Popravka osiguraèke table - in pictures
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatko83vr
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- zlatko83vr
ili su osiguraci 4 i 8 u losem kontaktu sa tablom, ili relej , ili termodavac ili motor ventilatora. spoji zice od motora ventilatora direkt na akumulator pa vidi da li ti radi, pa onda dalje. mozes i sam to proveriti
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
- zlatko83vr
Danas je padala kisa sacuvaj Boze, sutra proveravam. Pored ventilatora ne radi i sirena. Listao sam servisno uputstvo i video da je za sirenu i ventilator hladnjaka isti relej i osigurac, valjda je tu problem. Vratio sam stare releje kako su bili rasporedjeni na prethodnoj tabli, tada mi je sve funkcionisalo.
Kod mene na staroj tabli, koliko ima mesta za releje, jedan nije bio stavljen i sve je radilo. Kakva je situacija na vasoj tabli, imate li sve releje, koliko ima mesta=toliko releja?
Mislim da je sitna zaj...cija, ali provericu sutra.
Kod mene na staroj tabli, koliko ima mesta za releje, jedan nije bio stavljen i sve je radilo. Kakva je situacija na vasoj tabli, imate li sve releje, koliko ima mesta=toliko releja?
Mislim da je sitna zaj...cija, ali provericu sutra.
- zlatko83vr
Znaci taj relej nema veze. Onda mi je stvarno cudno, jer je sirena radila a ventilator nisam proverio jer se nisam setio. Danas ne radi ni ventilator ni sirena. Ako je isti relej i osigurac za sirenu i ventilator, a sirena je radila,-onda je naknadno pregoreo relej ili osigurac? Autoelektricar zna odgovor, sutra idem, posto je danas bila guzva.
- zlatko83vr
- zlatko83vr
LJUDI SREDIO SAM!
Stavio sam keramicki osigurac i za sad radi sve OK.
Pregorevalo mi je kad treba da se ukljuci ventilator. Naprskao sam WD 40, usput sam skinuo i dzek od brisaca farova, jer nisu u f-ji, za svaki slucaj da ne pravi tu neki spoj. Da cuknem u drvo, za sada radi.
Malopre sam video ladu samaru sa nabodnim osiguracima, pitao vlasnika kaze da moze bilo koji tip table bez prepravke. Tako da ako neko, ne daj Boze, menja tablu neka ima ovo u vidu.
Stavio sam keramicki osigurac i za sad radi sve OK.
Pregorevalo mi je kad treba da se ukljuci ventilator. Naprskao sam WD 40, usput sam skinuo i dzek od brisaca farova, jer nisu u f-ji, za svaki slucaj da ne pravi tu neki spoj. Da cuknem u drvo, za sada radi.
Malopre sam video ladu samaru sa nabodnim osiguracima, pitao vlasnika kaze da moze bilo koji tip table bez prepravke. Tako da ako neko, ne daj Boze, menja tablu neka ima ovo u vidu.
Re: Popravka osiguraèke table - in pictures
Jedno pitanje,da li neko zna tacno koliko konektora ulaze u osiguracku tablu stari tip,obicni osiguraci?
Znam da jedan ide spolja,ali mi oni unutra nisu jasni?
Znam da jedan ide spolja,ali mi oni unutra nisu jasni?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Evo druže.

E to mi je trebalo 
Choksi jos jedno pitanje,da li mozda znas sta je povezano na onaj osmopolni dzek desno od crvenog kruga u sredini???
Ne znam kako,ali ni na jednoj semi sto imam taj konektor ne postoji...A hteo bih da prebacim moju tablu na noviji tip,sa ubodnim osiguracima.
Choksi jos jedno pitanje,da li mozda znas sta je povezano na onaj osmopolni dzek desno od crvenog kruga u sredini???
Ne znam kako,ali ni na jednoj semi sto imam taj konektor ne postoji...A hteo bih da prebacim moju tablu na noviji tip,sa ubodnim osiguracima.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.