lijepo stoji i na zeni!
Unutrasnji retrovizor!!!!
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Nažalost tako je. Ako zalepiš na istom ili bliskom mestu, opet ćeš odvaliti staklo i ne gine ti promena vetrobranskog stakla. Ja sam sa napuknutim vozio godinu i po dana, dok mi nije totalno otišlo u aut da nisam imao gde da zalepim retrovizor.stara mo wrote:...od tog odvaljenog dela krece kroz neko vreme i mala pa onda veca naprslina koja se siri...
Ako imaš mesta, zalepi retrovizot nekako i uštedi si trošak na makar neko duže vreme.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
-
turbo dvigatelj
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Da, zelena je Bisonova boja (tirkizno zelena, ako se dobro sećam)
Pitanje;
na mom retrovizoru nalazi se ogledalo na tregere (tj.. na lastiš
) koje.. hmm.. šeta prilikom vožnje.
Dirati,ili ne dirati?
Neko mi je mako levi spoljni retrovizor juče na parkingu pa sad krećem do radnje po zamenu, kapiram da mi niko neće odgovoriti u roku od 5 minuta, ali hajde da pokušam
Pitanje;
na mom retrovizoru nalazi se ogledalo na tregere (tj.. na lastiš
Dirati,ili ne dirati?
Neko mi je mako levi spoljni retrovizor juče na parkingu pa sad krećem do radnje po zamenu, kapiram da mi niko neće odgovoriti u roku od 5 minuta, ali hajde da pokušam
-
samara1500
To je naknadno stavljeno, nekad je bilo vrlo popularno to prošireno ogledalo na lastiše, naročito među taksistima...Epona wrote:na mom retrovizoru nalazi se ogledalo na tregere (tj.. na lastiš) koje.. hmm.. šeta prilikom vožnje.
Dirati,ili ne dirati?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Postoji originalni retrovizor. Probala sam sa njim da vozim ali upravo to što ti kažeš, ima grozomoran mrtav ugao
Ni ovo na lastiš nije baš najbolje ali je daleko bolje od originalnog.
Razmišljam da uzmem onaj gore pominjani Bison i da se jedno pola sata umažem u to u rukavicama, da ga lepo zalepim pa nek' ide život. Ovako mi samo šeta i nervira me.
Ni ovo na lastiš nije baš najbolje ali je daleko bolje od originalnog.
Razmišljam da uzmem onaj gore pominjani Bison i da se jedno pola sata umažem u to u rukavicama, da ga lepo zalepim pa nek' ide život. Ovako mi samo šeta i nervira me.
Bas taj Bison (ili Bixon nisam sad siguran za naziv) meni drzi retrovizor vec 7-8 godina. Mislim da bi ladno mogao da se okesam o njega i ne bi otpao 
Jedan savet...pre nego sto zamesas lepak, obavezno spremi neku motku, dascicu ili sta vec koje ce pritisnuti retrovizor za staklo dok se ne osusi lepak.
Ja sam koristio neku improvizovanu dascicu koju sam zaglavio iznad rucne pa sve do retrovizora...bitno je samo da ge lepo pritisne uz staklo.
Jedan savet...pre nego sto zamesas lepak, obavezno spremi neku motku, dascicu ili sta vec koje ce pritisnuti retrovizor za staklo dok se ne osusi lepak.
Ja sam koristio neku improvizovanu dascicu koju sam zaglavio iznad rucne pa sve do retrovizora...bitno je samo da ge lepo pritisne uz staklo.
-
samara1500
Mislim da je čak dovoljno i maskirnom trakom fiksirati dok se ne osuši, ali odmah jer čim se pusti počinje lagano da klizi na dole...

Nego, kako ja razumem, epona hoće da zalepi retrovizor na retrovizor, a za to je najbolje sve sinuti (odvrnuti onaj mali šraf i nosač povući na gore) pa raditi u horizontalnom položaju, van auta.
Nego, kako ja razumem, epona hoće da zalepi retrovizor na retrovizor, a za to je najbolje sve sinuti (odvrnuti onaj mali šraf i nosač povući na gore) pa raditi u horizontalnom položaju, van auta.
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Ej, nisam još nabavila Bison ali sam bar zamenila levi retrovizor spoljni. 
Jeste samara1500 dobro si shvatio - hvala na sugestiji probaću to da uradim kako si opisao. Biće zabava ako polomim nešto pošto je to sve verovatno sačuvajbože zapeklo...

Inače kome bude trebala info, levi retrovizor nov košta 730-750 din (Bgd cena). Ja sam ga nabavila na Miljakovcu onde kod Toplane i otrčala kod majstora preko puta koji mi je to odmah smontirao za neku sitnu čast. Da li je neko od vas montirao desni retrovizor na Samaru?
Jeste samara1500 dobro si shvatio - hvala na sugestiji probaću to da uradim kako si opisao. Biće zabava ako polomim nešto pošto je to sve verovatno sačuvajbože zapeklo...
Inače kome bude trebala info, levi retrovizor nov košta 730-750 din (Bgd cena). Ja sam ga nabavila na Miljakovcu onde kod Toplane i otrčala kod majstora preko puta koji mi je to odmah smontirao za neku sitnu čast. Da li je neko od vas montirao desni retrovizor na Samaru?
Ako nisi shvatio ja sam žensko i to old school. Znači nemam šrafcigere "u rukavu"
A Ladini delovi nisu "user friendly"... retrovizor je bio u šuškavoj kesi bez ikakvog uputstva. Da lomim ove moje i ovako slabašne noktiće i da prljam ruke ne dolazi u obzir
pored majstora živog preko puta, umazanog već. 
E, imam na primer lampu džepnu, to mi je najmajstorskija stvar koju nosim sa sobom.
E, imam na primer lampu džepnu, to mi je najmajstorskija stvar koju nosim sa sobom.