Vakum regulator paljenja
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Vakum regulator paljenja
Pozdrav svima i pitanjce...
Tražio sam po forumu ali ne nađoh - isprike ako sam previdio...
Zna li netko da mi kaže s kojih auta su (ako ih ima) kompatibilni vakum
regulatori? Trebao bih zamjeniti a kako u dućanima ovdje nisam našao za
Sačmaru, počinjem tražiti alternativu. Gledao sam od yužine, ona "polugica"
mi izgleda mrvicu kraća - jesam li krivo vidio? Thx na svakoj ideji!
Pozz...
Tražio sam po forumu ali ne nađoh - isprike ako sam previdio...
Zna li netko da mi kaže s kojih auta su (ako ih ima) kompatibilni vakum
regulatori? Trebao bih zamjeniti a kako u dućanima ovdje nisam našao za
Sačmaru, počinjem tražiti alternativu. Gledao sam od yužine, ona "polugica"
mi izgleda mrvicu kraća - jesam li krivo vidio? Thx na svakoj ideji!
Pozz...
-
samara1500
Zbog tog regulatora sam ja na staroj Samari morao da zamenim ceo (originalni) razvodnik paljenja koji je osim toga bio ispravan a po kvalitetu rekao bih za klasu iznad ovog zamenskog. A i na novoj je već zamenjen (isto komplet) razvodnik, pretpostavljam iz istog razloga...

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Da li se neko mozda slucajno seca ili moze da proveri na svojoj Samari sta se desava kada se skine ono vakum crevce sto ide od karburatora do vakumskog korektora na razvodniku paljenja???
Spade mi to crevo pre neki dan,mislim u stvari da sam ga ja slucajno svukao,kada sam podesavao plin,i da ga vratim,a motor radi isto kao i kada je skinuto
Kolko ja znam,tu bi trebalo da postoji vakum i motor bi trebao da se malo gusi kada se skine,probao sam i da ga turiram,ali nikakav vakum na crevu i toj metalnoj cevcici na karbu se ne stvara
Ako neko moze da proveri bio bih mu mnogo zahvalan
Spade mi to crevo pre neki dan,mislim u stvari da sam ga ja slucajno svukao,kada sam podesavao plin,i da ga vratim,a motor radi isto kao i kada je skinuto
Kolko ja znam,tu bi trebalo da postoji vakum i motor bi trebao da se malo gusi kada se skine,probao sam i da ga turiram,ali nikakav vakum na crevu i toj metalnoj cevcici na karbu se ne stvara
Ako neko moze da proveri bio bih mu mnogo zahvalan
Evo sad sam bio napolju i utvrdio sta je.
Uzeo sam kraj creva sa vak.korektora i probao da duvam i uvlacim vazduh,ne mogu da izvedem ni jedno od toga.
Znaci da je taj kanal u karburatoru zapusen,ipak mi se nije ucinilo da malo slabije prima gas,sutra skidam karb i cistim to,nezgodno je sto je ta rupica kod prvog grla jako mala,ako ne uspem manuelnom metodom da produvam,morace kompresor da radi.
Uzeo sam kraj creva sa vak.korektora i probao da duvam i uvlacim vazduh,ne mogu da izvedem ni jedno od toga.
Znaci da je taj kanal u karburatoru zapusen,ipak mi se nije ucinilo da malo slabije prima gas,sutra skidam karb i cistim to,nezgodno je sto je ta rupica kod prvog grla jako mala,ako ne uspem manuelnom metodom da produvam,morace kompresor da radi.
@Pera
Ja sam jednom probao kako motor radi sa skinutim crevom, nakon desetak sekundi rada motora, kada sam ga ugasio pojavio mi se beli dim iz karba u nekoj maloj kolicini, al svakako utice na rad. Negde sam procitao da je bolje u slucaju iscepane membrane regulatora, da se zapusi crevo da ne uvlaci fals vazduh.... Onako kako si napisao se ispituje ispravnost korektora, a sada o jacini vakuma i da li moze da se "oseti" to je druga stvar...
P.S. Kucao sam poruku bas u trenutku kada si odgovorio....
Ja sam jednom probao kako motor radi sa skinutim crevom, nakon desetak sekundi rada motora, kada sam ga ugasio pojavio mi se beli dim iz karba u nekoj maloj kolicini, al svakako utice na rad. Negde sam procitao da je bolje u slucaju iscepane membrane regulatora, da se zapusi crevo da ne uvlaci fals vazduh.... Onako kako si napisao se ispituje ispravnost korektora, a sada o jacini vakuma i da li moze da se "oseti" to je druga stvar...
P.S. Kucao sam poruku bas u trenutku kada si odgovorio....
Ma ok
Setio sam se i dozivljaja sa starom ladom,taj vakum kada stavis prst se i te kako oseti,i kada je skinuto crevo,bukvalno se cuje zvizdanje,kod mene nema niceg,motor ne menja zvuk,nema muzike i tako to
Jer pazi tu vakum mora biti jak da moze da pomeri polugu korektora,na kraju krajeva kada probas ustima da izvedes to,nije bas toliko lako,samim tim i vakum mora biti dovoljno jak za takvu rabotu,ali je kod mene mrtav.
Nisam cuo da se jos nekom desilo da se zapusi taj kanal,al eto...
Setio sam se i dozivljaja sa starom ladom,taj vakum kada stavis prst se i te kako oseti,i kada je skinuto crevo,bukvalno se cuje zvizdanje,kod mene nema niceg,motor ne menja zvuk,nema muzike i tako to
Jer pazi tu vakum mora biti jak da moze da pomeri polugu korektora,na kraju krajeva kada probas ustima da izvedes to,nije bas toliko lako,samim tim i vakum mora biti dovoljno jak za takvu rabotu,ali je kod mene mrtav.
Nisam cuo da se jos nekom desilo da se zapusi taj kanal,al eto...
-
samara1500
Meni je bila puknuta membrana na vakuum regulatoru, kada je rešeno auto je osetno bolje povlačio iz nižih obrtaja (naročito kad se nagazi dobro). Ne sećam se baš kolika je razlika bila u radu na leru, ali znam da je definitivno bilo razlike.
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
@samara1500
Koja je to vakum membrana?ima ona za sauh,za ekonomajzer i pumpu.
Situacija je sledeca,skinuo sam i otpusio tu rupicu iznad prvog grla,cini mi se da ide bolje,ali ponovo kada skinem crevo motor ne menja zvuk,ne trese i nista slicno:?
Pod prstom osetim vakum,rekao bih prilicno slab.
Ne verujem da se ponovo zapusilo,mislim da sam to procistio dobro,ali opet nisam 100 % siguran.
Da li mozda neko ima ideju sta bi tu moglo biti?
Koja je to vakum membrana?ima ona za sauh,za ekonomajzer i pumpu.
Situacija je sledeca,skinuo sam i otpusio tu rupicu iznad prvog grla,cini mi se da ide bolje,ali ponovo kada skinem crevo motor ne menja zvuk,ne trese i nista slicno:?
Pod prstom osetim vakum,rekao bih prilicno slab.
Ne verujem da se ponovo zapusilo,mislim da sam to procistio dobro,ali opet nisam 100 % siguran.
Da li mozda neko ima ideju sta bi tu moglo biti?