problem sa prozorima!

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

probaj neku gumu da izmedju tog lima stavis,pa onda stakl;o da nalegne na gumu,mislim da bi vredelo.............
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Kad vec ovako lepo pricamo imam jedno pitanje u mojoj samari je 4-ni menjac i kada krene motorno kocenje pocne da se cuje kao neko struganje kao kada stari lezaj operete u benzin pa ga vratite nazad bez podmazivanja kao da cese nesto e sad menjac perfektno rad nemam problema sa njime ali me nervira taj zvuk ovaj lik sto mi je prodao auto kaze da se to cuje od kad je on ima!

Koliko sam ja gledao crtez menjaca dali postoji mogucnost da se to necuju lezajevi u menjacu nego ona 2 konusno-valjkasta lezaja u diferencijalu :?

Pera

Post by Pera »

Nije to do menjaca,moze biti svasta,pogledaj nosace motora i srafove koji ih drze.

altinjanin

Post by altinjanin »

probaj da stavis malo tovate masti,skini onaj poklopac/kosuljica ili kako da je nazovem/ tj. samo digni,i videces rucicu/donji deo,sraf,ima neki spoj,mozda i prsten/kod mene i ma plasticni prsten,takodje se nesto culo,cudna vibracija bas prilikom kocenja motorom i to u trecoj brzini/ i slobodno zavati prstom tovatu mast i dobro nanesi. tovata mast ce se na toploti lepo topliti i ceo taj deo lepo podmazati.

ilija90

Post by ilija90 »

Mislis na poklopce od polu osovina?

altinjanin

Post by altinjanin »

pa donji deo rucice menjaca,on se ne vidi jer je preko onaj ukrasni deo,znaci kad menjas brzine uzimas gornji deo u ruku,a tebi treba donji deo,nadam se da je jasno,ne znam kako da ti objasnim :roll: oko menjaca ti je onaj materijal skaj ili sta je vec,e to srafcigerom zadignes i vidis rucicu menjaca/donji deo/,e tu imas dole spoj posto je je l' povezan polugom.

ilija90

Post by ilija90 »

Gledao sam to nije to ovo kad pocne motorno kocenje cuje se kao neko struganje tako nesto meni se cini da je to neki lezaj u menjacu a i taj deo nema veze sa motornim kocenjem,dok vozim u 1 i drugoj brzini se necuje to to jest slabije se cuje ali u 3 i 4 se cuje poprilicno neznam sta je x: ali ako nebudem to uspeo da sredim dobice ona drugi 5-stepeni menjac!

altinjanin

Post by altinjanin »

moguce da nema veze,ali cudne su vibracuje,kod mene je bio slucaj taj posto ima u dnu menjaca prsten i to plasticni,a zeznuto ga je zameniti u pm. a ta plastika pukne od stalnog akanja,i culo se ,bas iritantni zvuk,onda sam dobro namazao mascu,i prestalo je,za sad... a sto se tice zamene menjaca,ako ti lajka dobro vuce,ide,nemoj menjati,zasto,teraj dok ne budes lamelu radio i menjao ceo set,ne isplati se otvarati,ili uzimati drugo,a krajnje resenje ti je da menjs sve..

ilija90

Post by ilija90 »

Ma lajka vuce ko luda tako sam i planirao da uradim zanima me koliko kosta 5-stepeni za samaru?

altinjanin

Post by altinjanin »

ne znam zaista,vidi na nekom otpadu,ili po oglasima ko prodaje samaru za delove... moj ti je savet da za sad ne diras nista ako si zadovoljan kako lajka ide i kako te sluzi,a to sto se cuje/pusti muziku ''malo jace''/ pa udri po gasu!! to su ti ruska vozila uvek se ''nesto'' cuje,lupka,a desava se samo od sebe da nestane,tako da ako nemas konkretni problem,znaci da slabo vuce,ne prima lepo gas,gasi se,proklizava,trese pri kretanju,uzivaj,samo toci i vozi.

ilija90

Post by ilija90 »

I to sto kazes teracu je dok ide a kad bude pocela da zeza onda cu da je radim!

altinjanin

Post by altinjanin »

ma naravno,cuvaj parice,bolje uzmi gume ako treba,ili tako nesto.. teraj dok ide,a posle sta treba pa menjaj.......

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Image

Ovaj metalni deo (na koji ide rucica za otvaranje prozora) se nacisto ukocio, ne mogu da otvorim prozor. Pre 2.godine to mi je ispalo i znam da sam stavljao neki sraf da bi ga drzao.

Da li ovo moze nekako da se popravi ili kupi novo (mada cisto sumnjam) ?

Gile
Automobil: Lada niva / Lada 110

Post by Gile »

Verovatno je zaribala sajla i zato se ukocilo. Moras da skines ceo mehanizam i da vidis o cemu se radi, mozda da probas sa wd-40 ili nekim slicnim sredstvom da je razradis ako je izvodljivo a ako ne pomogne mislim da ces morati da kupis nov mehanizam. To je deo mehanizma koji pokrece sajlu i kupuje se u kompletu sa sajlom. Evo ovde imas nesto o tome http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... -dver.html

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Ako ima da se kupi uzecu za oba prednja vrata

Post Reply