Popravka osiguraèke table - in pictures

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

jeste razlika u tabli,ali opet kazem,ja sam uzeo novu i otisao do elektricara da mi zameni,i platio 300 dinara,za 20 minuta je zamenio,koliko se secam,otvara se ona kaseta u kabini,pa iza/tj. za 2105 lajka/ da bi se doslo do zida izmedju motora i kjabine,i onda se skine ona izolacija,tu je gomila dzekova,zatim se hauba otvori i lepo otkaci tabla,stavi nova,prikljuce dzekovi i ponovi postupak u nazad.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Pera

Post by Pera »

Ne skida se nikakva kaseta kod samare,odsrafe se ona dva srafa koja drze tablu,iscupaju se dzekovi i ponovo ukopcaju,ali nisam siguran da li je instalacija ista kod table novog i starog tipa...

altinjanin

Post by altinjanin »

znaci kod samare je drugacije.... ne skida se kaseta nego kroz kasetu se dolazi do dela table,i onda se skida.. ja koliko se secam ima 4 ili 5 dzekova i tacno se poklapa,tj.svaki ulazi na svoje mesto.

Pera

Post by Pera »

Tabla se nalaze u desnom cosku kad gledas iz haube i odatle se i skida,ima negde oko 10 dzekova,i svaki ima svoje mesto.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Znaci ovo su drame :evil: , PRVI PUT SAM NARUCIO DEO PREKO POST EXPRESS I VISE NIKAD.
Narucio sam Osiguracku tablu u AUTO LADA ZEMUN danas mi je stigla. Mesto gde dzekovi (buksne) ulaze ona perca fale redom. Za jedan dzek ta perca uopste ih nema, tako da te 8 zice mogu da stavim ne znam gde...
Zvao sam danas prodavnicu, srecom prodavac oce da izadje u susret, barem recima, da sutra mi posalje drugu tablu, tako da dodatno platim samo ponovo POST EXPRESS.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Kako mislis fale ?
Pa nisu sva mesta mesta puna, to su univerzalni konektori, ali nisu svuda svi pinovi iskorisceni.

altinjanin

Post by altinjanin »

ne moze da fali,moze samo da ima vise,tj.predvidjeno za dodatne konektore ili releje.aj slikaj tablu,pa slikaj te dzekove,da vidimo sta se desava.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Miljan wrote:Kako mislis fale ?
Pa nisu sva mesta mesta puna, to su univerzalni konektori, ali nisu svuda svi pinovi iskorisceni.
Tako sto sto jedan dzek ne mogu nigde da stavim, ima 8 zice. A za potvrdu toga nosio sam i kod autoelektricara, mada sam i unapred znao odgovor.
Znam da nisu sva mesta puna, ali za dzek br.10 ti pinovi (perca) uopste ih nema, tako da taj dzek ne moze nigde da se stavi. Mozda je tip table drugaciji, ali ja to ne mogu da stavim. Mogu da slikam i okacim sliku pa da vidite.
A ko ne veruje, kad vratim tablu neka ode u istu radnju i isprica ovu pricu i pogleda tablu pa neka se slobodno javi.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

http://img708.imageshack.us/img708/5678/photo0092u.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/3702/photo0091v.jpg
Evo i slika table da ne pricamo u prazno.
Sad sam zvao prodavnicu AUTO LADA ZEMUN, da mu pokazem slike medjutim covek nema NET, pa ne moze da ih vidi. Ako bi neko hteo da mi izadje u susret i prebaci ove slike u MOBILNi I samo da ih pokaze PRODAVCU, kako bi mi poslao odgovarajucu tablu. Danas mu stize tabla, pa ako neko moze... Unapred se zahvaljujem....

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Znaci dobrovoljci na Kosovo ostali! Ali u svakom slucaju hvala...

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Svraticu sutra do AutoLade i pokazacu mu slike osiguracke table.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Posle svih peripetija, danas mi prodavac salje drugu tablu.

Tabla je 21.oktobar pa me zanima IMA LI RAZLIKE u odnosu na rusku tablu? Usput sam nacuo i da je ta tabla jeftinija.

Inace poslace mi tablu bez POKLOPCA I JEDNOG RELEJA, TO MI JE SUMNJIVO, ALI ce RALE danas to proveriti (NOVO a bez POKLOPCA?)

samara1500

Post by samara1500 »

Ajde bez jednog releja i da razumem, ali zašto bez poklopca - to mi nije jasno. Samo još da ispadne da nema ni dihtunge, i super... E zbog takvih stvari se ja ježim kad god treba nešto zameniti novim, a da nije u pitanju potrošni materijal...
:roll:
Mada, s obzirom da se radi o Auto Ladi, ne čudi me situacija, em im je osetno opao kvalitet delova em je onaj prodavac još neljubazniji nego ranije, čak na momente zna da bude i drzak.
:shock:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Da se pohvalim stavio sam novu osiguracku tablu i radi ko zmaj...

Zalepio sam dihtung, pa zivom gumom zadihtovao donju ivicu table, zatim izmedju table, gornjeg i donjeg dela, ona ivica stavio silikon.

Odradio sam ljudski :)

altinjanin

Post by altinjanin »

e dobro je,toliko muke,ali vredelo je..... :)

Post Reply