problem sa prozorima!

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ilija90
Automobil: Samara

problem sa prozorima!

Post by ilija90 »

Trazio sam po forumu gde ima ovako neki problem i nisam nasao!

E ovako imam problem sa prozorom do vozaca kada se podize pred sam kraj se ukosi i nece dalje,a kada se spusta sve normalno,skinuo sam bio plastiku sa vrata i gledam sve unutra stoji ok neznam u cemu je problem ako je neko imao ovakav problem a resio ga neka mi kaze kako! Unapred hvala!

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

moguce da oni nosaci nisu nastelovani,tj.popuste srafovi,stalno otvori-zatvori. imas 2 nosaca koja drze staklo/staklo je u sredini/,i moguce prilikom zatvaranja pri samom kraju da pobegne,probaj rukom da gurnes staklo do kraja da lepo legne do kraja,zatim uzmi srafciger i ubodi u keder da ne padne staklo,i onda malo otpusti jedan nosac pa vidi da li kaci i krivi se. znam ta stakla su uvek bila problem na lajkama,ali sta je tu je.....
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

altinjanin wrote:moguce prilikom zatvaranja pri samom kraju da pobegne,probaj rukom da gurnes staklo do kraja da lepo legne do kraja
e isto to se desava kod mene, od skoro, na vozacevoj strani. ja i cale smo nesto skidali tapacir na vratima da bi nesto namestili, i od tad se to desava. doduse ne stalno, ali se desava.

a za staklo na suvozacevoj strani i da ne pricam. od kad je kupljena, staklo se ne zatvara do kraja kako treba vec mora da se gurne malo ka spoljnoj strani pri vrhu da staklo udje u leziste (u keder). izvitopereno je staklo fabricki... :roll:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

altinjanin

Post by altinjanin »

ja sam muku mucio na staroj lajki,mada i na ovoj novoj samo sto je jos gore, jer ima na struju!!!!!!mto jedino naci na otpadu polovne nosace i sajlu pa menjati.. ne znam drugo sta ciniti,ja sam menjao sajlu i ceo taj podizac,i to novo sam kupio u radnji i nije moglo da se namesti,pa posle 5 dana akanja smo namestili/ruke su nam bile iskasapljene kao u mesari da radimo/ namestili,ali postupak otvaranja i zatvaranja je bio sledeci,sporo,i to jako sporo otvaranje i jos sporije zatvaranje prozora,jedino tako je radilo,a ako bi probao brze pada i ode sve u....

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

šina vodilica se odvrne i ispane ili se slomi i nju treba izvaditi kao i staklo i to se rmontuje sredi
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

ilija90

Post by ilija90 »

Ma kod mene na suvozacevoj strani radi odlicno a na vozacevoj kad dodje do vrha ukosi se i nece dalje onda rukom moram da ispravim pa da zatvorim sto u voznji nije moguce zato ocu da sredim to!

Znaci mislite da su ona dva U profila sto vode staklo iskrivili ili odpustili?,ja koliko sam gledao to malo se mrdalo ali nevidim srafove de su ima dole a gore nevidim ni jedan ili se nevidi od brave? Samo da napomenem to je lada samara sa 3-je vrata!

A inace kako se nebi to zaj....lo kad je prozor skoro kao soferka ! :shock:

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

buraz i ja smo to sredili na njegovoj samari identični simptomi kao i kod ostalih (troja vrata) i koliko se sjećam bio je problem u vodilicama što ti reče u profil :twisted:
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

mi smo vadili i staklo i znam da smo se napatili ali se ne sjećam komplet postupka

altinjanin

Post by altinjanin »

niko to od majstora nece da radi posto je zezancija........te sine malo odsrafi,pa dotegni,ima dole mislim 2 i gore 2 srafa,gledaj kuda i kako sajla ide preko onih tockica,pa moguce da se i sajla iskrivila i ne moze da namota do kraja. ne znam sta da ti kazem,polako,strpljenje,nadam se daces uspeti.naravno mora neko da to pomogne

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

ma radio sam to više puta kod starog u servisu ali da me ***** ne mogu da se sjetim u čemu je kvaka

zeljko

Post by zeljko »

Isti problem i kod mene i to na suvozacevim vratima. Pa zeka hoce da me ubije jer ne moze da otvori odnosno da zatvori prozor. A i kad vozim nekog prvo moram da kazem kad udju u auto da ne diraju rucicu inace izbacujem napolje. Bio kod majstora i rece da moram da menjam sine po kojima ide staklo.

ilija90

Post by ilija90 »

Problem resen! Problem je bio u tome sto one vodjice prozora dole imaju srafove a gore nemaju srafove nego je od lima napravljena stipaljka koja se od tezine prozora raspecila pa se i celi nosaci klimali! Ja sam ih skupio i vidim zasad sve radi ali sigurno ce se opet to rasiriti i opet ista prica :x ! Hvala ljudi na savetima!!!

nisam mogao ranije da odg iskljucili mi net a nisam mogao ni da ga uplatim ovi u posti nisu radili do danasa a banku nemamo :evil:

altinjanin

Post by altinjanin »

e drago mi je da si resio..aj uzdravlje!!!!!!!!!!!! 8)

ilija90

Post by ilija90 »

Da resio sam dok se opet ne raspece te stipaljke :evil: ali nema veze sad bar znam sta da gledam sledeci put!

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

8)

Post Reply