnim podizacem,onda nista neces uraditi,sredi prvo to,pa bi onda mogla da radi elektrika ;)

Coa123

Post by Coa123 »

Ne znam vise kako da ga sredim, jako tesko ide. Posle farbanja i sklapanja jos teze nego pre i ne znam vise sta da mu radim, kederi ga bas pritisnu.

Polovni ili novi? Koliko si platio?

Pera

Post by Pera »

Pazi ovako,dva prednja podizaca od 110 (sajle,motore,prekidace i konektore) sam platio 55 e,a u medjuvremenu sam uspeo da nadjem originalni nov levi podizac (ram sa sajlom),nov,bio je 1200 din.
Radi se o tome,da je jednom prilikom u auto disk greskom stigao upravo taj levi podizac za samaru,umesto za 11x.Onda sam ih ja mesec i po cimao da nabave i desni,ali od toga nije bilo nista,pa sam uzeo samo levi,prepravio desni od 11x i sad sve to sljaka lepo,dokle videcemo 8)
Uradi ovako,skinistaklo od mehanickog podizaca i pomeraj ga gore-dole i gledaj sta se desava.
Hoce svakakvog sranja da se nakupe vodjice vremenom,izmedju ostalog i rdje i to onda otezava hod stakla.
Obavezno vodjice naprskaj silikonskim sprejom i trebalo bi da pomogne.
Takodje vrlo moguce je da je sajla pocela da se upetljava,pa onda i zbog toga teze ide,kao sto rekoh,otkaci staklo i pomeraj ga gore dole,ako ide lako,greska je sigurno u podizacu,ako ne vodjice su problem.

Coa123

Post by Coa123 »

Ja kad izvadim ona dva kedera sto stoje horizontalno na vratima, sa obe strane stakla, ide lagano, toliko lagano da samo sto samo ne pada, cim vratim na vrata ta dva kedera... savija se ruckica dok spustam ili podizem... i tako je i na levim i na desnim vratima. Sve sam podmazao i ide lagano dok ne vrati te budjave kedere- znaci nije do mehanizma.

Jedino da malo rasirim taj lim na koji seda keder. I da, na levim vratima mi fali "keder" sto ide u vodjicu pa mi se staklo krivi kad podizem, moram ga rukom malo vratiti prema nazad da mogu zatvoriti do kraja. Ma bas me j..u stakla.

Pera

Post by Pera »

Mislim da je glupo da siris ista,definitivno su ti vodjice problem,probaj da ih malo iskrivis rukom da pronadjes pravu putanju.
Te vodjice ne znam da li imaju nove,ali znam da ih kod Duleta na Banovom brdu ima na kilo,odes lepo kod coveka i uzmes to,namontiras,ako ne valja pare uvek vraca.

samara1500

Post by samara1500 »

I kod mene na staroj Samari isti problem, idu stakla teško sačuvaj Bože, mehanizam doduše nije rasturan skroz ali je u više navrata čišćen, podmazivan, podešavan, i šta sve ne i na kraju i opet ista priča - čim vratim kedere. A na novoj, zanimljivo, stakla idu (da ne preterujem sad) duplo lakše. Jedina razlika koju sam za sada primetio je da su kod nove ti kederi nekako mekši i lakše se skidaju, dok na staroj to ide malo teže, mada nije baš ni u tome neka velika razlika. Sve u svemu, na kraju nisam uspeo pouzdano da utvrdim u čemu je tačno problem, kada budem na novoj rasturao vrata (ne pitajte sad zašto) malo ću detaljnije pregledati sve pa javljam ako pronađem o čemu se tu radi...
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Pera

Post by Pera »

Evo jedan mali tuning od mene,samoventilirajuci diskovi, i celjusti od 110

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Svaka cast! 8)

Jel ima razlike u kocenju? Mislim osetljivost kocnica ili slicno.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

8) koliko je komplikovano da se ovo ubudzi na samaru? previse bi bilo lepo da sve dolazi "sraf na sraf"...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply