Cut off

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
pavle77

Cut off

Post by pavle77 »

Pozdrav svima.Danas mi ugraрuju plin ali ovaj majstor nezna niљta o cut off-u za plin o kome sam ovde иitao i kaћe da ga moћda ima auto.Zanima me da li ova moja 111 1.5 gte 16v 2003 godiљte ima taj cut off jer majster kaћe ako ga auto ima onda radi i za plin.Unaprijed zahvalan za odgovor ako neko zna i рe mogu naжi odgovor

Beagle

Post by Beagle »

Taj motor zahteva sekvencijalni plin. Bilo kakva budzanija nikada nece lepo funkcionisati.
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Cut off je kada pustiš gas pa kompjuter isključi injectore, tj. Lada u tom režimu ne troši gorivo :-) Kada mu obrtaji padnu ispod određene granice (vjerojatno negdje oko 1500) onda izlazi iz režima cut offa i ponovo uključuje injectore. Inače cut off na plinu i benzinu su nezavisni jedan od drugoga, tj oba sistema ga moraju imati da bi pravilno radilo. Naravno svi sekvencijalni sistemi ga imau. A ako majstor ne zna šta je cut off, auuuuu...
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

mozda majstor ima koje kilo cut off-a... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

koliko te kosta taj plin? za nase lajke mora sekvent uredjaj,i tacka,kosta dosta,ali vredi. juce sam bio do servisa da pitam jos jednom,ugradjivali su u novu hondu accord,e takav uredjaj/BRC/ se ugradjuje,i u nase masine,potpuno isti. cena 1160 e za bocu u rezervnom tocku,ili 1060 za bojler od 60 l. ugradnja traje oko 5 sati.i auto ostaje na proveri jos par sati,pozovu te,dojdes,platis i vozi....
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Beagle

Post by Beagle »

rascho wrote:Cut off je kada pustiš gas pa kompjuter isključi injectore, tj. Lada u tom režimu ne troši gorivo :-) Kada mu obrtaji padnu ispod određene granice (vjerojatno negdje oko 1500) onda izlazi iz režima cut offa i ponovo uključuje injectore. Inače cut off na plinu i benzinu su nezavisni jedan od drugoga, tj oba sistema ga moraju imati da bi pravilno radilo. Naravno svi sekvencijalni sistemi ga imau. A ako majstor ne zna šta je cut off, auuuuu...
Pa da ugradjuje sekvent sigurno ne bi pitao za cut-off ventil :)
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

pavle77

cut off

Post by pavle77 »

Zdravo.Ugradio sekvent plin ali ima problema.Gasi se kad voziš pa pustiš gas i stisnes kvacilo tj kad staješ na semafor i sl.,i kad radi na leru i dodas naglo gas ona kao samara prije na benzinu se skroz ugusi dve sekunde pa zaurla.Majstor(ako je majstor)kaze da je mjerio i da kasni neki signal u njen kompjuter pa kasni sa njega na kompjuter od plina i zato.Cjena sa torusnom bocom i atestom u Milićima kod tipa je 650 eura.Iskopirao sam raspravu "naglo padaju obrtaji "jer je to taj problem pa cu mu pokazati.pozz

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

nije dobro odredio velicinu dizni ili nije izmapirao uredjaj kako treba...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply