IZOLACIJA

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

AZMAFON 1cm=180 din sa pdv, 2cm=280din. Azmafon nema sloj bitumena, ti sigurno mislis na onaj tzi "sendvic" ali pretpostavljam da je to skuplje.
Danas sam se raspitivao, industrijska guma je skupa-barem sto sam u jednoj radnji pogledao

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

da, sendvic se zove. zvao sam ih ja jednom i rekli su da su radili izolaciju za Zastavu dok nije dosao Fiat. Taj sendvic se ugradjivao u yuga. E sad, posto imam koral in 2007. godiste, zavirio sam pod tepih i vidim da ima bas finu izolaciju, ali to nije sendvic nego kao da si zalepio kondor s jedne strane azmafona.
Kako god se zvalo to, u autu je stvarno tisina.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

[quote="Dare"]
E sad, posto imam koral in 2007. godiste, zavirio sam pod tepih i vidim da ima bas finu izolaciju, ali to nije sendvic nego kao da si zalepio kondor s jedne strane azmafona.

Dare, kazi mi sta ide prvo na lim, azmafon ili ta guma(kondor), koje je debljine (cm) azmafon i kondor?

Inace ne treba ti taj sendvic, vec lepo kupis azmafon i zalepis na gumu, kao sto si i sam rekao, i izolacija je odlicna.

Dare

Post by Dare »

na lim ide tkanina, a kondor prema unutrasnjosti kabine.

azmafon kod mog juga je malo preko 1cm + 3-4mm kondor. nisam merio, isti je kao onaj sto se stavlja za hidroizolaciju u kuci

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Azmafon je trebo da mi stigne danas, medjutim cvrc. Ako ne stigne sutra, opozvacu isporuku, ko ih sisha.

Dare

Post by Dare »

Zlatko, sta je na kraju ispalo?

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Dare wrote:Zlatko, sta je na kraju ispalo?
Azmafon mi je stigao tek juce, u petak, a trebalo je da stigne proslog petka, takav je bio dogovor. Premisljao sam se da li da opozovem isporuku, ali opet to je ispalo 1200 din. tako da nisam hteo da se previse cimam, a i zatrebace nekad. Ljudi koji tamo rade su katastrofa.

Auto mi je trebao za prosli vikend, i primenio sam alternativno resenje. Uzeo sam kamenu vunu i oblozio ceo patos. Preko kamene vune sam stavio mikro gumu, lepo ukrojio, i to u dva sloja. Rezultat svega je znatno smanjenje buke.

A azmafon mi sedi u garazi, mrzi me da zbog njega ponovo sve vadim. Znam da kamena vuna nije pozeljna, jer kad se natopi vodom mora da se izbaci, a sa AZMAFON-om to nije slucaj.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Mogu vam reci da sam zadovoljan sa azmafonom. Odlicna je zvucna izolacija. Motor se mnogo manje cuje sa njim. Jedino jos moram da postavim sloj azmafona i na unutrasnju stranu haube, ali moze to da saceka i da dodje zima.

Nisam bas pristalica kamene vune, jer nisam bas siguran da je zdravo udisati prasinu iz nje.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

samara1500

Post by samara1500 »

Budi siguran da uopšte nije zdravo... :mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Kamena vuna pre svega ne moze da zameni AZMAFON-koji je za to i napravljen. Sad da nije zdravo nije, ali nije i toliko strasno, barem koliko sam chitao na netu.
Kamena vuna je takodje dobra zvucna izolacija sa manom kada se natopi vodom pravac kanta za djubre, sto nije slucaj sa azmafonom.
Samo mali savet ljudima koji planiraju da rade nesto po tom pitanju: preko azmafona obavezno staviti neki gumeni materijal, industrijsku gumu (ja sam stavio neku mikro gumu, i to u dva sloja) tako da ova kombinacija daje odlicnu zvucnu izolaciju.
Takodje i problem vrata ostaje neresen, jer za vrata nije predvidjena nikakva zvucna izolacija...medjutim za brzine preko 100km/h ne moze se ocekivati zvucna izolacija kako kod mecke.

Pera

Post by Pera »

Za to postoje samolepljive bitumenske ploce,predvidjene za zvucnu izolaciju automobila,ja sam kupio 5-6 komada,i planiram cim se malo prolepsa vreme da izolujem pozarni zid,sa strane motora,i te otvore u vratima,ali nisu ni malo jeftine,komad 40X40 ako se dobro secam je 700 din.

Post Reply